Geheime diensten bezorgd: Oekraïne moet al munitie rantsoeneren

(Vertaling: E.J. Bron)

Met elke dag dat het Oekraïne-hulppakket van de VS verder wordt vertraagd, wordt de situatie voor Zelensky´s troepen moeilijker. “Er bestaat geen garantie voor ons succes, maar zonder ons zullen ze zeker falen”, vat een hoge Amerikaanse militaire officier het samen.

Het talmen van het Westen heeft concrete uitwerkingen op het lopende tegenoffensief van de Oekraïne in het oosten en het zuiden. Een Europese diplomaat zegt tegenover CNN: “Als je erover nadenkt om meer gebied in te nemen en vast te houden, is het moeilijk om te zien hoe dat zonder voortgezette Amerikaanse ondersteuning zou kunnen lukken.” Over het algemeen vrezen westerse functionarissen dat het verlies of verdere vertragingen van de Amerikaanse ondersteuning afbreuk zal doen aan de hulp van hun bondgenoten.

Overweging wat een Russische overwinning betekent

Op dit moment berekenen westerse geheime diensten hoe lang de Oekraïne het nog zou kunnen volhouden zonder hulp van de VS en van de NAVO. Een hoge Amerikaanse militaire officier schatte maanden, met een worstcasescenario van een aanzienlijke tegenslag of zelfs een nederlaag tot de zomer. Een Russische overwinning zou niet alleen slechts nieuws zijn voor de Oekraïne, maar ook een catastrofe voor de Europese veiligheid en een zware klap voor de VS, analyseren nu de eerste denktanks.

Verminderde vuurkracht kost levens

Volgens Amerikaanse en Oekraïense functionarissen rantsoeneren Oekraïense strijdkrachten al munitie, omdat Russische strijdkrachten vijf tot zeven keer zoveel kunnen afvuren dan de Oekraïense strijdkrachten. Een hoger Oekraïense militaire officier bericht tegenover CNN dat de uitwerkingen op hun vuurkracht tot extra Oekraïense verliezen geleid hebben.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Geheime diensten bezorgd: Oekraïne moet al munitie rantsoeneren

  1. Blaffertje zegt:

    🤣😂🤣
    Dan gaan ze toch pang, pang roepen.
    Dat schijnt te helpen volgens een voormalig minister van defensie.

    Geliked door 5 people

  2. Niek zegt:

    Ja, als je volledig op US vertrouwd qua wapenleverancies heb je nu een probleem want Europa had een klein beetje en wat verouderde zooi maar is niet in staat oorlog te voeren. Als je alles weggeeft maar het niet vervangt stopt het vroeg of laat en blijft er al helemaal niets over om jezelf te verdedigen mochten de Russen toch doorstoten. Je zult een wapenfabriek moeten opstarten maar dat hebben zij verzuimd omdat de sancties hun vernietigende werk wel zouden doen en nu zitten ze zonder. Het probleem is heel simpel samen te vatten, een vrouw als minister van defensie? Als je denkt als minister een oorlog te kunnen leiden en actief mee kunt bemoeien heb je het flink mis, dat moet je overlaten aan een generaal die zijn vak verstaat die zijn boodschappenlijstje aan de minister geeft met de opdracht binnen 2 weken anders hak ik je kop eraf, zo werkt dat.

    Geliked door 1 persoon

  3. boorzalf zegt:

    “Catastrofe voor de Europese veiligheid”? Ik denk eerder een catastrofe voor al die oorlog ophiters zoals rutte en consorten.
    Die bungelen straks aan een russisch touwtje.

    Geliked door 3 people

  4. Realist zegt:

    AI een gevaarlijke ontwikkeling!

    Poetins AI-dubbelganger live op de Jaarlijkse persconferentie: geheime dubbelgangers onthuld? (video)

    https://thethaiger.com/news/national/putins-ai-doppelganger-stumps-him-live-secret-doubles-revealed

    Geliked door 1 persoon

    • BigLJohn zegt:

      Dat AI is zowel een zegen als een gruwel voor de mensheid. Het is net als met een mes. Je kunt er brood mij snijden en opsmeren, maar sommigen gebruiken het mes om anderen neer te steken. Zo ook met AI. Technisch een grote vooruitgang terwijl het anderzins door sommigen gebruikt word om criminele activiteiten mee te creeren.

      Like

  5. boorzalf zegt:

    https://music.youtube.com/watch?v=m9uEz_xaX8M&list=RDAMVMC66T7fBxpJY
    Die ene soldaat ziet het niet meer zitten, hij ZIT op wacht😉🍷

    Like

  6. bobzelf zegt:

    AND THE SMARTEST WINNER IS ???

    UW OPLOSSINGEN VOOR 25 DECEMBER OPSTUREN

    NAAR BERTUS PEESPALEIS ANNEX COFFEE SHOP MET BUITENTERRAS

    EN BORDEEL. MET ALS GASTHEER PAULUS ZELF

    EN EUQUALYPTA IN HET LEER

    OEHOEBOEROE IS DE PORTIER

    DE PRIJS EEN GRATIS RONDRIT MET DE XANDER BUSSEN

    TERWIJL HET LIED. JEZUS REDT EN HIJ KOMT WEER NIET

    LUIS MEEGEZONGEN MAG WORDEN

    DIRIGENT BOBZELF

    Like

  7. Ravian zegt:

    “het lopende tegenoffensief van de Oekraïne in het oosten en het zuiden”

    LOL, er heeft nog nooit iets “gelopen” aan dit hele “tegenoffensief”, tenzij je het tot schietdoel dienen in de door de Russische verdediging aangelegde “kill zones” bedoelt.
    Het Oekraïense leger heeft gedurende dit “tegenoffensief” minstens 100.000 man verloren, en is NERGENS door de Russische verdediging gebroken.
    Dit hele “tegenoffensief” is niets anders dan een zinloze verspilling van Oekraïens materieel en mensenlevens gebleken.

    “Een Russische overwinning zou niet alleen slechts nieuws zijn voor de Oekraïne, maar ook een catastrofe voor de Europese veiligheid en een zware klap voor de VS”

    Een Russische overwinning zou juist heel goed nieuws zijn voor de Oekraïne, omdat ze daarmee in één klap van hun inmiddels monumentale schulden bij het Westen verlost zouden wezen, omdat ze daarmee van de al sinds de oprichting van die Frankenstein staat de economie verlammende corruptie verlost zouden worden, en omdat Rusland het enige land is dat in staat is de Oekraïense infrastructuur snel en betaalbaar te herstellen.

    En die “zware klap voor de VS” zou het beste zijn dat de Europese veiligheid in lange tijd is overkomen.

    “Volgens Amerikaanse en Oekraïense functionarissen rantsoeneren Oekraïense strijdkrachten al munitie, omdat Russische strijdkrachten vijf tot zeven keer zoveel kunnen afvuren dan de Oekraïense strijdkrachten.”

    Dat is al sinds het begin van deze hele confrontatie het geval, heeft gedurende dit conflict steeds dramatischer vormen aangenomen, en zal inmiddels wel een waarlijk catastrofale vorm zijn aan het aannemen.

    In de tweede wereldoorlog halveerde, initieel, de gevechtskracht van een leger zodra de bevoorrading weg viel, en kwijnde deze gevechtskracht daarna steeds verder weg.
    Bij een modern leger zal dit effect nog veel sterker zijn, en het Oekie leger is het “initieel” stadium inmiddels al lang voorbij.

    Als de Russen grootschalig tot de aanval over gaan dan gaat dat Oekie leger dus enkel nog maar, ten kosten van enorme hoeveelheden vlees & bloed, een vertragende functie hebben.

    Oorlogsvoering is een wrede business, maar in een stadium als waar het Oekie leger zich momenteel in bevind de witte vlag niet hijsen is ronduit misdadig.
    Dat is een misdaad tegen de menselijkheid, en de verantwoordelijken voor deze massamoord resideren in Washington, Londen, Brussel, en Kiev.

    Like

Plaats een reactie