Gepeperd: Lufthansa wil € 740.000,- van klimaat-chaoten

(Vertaling: E.J. Bron)

De klimaat-hysterici lijken weer eens buiten de waard gerekend te hebben. Voor de blokkade van de start- en landingsbanen op drie luchthavens presenteerde de Lufthansa nu een fikse rekening. Voor uitval van vluchten, vertragingen en omleidingen eist ze € 740.000,- schadevergoeding.

Een mooi cadeau zo kort voor Kerstmis voor de “Last Generation”. De luchthavenblokkades van Berlijn, Hamburg en Düsseldorf in juli en november hebben voor een lawine aan kosten gezorgd: op de drie luchthavens waren 116 vluchten de dupe van de ook gevaarlijke acties van de klimaat-plakkers. Vluchten moesten gecanceld of omgeleid worden. 16.500 passagiers strandden, kwamen te laat of moesten in hotels ondergebracht worden.

Hiervoor heeft “Eurowings” voor alle dochtermaatschappijen van de Lufthansa een schadevergoeding van € 740.000,- geëist! En dat is alleen nog maar de civielrechtelijke kant van de aangelegenheid. Ook strafrechtelijk mogen de klimaat-plakkers zich op het nodige voorbereiden.

Regering werkt aan aanscherping van de strafwetten

Gevaarlijke ingreep in het luchtverkeer is geen pekelzonde en kan hard bestraft worden. Daarbij komen zaakbeschadiging, landvredebreuk en verzet tegen de staatsmacht. De Duitse minister van Justitie, Marco Buschmann (FDP), heeft al openlijk laten doorklinken dat de activisten van de “Last Generation” zich warm moeten aankleden. “Veel mensen verheugen zich op hun verdiende vakantie. Wanneer de ´Last Generation´ deze vreugde van hen afneemt, ondermijnt ze de acceptatie voor meer klimaatbescherming”, schreef de minister op X/Twitter. Buschmann dreigde met tot tien jaar gevangenisstraf.

De Duitse minister van Verkeer, Volker Wissing (FDP), heeft de eis naar schadevergoeding van de Lufthansa nadrukkelijk begroet: “Blokkades van luchthavens met het doel de activiteiten daar te verstoren, overschrijden zwaar de grenzen van het legitieme protest. Dat zijn geen bagatelle delicten. Mensen worden potentieel in gevaar gebracht en er ontstaat grote economische schade”, zei hij tegenover “BILD”. De regering zou er aan werken om het desbetreffende strafrecht aan te scherpen.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Gepeperd: Lufthansa wil € 740.000,- van klimaat-chaoten

  1. Niek zegt:

    Stuur de rekening maar naar alle universiteiten waarmee het vol hangt met activistisch shit, hoe zou dat toch komen? De leraren, bevlogen vak idioten die de schade aanrichten doen er aan mee. Zij worden op hun beurt gesponsord door multinationals om bepaalde studies te bekostigen. De multinational is vervolgens weer zo groot dat niemand weet wat de koers is behalve de grote baas en heeft alleen wat minder winst. Wellicht zouden zij daar maar zelf eens gaan kijken om zijn geld terug te halen ipv zware straffen op te leggen. Die jong volwassenen geloven het echt heilig, het is allemaal onderdeel van the Green Deal dus officieel is Frans Timmermans de hoofd schuldige

    Geliked door 1 persoon

  2. Alphons Mantel zegt:

    klimaat is niet te beinvloeden : de zon staat op 150 mln. kilometer van de aarde en de vulkanen, het aardmagnetisch veld en de drijvende continenten lachen keihard om al die klimaatclowns

    Geliked door 1 persoon

  3. Henk der Niederländer zegt:

    Dat zal voor een aantal van die zogenaamde klimaatplakkers een tegenvaller zijn.
    Komend jaar dus niet naar Ibiza maar werken om de schade te betalen.
    Zo iets geef nou een brede glimlach op dit ouwe gezicht.

    Geliked door 1 persoon

  4. droevige mof zegt:

    De claim van Lufthansa moet nog door de rechtbank worden afgedwongen. En we hebben hier hetzelfde type D66-rechters als bij jullie. Ik ben benieuwd, want tot nu toe zijn de daders ongestraft gebleven omdat ze zo hoog gemoraliseerd zijn. Maar dit is een civiele zaak, dus er spelen andere belangen.

    Geliked door 1 persoon

  5. Ravian zegt:

    Voor blokkades van (auto)wegen geld exact hetzelfde.
    En ook het vandaliseren van kunst en cultureel erfgoed levert monumentale schadeposten op.
    De meneer waar ze voor werken, een zekere Soros, heeft vervolgens diepe zakken.
    Mooie gelegenheid dus om die meneer zijn zakken eens geheel te ledigen.
    Daar zou de wereld namelijk flink van opknappen…

    Geliked door 1 persoon

  6. Republikein zegt:

    Gebakken lucht.

    Like

Plaats een reactie