Zelfs met “alle wapens van de wereld”: Slowaakse minister-president verwacht nederlaag van de Oekraïne

(Vertaling: E.J. Bron)

De Slowaakse minister-president Robert Fico (foto) was er van overtuigd dat noch geld noch “alle wapens van de wereld” kunnen bewerkstelligen dat de Oekraïne wint van Rusland. Weldra zou Rusland de voorwaarden voor de bijlegging van het conflict dicteren.

Robert Fico, de onlangs gekozen nieuwe Slowaakse minister-president, heeft de opvatting uitgesproken dat het Oekraïne-conflict militair onoplosbaar zou zijn. Volgens Fico zou de Oekraïne niet over genoeg manschappen beschikken om de situatie militair te veranderen. Het land zou niet in staat zijn tot een tegenoffensief. Verder zei hij:

We kunnen daar alle wapens van de wereld en alle geld naartoe sturen, maar Rusland zal militair nooit overwonnen worden. In de jaren 2023 en 2024 zult u zien dat Rusland zal beginnen de voorwaarden voor de bijlegging van het conflict te dicteren.”

Volgens Fico zouden er “twee gelegenheden voor vredesgesprekken” geweest zijn, na de gevechten in volle omvang waren begonnen. Destijds zou Kiev zich op de ondertekening van een vredesakkoord hebben voorbereid, maar “ze hebben het de Oekraïense president Zelensky verboden”” dit te doen. Fico preciseerde niet wie hij met het woordje “ze” bedoelde.

Weliswaar zou Moskou met sancties geconfronteerd worden, maar men zou “niet mogen denken dat een Russische burger met het hoofd tegen de muur aanloopt als hij geen Amerikaanse smartphone kan kopen.” Dan zou men gewoon een Chinese smartphone kopen “en het probleem is opgelost”. In dit opzicht zouden de Russen “heel rationeel en pragmatisch” zijn, aldus Fico. Zoals de toppoliticus vorige week opmerkte, zouden de meeste Europese staten zijn bezeten door haat op Moskou en bereid zijn tot de laatste Oekraïense soldaat te vechten om Moskou te verzwakken.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Zelfs met “alle wapens van de wereld”: Slowaakse minister-president verwacht nederlaag van de Oekraïne

  1. mooinique zegt:

    Nou ik weet het niet hoor maar wie dacht nu echt dat Oekraïne zou winnen?! Rusland is echt een paar maten te groot voor zo’n kleine staat van Amerika.

    Geliked door 4 people

  2. karton zegt:

    Naast dhr. Orbán staat ook dhr. Fico met beide benen op de grond.
    Wát een verschil met die oorlogshitsers in óns trieste landje.

    Geliked door 4 people

  3. bobzelf zegt:

    WELDRA ZAL MOSCOU DE VOORWAARDEN !!!!!

    VOOR DE BIJLEGGING VAN HET CONFLICT …

    DICTEREN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    EN DICTEREN IS DE GOEDE NAAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

    ER IS NIEMAND ANDERS DIE OOK MAAR IETS TE DICTEREN HEEFT ..

    IK ZOU U DIE VOORWAARDEN ZO OP KUNNEN HOESTEN

    ZE ZIJN NIET ZO MOEILIJK EN AL 80 X VERTELT OOK !!

    IK GROET U .

    VLADIMIR ..THE EMPEROR OF THE WORLD .

    BOBOBOBZELLUF

    Geliked door 2 people

  4. leeuw7 zegt:

    De collaborerende WEF-BILDERBERGER klootzak Mark Rutte heeft onze zuurverdiende belastingscenten in de bodemloze corrupte beerput Oekraïne gesodemieterd!!

    Geliked door 3 people

    • Julia zegt:

      Helemaal mee eens hij valt onder categorie 1 van de grootste verrader van eigen land en volk sind WOII die de corrupte cokesnuiver Zelensky die hielen likt en met miljarden heeft beloond en blijft steunen mede met die ongekozen corrupte bende en oorlogshitsers in Brussel. Nog beseffen dit soort verraders niet dat de Oekraïne nimmer van de Rus kan en zal winnen en maar blijven storten in de bodemloze put wat maakt het uit dat talloze mensen in eigen land afhankelijk zijn van de voedselbanken, velen de medicijnen die zij broodnodig nodig hebben moeten laten liggen bij de apotheek omdat zij deze niet zelf meer kunnen betalen maar wel een flinke zorgpremie moeten opbrengen, ziekenhuizen en huisartsen onder zware druk staan door het blijven binnen halen van de invasie van profiteurs waarvoor alles gratis is en zo is er een hele rij op te noemen wat die smeerlap Rutte op zijn geweten heeft. Waar blijft onze zogenoemde rechtstaat waarom is deze verrader allang niet veroordeeld tot de hoogste straf. Reden ook omdat onze rechtstaat een verlengstuk is van de politiek dus niet deugt maar hoe kan het ook anders als dat hele zooitje binnen het OM en de rechters hoofdzakelijk D66- ers zijn. Geldt ook voor de ongekozen burgemeesters D66- ers of Groen Links grut voeren de boven toon. Democratie hoe durft dat schorem (uitgezonderd Wilders, Van der Plas en Baudet) in Den Haag het nog in de mond te nemen. Onze democratie is vermoord door corruptie en verraad.

      Like

Plaats een reactie