De Russen komen er aan!

(Door: Wim van Schaik)

Met onversneden oorlogsretoriek, steunend op een irrationeel vijandsbeeld, wordt de Nederlander angst aangejaagd door iemand die zelf maakt dat hij wegkomt, nu het er volgens hem om gaat spannen. Veel ongeloofwaardiger kan het niet.

Ik heb het over vertrekkend commandant van de landstrijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen. In een interview met De Telegraaf roept hij op om ons voor te bereiden op een oorlog met Rusland. En dat zonder ook maar een begin van bewijs te leveren dat Rusland het op ons land gemunt heeft. Zelfs niet, terwijl het gevaarlijke anti-Rusland beleid van Rutte als het ware smeekt om een reactie van Rusland.

De vertrekkende commandant blijkt een echte havik, die alles uit de kast haalt om het Rusland van Poetin als het grootste gevaar op aarde af te schilderen. Daarmee volgt hij het officiële verhaal, dat Rusland de grote agressor is en maar één taal verstaat: die van ‘een robuuste krijgsmacht’. Gemakshalve gaat hij voorbij aan het feit dat Poetin al in een vroeg stadium van de speciale actie wilde onderhandelen, maar dat het Oekraïne verboden werd om tot een vergelijk met Rusland te komen.

Wijnen ziet de zogenaamd defensieve NAVO, die aan vrede alleen maar lippendienst bewijst, als onze beschermengel. Die beschermengel vraagt wel offers. Financieel, want we hebben een sterk en goed uitgerust leger nodig. Rusland – dat heeft Wijnen wel goed gezien – wordt immers steeds sterker. Ook heeft defensie meer mensen nodig. Daarom pleit Wijnen voor een “schil van 18-jarigen” waarmee het beroepsleger kan worden aangevuld en verliezen kunnen worden opgevangen. Verliezen opvangen met 18-jarigen? Dat doet denken aan jonge mensen als kanonnenvoer.

De havik blijkt ook een dromer, die veel verwacht van het vrijwillige dienjaar voor jongeren, dat dit jaar is ingevoerd. Wijnen denkt dat defensie in Nederland jaarlijks wel twee- tot drieduizend jongeren kan aantrekken, van wie een derde na afloop voor een carrière in het leger kiest en een derde reservist wordt… Even rekenen. Jaarlijks zo’n achthonderd reservisten dus. Dat zal de Russen afschrikken!

Deze man, net als zijn bazen, toont een ontstellend gebrek aan zelfreflectie en heeft geen enkel begrip voor de historische context van het conflict. Ook kijkt hij weg van de zogenaamd defensieve, maar in werkelijkheid agressieve opstelling van de NAVO. Hij negeert feiten zoals het saboteren van de Minsk-akkoorden door het Westen. En hij zwijgt over het bewapenen van Oekraïne.

En dan nog dit. Dat Israël de constante dreiging en de terreur vanuit Gaza met een rigoureuze tegenactie beantwoordt, wordt als onvermijdelijk gezien. Daarentegen werd de ‘speciale actie’ van Rusland als reactie op de troepenopbouw in Oekraïne en de onwil om de zorgen van Rusland serieus te nemen, gretig aangegrepen om een proxy-oorlog tegen Rusland te beginnen met als doel in dat land een regime change te bewerkstelligen.

Als de situatie werkelijk zo zou zijn als de commandant van de landstrijdkrachten luitenant-generaal Martin Wijnen schetst, mag je toch verwachten dat hij zijn verantwoordelijkheid zou nemen en zijn land niet in de steek zou laten… Maar nee. Wijnen houdt het voor gezien bij defensie. Per 1 januari wordt hij directeur-generaal Rijkswaterstaat.

Het zal toch niet zo zijn dat Wijnen zelf helemaal niet gelooft dat de Russen komen, maar nog even propaganda maakt voor ‘het verhaal’ van zijn baas Ollongren, dat het ook gaat om onze vrijheid en veiligheid? Kan zij nog meer miljarden naar Oekraïne overmaken.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op De Russen komen er aan!

  1. Dopo zegt:

    Gaat bij Rijkswaterstaat werken… Kan hij daar het sprookje van het stijgende waterpeil verder brengen

    Geliked door 1 persoon

  2. karton zegt:

    De Russen komen er aan !?
    Kan vast niet zo erg zijn als moslims/islamieten/negers enz.

    Geliked door 4 people

  3. Saeftinghe zegt:

    Rusland is veruit het machtigste land op aarde, het heeft bewezen de aanvallers te kunnen doen afdruipen.
    Binnen mijn gezichtsveld was Napoleon de eerst domoor die Rusland dacht te kunnen verslaan. De russen “vluchten” destijds tot de aanvoerroutes van Napoleon zo lang waren dat het omsingelen aan de Berezina een makkelijk iets was.

    De Duitse keizer maakte dezelfde fout.
    Hitler had er niets van geleerd.

    De USA en EU schijnen iets geleerd te hebben, ze laten de Oucrainers er voor opdraaien, miltair dan, economisch hebben de sancties Rusland alleen maar geholpen.
    Russen hebben de provincies die oorspronkelijk Russisch waren weer bij Rusland gevoegd en kijken of het nodig is de Uocraine geheel van de Zwarte zee af te sluiten, zo ja dan is dat in korte tijd te doen.
    Ze putten nu Zelenski uit door af en toe een stukje te laten “veroveren” dan sluiten ze de val en zijn er weer heel wat Uocraine soldaten minder.

    Ondertussen bereiden ze zich voor op een Aanval door de USA/NAVO. Reken maar dat er al hoge snelheid raketten op Londen en Washington gericht staan en op scherp.
    Mogelijk ook op de Rotterdamse haven in dat kleine landje met die brutale Premier.

    Zo uit de losse pols kanik maar 4 bekwame politici bedenken:
    Putin-Trump-Orban-_Wilders.

    Zet die 4 praktische mensen eens aan die enorme tafel in Moskou en binnen een paar dagen is de vooruitgang te bespeuren.

    Geliked door 2 people

  4. BosscheBol zegt:

    Wijnen zit op de baantjescarroussel. Wijnen is een echte regent. Krijst om oorlog maar is vertrokken als het los gaat. Ook hoeven zijn kinderen (als hij die heeft) niet naar de oorlog: dat is alleen voor de kinderen van het lagere volk. Die voelen toch geen pijn, denkt Wijnen.

    Geliked door 3 people

  5. mooinique zegt:

    Ik verwelkom ze met open armen. Nederland stelt geen fuck voor qua verdedigen. JA vroeger op zee. Trouwens mag dat lelletje rozenwater dat zo maar allemaal bekend maken?! Was hij zo’n held vroeger?

    Geliked door 1 persoon

  6. Ravian zegt:

    Wat een idioterie…

    Tenzij de Russen aangevallen worden gaan deze de grens tussen Oekraïne en de NAVO nooit oversteken.
    Wat de Russen wel gaan doen is etnische Russen tegen vervolging blijven beschermen, ook als die in voormalige Sovjet-Unie staten wonen die tegen alle eerder met het Westen gemaakte afspraken in bij de NAVO zijn ingelijfd.

    We hebben het dan dus specifiek over de zogenaamde Baltische Staten, wier oprichting een inbreuk op de soevereiniteit van de Sovjet Unie was, en tevens een overtreding van het internationale recht.
    Als die denken dat ze, onder dekking van hun NAVO lidmaatschap, een beetje etnische Russen kunnen gaan koeioneren, en dan nadat deze etnische Russen terecht in opstand zijn gekomen geweld tegen ze te kunnen gaan gebruiken, dan gaan ze van een heel erg koude kermis thuis komen.

    Maar de Russische Federatie vormt dus geen enkel bedreiging voor Europese landen die nooit onderdeel van de Sovjet-Unie geweest zijn.
    Als de afgelopen 22 maanden van zware Westerse/NAVO provocaties één ding duidelijk gemaakt hebben dan is het namelijk dat wel.

    De Russische Federatie vormt enkel een zeer terechte ‘bedreiging’ voor voormalige Sovjet staten die het etnisch Russische deel van hun bevolking terroriseren (moeten ze dat ook maar niet doen).
    Verder heeft de Russische Federatie ook helemaal niets te winnen bij zo’n oorlog in Europa, de enige die bij zo’n oorlog wat te winnen heeft is China.

    De Nederlandse strijdkrachten worden al lang geleid door ‘politieke’ generaals, bureaucraten voor wie de eigen carrière aanzienlijk belangrijker is dan het landsbelang, en deze vier sterren hufter is daar weer eens een mooi voorbeeld van.

    Geliked door 3 people

    • karton zegt:

      @ Ravian op 29-12-2023 om 20.21 u.
      Ik lees jouw reacties altijd én met veel waardering, ben het voor 99,9% ook altijd met je eens, maar wat ik nú las in jouw reactie, daar knipperde ik toch wel ff met m’n ogen !
      Je hebt het over “de Nederlandse strijdkrachten”, Whoehahahahahawhoe !!!!
      D’r lopen meer zg. generaals rond dan manschappen, maar zélfs de z.g. generaals lullen uit hun nek.
      Het zijn allemaal “schriftgeleerden”, hebben hele boekjes uit ’t hoofd geleerd en dénken dan legerleider te zijn, hoe stom kan zo’n vent zijn ?!
      En dan ook nog eens …….. een “leger(tje)” zónder materieel ?
      Dan kan je ook wel een eskadron padvinders sturen.
      (cynisme)

      Geliked door 1 persoon

    • Groene Leeuw zegt:

      De Nederlandse strijdkrachten vallen onder Duits opperbevel. Het Ministerie van Defensie heeft de belangrijkste kerntaken overgedragen aan de Duitsers.

      Geliked door 1 persoon

  7. Catherine Boon zegt:

    Goed stuk. Inderdaad, de NAVO is een agressieve alliantie geworden. De uitbreidingen ervan in oostelijke richting gingen tegen de afspraken in maar door. De Amerikaanse denktank voor buitenlandbeleid RAND heeft in 2019 al een strategie beschreven om Rusland aan te zetten tot oorlog met Oekraïne . In 2022 kon Poetin niet anders meer dan een speciale militaire operatie beginnen, nadat onderhandelingen door toedoen van de VS en het VK op niets waren uitgelopen.
    Hoeveel generaals telt het Nederlandse leger, een topzware organisatie, wel niet. In het praatprogramma Op 1 konden ze keer op keer tot vervelends toe hun woordje doen.

    Geliked door 1 persoon

    • loekie zegt:

      “NAVO is een agressieve alliantie geworden” Navo is een consolidatie van al het slechte uit WOII, m.a.w. agressief geboren en met de tijd steeds agressiever geworden

      Like

  8. de barbaar zegt:

    Wijnen….de zoveelste wef reetkever die er is….een slemieltje op defensie, een nietszeggend iets.
    Joh….nooit opgelet bij geschiedenis op school? of was je daar al te stom voor?
    Napoleon/Hitler en nu Biden(!) gaan gigantisch de vleesmolen in en jij sukkel (wijntjes teveel op)…gaat dit promoten?
    Hoe debiel ben jij eigenlijk?
    Ach…beter gesteld…hoeveel poen heb je extra gekregen om dit soort waanzin te promoten?
    Wat voor lamlulsolfdaatje ben jij eigenlijk geweest? 3 sporen in het zand? bij -15 in een puptentje met de uzi/fal tussen je kloten? of toch maar politiek een idioot bij uitstek en vooral in de warmte en luwte bij de zoveelste gala vreterij je medaille gekregen.
    Vooral slaafs en onderdanig zijn ,likkend en kruipend bij het ministerie….m.a.w. een rat rutte adept…..

    Geliked door 3 people

  9. belozersky zegt:

    Als we niet snel(EU/VS) de gereserveerde 100 miljard(is misschien iets meer) overmaken aan Oekraine voor het jaar 2024 , staat er straks een Russische tank in uw tuin. Is natuurlijk lariekoek.
    Doel van Rusland blijft, Oekraine mag geen lid van de NAVO worden.

    Like

  10. karton zegt:

    Ik had nog nóóit van ene generaal Wijnen gehoord.
    (als ik ’t woord “wijnen” hoor denkt ik meteen aan die flikker Martin Meiland, die gek roept doorlopend : Wijnen, wijnen enz.).
    Maar afijn, er bestaat dus een generaal Wijnen, zal wel weer zo’n ventzijn die, als de oorlog voorbij is, op ’t bordes gaat staan en roept : “Heb ik gedaan mensen, zó goed én dapper was ik !” Zoals na WO-II toen “álle NL’ers in ’t verzet hadden gezeten” !
    Wél hoorde ik de één of andere duistere “wetenschapper” gisterenop tv kletsen over de weinige raketten die Rusland zou hebben, dat kwam door de sancties, zei de dwaas. “Rusland spaart zijn raketten op om plots één grote aanval te plaatsen”, oreerde de “deskundige”. Als ik de gevolgen van de aanval van de avond daarvoor op tv zag kunnen de Russen nog aardig uit de voeten.

    Like

Plaats een reactie