Djokovic is Europees en internationaal sportman van het jaar – mainstream media zwijgen

(Vertaling: E.J. Bron)

De 24-voudige Grand-Slam-winnaar werd dinsdag voor de vijfde keer in zijn carrière tot “Europa´s sportman van het jaar” uitgeroepen. Bovendien ook als AIPS-sprotman van het jaar 2023. Desbetreffende artikelen in de gevestigde Duitse media zoekt men echter tevergeefs.

“Europa´s sportman van het jaar” is een enquête die sinds 1983 jaarlijks door de “Vereniging van Europese sportjournalisten” (UEPS) wordt gehouden. Daarin worden Europa´s beste sporters van het afgelopen kalenderjaar gekozen, waarbij mannen en vrouwen in gescheiden categorieën tegen elkaar aantreden. Aan de verkiezing van dit jaar namen 21 Europese persbureaus deel. Ook vier dagen na de officiële bekendmaking van de resultaten is er over de onderscheiding voor de Servische tennis superster echter geen enkel artikel in de vooraanstaande gevestigde Duitse media te vinden.

De Servische tennisster Novak Djokovic werd bij de UEPS-verkiezing 2023 de duidelijke winnaar met 28 punten voorsprong op de Nederlandse Formule-1 wereldkampioen Max Verstappen en 92 punten voorsprong op de Zweedse wereldkampioen polsstokhoogspringen Armand Duplantis. Op 30 december verkondigde bovendien de website “International Sport Press Association” (AIPS) dat Djokovic bij de laatste enquête van de organisatie, waarbij 405 journalisten uit 107 landen over de kampioen van het jaar 2023 stemden, eveneens tot winnaar werd gekozen.

Bij de AIPS-verkiezing kreeg de Servische sporter bijna 17% van de uitgebrachte stemmen, voor de Zweed Armand Duplantis op de tweede plaats met 9,19%. Derde werd de Argentijnse voetballer Lionel Messi met 7,60% van de stemmen.

Geen van de beide onderscheidingen voor Djokovic vond tot nu toe haar weg naar de Duitse redactiekantoren. Zo bestaan er (stand 30 december) geen desbetreffende artikelen bij de ARD of het ZDF, in de “Spiegel”, Die Zeit, de “BILD”-Zeitung”en de Franfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Een FAZ-artikel van 12 december draagt de kop: “Tennisster zoekt vrienden: Djokovic eenzaam aan de top”. Inleidend staat er in het artikel:

Novak Djokovic zei in een tv-interview dat hij graag bevriend zou zijn met zijn grootste rivalen Roger Federer en Rafael Nadal. Oh ja? Zijn familie heeft er veel aan gedaan dat dit niet zo is.”

Over deze feiten wordt controversieel in de sociale media gediscussieerd. Commentaren herinneren – en bediscussiëren als mogelijke reden voor de ontbrekende berichtgeving – aan de onbuigzame houding van de Serviër in de “corona-tijd” en in de moeilijke jaren van zijn carrière op grond van zijn weigering van een “Covid-vaccinatie” en de daaraan verbonden startverboden bij toernooien. Desbetreffende herinnerde Djokovic in een interview met de Amerikaanse zender CBS begin december aan zijn persoonlijke waarneming: “Ik ben niet tegen vaccinaties. Ik ben voor de vrijheid van keuze.”

De Serviër heeft dit jaar in totaal twaalf toernooien gespeeld, waaronder de ATP-finale (het toernooi van de beste acht tennissers van het jaar). Zes daarvan heeft Djokovic gewonnen, waaronder drie van de zogenaamde Grand-Slam-toernooien, wat van het jaar 2023 een van de succesvolste jaren van zijn carrière maakte. In het beroemde Wimbledon-toernooi verloor hij pas in de finale.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Djokovic is Europees en internationaal sportman van het jaar – mainstream media zwijgen

  1. Alphons Mantel zegt:

    immunoloog Prof. P. Capel zei al in 2021 dat dit nep corona vaccin het immuunsysteem ernstig aantast

    Geliked door 2 people

  2. koosv8 zegt:

    Als je tegen de raddraaiers in ga, besta je niet meer.

    Geliked door 1 persoon

  3. bobzelf zegt:

    IK HELP OOK MEE IN DAT SYSTEEM

    THE WAPPIE KING BOB

    Geliked door 2 people

  4. bobzelf zegt:

    NOG EVEN EEN KREET VAN DE SUPER ””WAPPIE BOBZELF ”’

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie