Duitsland – Protesten vanaf 8 januari: vrachtwagenchauffeurs willen zich aansluiten bij de boeren

(Vertaling: E.J. Bron)

Massaprotesten en stakingen op 8 januari, alleen al in Berlijn 1500 vrachtwagens verwacht

In veel steden en gemeenten willen ook vrachtwagenchauffeurs, expediteurs, ambachtslieden en vele andere beroepsgroepen en privéburgers zich aansluiten bij de boeren. Alleen al in Berlijn worden 1500 vrachtwagens verwacht, die ook op straat zullen overnachten.

Vanaf maandag 8 januari 2024 zal het in heel Duitsland tot grote stakingen, demonstraties en protestacties komen. Parallel aan de stakingen van het spoorwegpersoneel tegen de Deutsche Bundesbahn moeten er in het hele land nog meer protesten en stakingen tegen de politieke besluiten van de “stoplicht”-coalitie plaatsvinden.

In het middelpunt van de stakingen staan vooral de boeren en de vrachtwagenchauffeurs. Daarom zal het in veel steden tot verkeershinder komen, omdat er vanaf maandag duizenden tractoren en vrachtwagens onderweg zullen zijn. Alleen al in Berlijn hebben zich ongeveer 1500 vrachtwagens voor het protest aangemeld (zie hier). Het zouden er echter nog veel meer kunnen worden. Er zijn ook overnachtingen op straat aangekondigd.

Behalve de Duitse Boerenorganisatie plant ook de federale organisatie logistiek en verkeer-pro (BLV) protestacties. Maar veel acties worden onafhankelijk van de grote organisaties georganiseerd. Het internet staat al vol oproepen tot protest en tot deelname aan de demonstraties en stakingen. Een officiële algemene staking is in Duitsland weliswaar verboden, maar op het beroep betrekking hebbende stakingen zijn toegestaan, evenals solidariteitsmanifestaties. Voorwaarde is dat de demonstraties en acties aangekondigd en goedgekeurd worden, zodat de politie geïnformeerd is.

Veel boeren en vrachtwagenchauffeurs vrezen echter dat er lokvogels als “agent provocateur” binnen gesluisd worden om met hen acties de politie aanleiding te geven protestacties af te breken.

Ook vertrouwen de boeren en vrachtwagenchauffeurs de grote mainstream media niet. In de afgelopen dagen hebben er al in vele steden al grote protesten en demonstraties met deels duizenden tractoren plaatsgevonden. Daarover wordt echter hoofdzakelijk door de kleine lokale media bericht. De grote mainstream media zwijgen of bagatelliseren de acties of reduceren hun berichtgeving tot negatieve voorvallen, zoals het onderzoek door de binnenlandse veiligheidsdienst, omdat boeren symbolische galgen hadden opgericht, waar de “stoplicht”-regering aan hing.

En dus zullen de protesterende boeren en arbeiders het op 8 januari tegen elkaar moeten afwegen: demonstreren ze te voorzichtig, dan wordt het protest gemarginaliseerd. Demonstreren ze te heftig, dan wordt het protest mogelijk gecriminaliseerd. Maar de boeren willen zich niet laten tegenhouden door belasteringen. Veel boeren staan sowieso door de voor velen van hen negatieve politieke besluiten en hun gevolgen met de rug tegen de muur.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Duitsland – Protesten vanaf 8 januari: vrachtwagenchauffeurs willen zich aansluiten bij de boeren

  1. Rini Stegeman zegt:

    Als de Nederlandse en de Belgische boeren ook meedoen, staat het in dit deel van Europa mooi vast……..

    Geliked door 4 people

  2. olieklippie zegt:

    “De grote mainstream media zwijgen of bagatelliseren de acties of reduceren hun berichtgeving tot negatieve voorvallen”
    Yep, die “fijne” media is totaal verrot geworden, de onafhankelijke media is schijnbaar uitgestorven en zijn een spreekbuis/trekpoppen geworden van de meeste westerse regeringen.🤮😡

    Geliked door 2 people

  3. Sobieski zegt:

    Dit is een buitenkans die we als Europese bevolking niet mogen missen. Ten eerste is Duitsland zowel geopolitiek als economisch de spil van Europa, en van de grotere landen tevens degene waarvan de bevolking doorgaans het moeilijkst in actie te krijgen is. Ten tweede zijn boeren en vrachwagenchauffeurs de enigen in de samenleving die daadwerkelijk effectieve actie kunnen ondernemen, omdat zij zowel de uitrusting daarvoor (tractoren en trucks) en de fysieke wil en kracht daartoe hebben. Dus, als nu op Europese schaal, boeren en chauffeurs in andere landen, maar ook middenstanders, industie-arbeiders, personeel uit de onderwijs-, verzorgings- schoonmaakbranches, etc. uit geheel Europa massaal samen opstaan en zich bij dit protest aansluiten, hebben we misschien een kans om die corrupte elite te wippen en de basis te leggen voor een betere samenleving.

    Geliked door 1 persoon

  4. Henk der Niederländer zegt:

    Ach de Argentijnse golddigger komt ook weer eens voor de dag met een begripvol praatje richting de Nederlander en dan met name begripvol richting de minima.
    Oplossing hiervoor aangedragen door mijzelf.
    Trap de argentijnse stoephoer terug naar har eigen gevoorteland.
    https://www.ninefornews.nl/verbazing-over-interview-met-koningin-maxima-ik-weet-wat-het-is-om-financiele-stress-te-hebben/

    Geliked door 3 people

  5. antiislamnu zegt:

    Nou boeren van Nederland gaan we lekker braaf niets doen of gaan we deze kans pakken en vol gas er tegen aan. Jullie gaan sowieso kapot gemaakt worden dus niet bang zijn er gas er op stelletje klungels

    Geliked door 1 persoon

  6. Julia zegt:

    Kom op Nederlandse slapers sluit u aan en teken niet voor de eigen ondergang. Onthou maar één ding de uiteindelijke macht heeft het volk. Slapen doen we in bed maar niet op de bank onder het genot van een pilsje, een bitterbal en een voedbalwedstrijd. Denk aan uw kinderen en kleinkinderen deze globalistische dicatatuur gun je toch de jonge generatie niet. De tijd van dromen is voorbij het wordt niet meer normaal als wij niet samen alle handen ineen slaan en laten blijken dat wij het niet meer pikken.

    Geliked door 2 people

  7. BigLJohn zegt:

    Ik zeg en blijf zeggen; je kunt protesteren zoveel je wilt, zowel grootschalig als kleinschalig, maar je schiet er geen barst mee op. Zoals in Canada de vrachtwagen chaufeurs vervolgd werden. De overheden hebben een plank voor hun kop en drammen alles er doorheen want het 2030 plan moet en zal er doorheen gedramd worden. De enige mogelijkheid nog die overblijft om ze stoppen is om ze van de wereld af te trappen.

    Geliked door 3 people

  8. scherpschutter1943 zegt:

    zolang de gewapende macht nog de bevelen van hun meesters uitvoeren en in het uiterste geval met scherp schieten op de demonstranten, zolang is er niets te verwachten van demonstraties of protesten, omdat de bevolking ongelijkwaardig is aan de machthebbers. De bevolking, ongewapend en ongeorganiseerd, tegen de gewapende machthebbers, die, strak georganiseerd, de bevolking met de wapens in de hand tegemoet treden. De lange arm van de staat, zet spionnen in om de bevolking in de gaten te houden. Bij enig blijk van protestorganisatie wordt direct ingegrepen zodat de macht van de protesterenden in de kiem wordt gesmoord. De enige demonstraties die zelfs gesteund worden door de overheid, zijn de klimaatclubs omdat die het narratief van de regering ondersteunen.

    Like

Plaats een reactie