Robert Fico bekritiseert “domme liberale demagogen”, die vasthouden aan militaire hulp voor Kiev!

(Vertaling: E.J. Bron)

De Slowaakse minister-president Robert Fico (foto) heeft op 09-01-2024 in de Slowaakse krant “Pravda” een gastbijdrage over de catastrofale politiek van het Westen tegenover Rusland in het Oekraïne-conflict laten publiceren. De minister-president staat op het standpunt dat de zinloze verspilling van menselijke en financiële bronnen “alleen maar Oekraïense begraafplaatsen zou vullen”. Lees hieronder de vertaling van de gastbijdrage van de minister-president.

Robert Fico: “De strategie van het Westen in de Oekraïne is mislukt!”

De zich nu in allerlei vreemde bochten bij de verdediging van hun volledig mislukte strategie tegen Rusland in de Oekraïne wringende liberale demagogen van het Westen veroorzaken langzaam fronsen op mijn voorhoofd.

De protagonisten van deze demagogen voeren de publieke opinie al met zulke monstruositeiten, dat het niet volstaat om deze met een simpele handbeweging van tafel te vegen.

Ik begrijp de nervositeit in het kamp van de Slowaakse progressieven en liberalen. Wij allemaal wachten smachtend op de aflossing van de mislukte neoliberale ster Zuzana Čaputová [president van Slowakije], die tot het afgedwongen einde van haar ambtstijd niet eens meer probeert de indruk te wekken van neutraliteit door zich openlijk tegenover deze regering op te stellen. Maar dat geeft niemand het recht om regeringsfunctionarissen onzinnigheden en zware misdaden in de schoenen te schuiven, bijvoorbeeld dat ze een Russische bezetting zouden wensen of dat Rusland ons buurland zou moeten worden.

Vanaf het begin van het conflict in de Oekraïne heb ik de door Washington en Brussel gewenste zwart-wit visie afgewezen. De oorlog in de Oekraïne heeft zijn wortels in het jaar 2014, in de ontwikkeling van de Oekraïense politieke scene, haar betrekkingen met burgers van Russische nationaliteit en natuurlijk in de invloed van de VS op alles wat in de Oekraïne na 2014 tot nu gebeurde en gebeurt. Weliswaar mag ik dat nu iets overdreven formuleren, maar stelt u zich bijvoorbeeld eens voor dat het hele ministerie van Defensie van Mexico als buurland van de VS onder de totale controle van Rusland zou staan, om maar te zwijgen van de politieke leiding, inclusief de president.

Rusland heeft op de veiligheidssituatie en het initiatief om de Oekraïne in de NAVO op te nemen onder schending van het volkerenrecht gereageerd door zonder internationaal mandaat militair geweld toe te passen. Dat is iets dat grote landen vaak doen; denk maar aan het optreden van de VS in Irak. Maar het Westen heeft, in plaats van onmiddellijk alle inspanningen te ondernemen om een snelle wapenstilstand in het jaar 2022 te bereiken, een grote fout gemaakt. Want het heeft de inzet van Russisch militair geweld abusievelijk als kans ingeschat om Rusland op de knieën te dwingen.

Een blik in de geschiedenis toont echter: Rusland werd in juni 1941 door Hitler overvallen, maar de westerse geallieerden openden pas in de zomer van 1944 een tweede front, toen de afloop van de oorlog duidelijk ten gunste van de USSR vaststond.

Het is een bewezen feit dat het Westen direct in het begin van de oorlog in de Oekraïne in het jaar 2022 bij minstens twee veelbelovende gelegenheden het de Oekraïners niet had toegestaan een wapenstilstand tegen faire voorwaarden te sluiten. Want er was al een vreselijk foute beslissing genomen: het Westen wil Ruslands schending van het volkerenrecht gebruiken om de Oekraïne met een enorme hoeveelheid wapens en miljarden dollars vol te pompen, enorme sancties aan Rusland op te leggen, Ruslands belangrijkste bronnen van inkomsten te minimaliseren en verwacht tegelijkertijd dat de Oekraïense soldaat hen uiteindelijk de kop van de Russische beer in de vorm van een militair uitgeput, economisch geruïneerd, internationaal geïsoleerd en binnenlands politiek ondermijnd Rusland op een dienblad serveert. Dat was en is helaas nog steeds de westerse strategie, waarvan ik in het binnen- en buitenland openlijk zeg dat ze niet functioneerde en mislukt is. Ik ben het niet met haar eens. Ik behoor niet tot de Slowaakse politici die er blij mee zijn dat de Russische Federatie in Slowakije tot de doodsvijand wordt verklaard en het bevalt me evenmin om door Rusland als vijandig land te worden beschouwd.

Het is in de meest ware zin van het woord schokkend om te zien hoe het Westen de situatie in Rusland herhaaldelijk fout heeft ingeschat. De feiten zijn onverbiddelijk:

Rusland heeft de volledige militaire controle over de bezette gebieden.

De pogingen van het Westen om de internationale gemeenschap met demagogie de demoralisering van de Russische soldaten op grond van een enorm aantal gesneuvelden wijs te maken, blijken in toenemende mate leeg demagogisch wensdenken te zijn.

De Oekraïne is niet tot een zinvol militair tegenoffensief in staat. Het land is volledig afhankelijk van financiële hulp uit het Westen met onafzienbare gevolgen voor de Oekraïners in de komende jaren.

Het is slechts een kwestie van tijd tot officiële informatie over grondbezit in de Oekraïne en zijn grootste buitenlandse eigenaren bekend zullen worden.

De positie van de Oekraïense president aangetast, terwijl de Russische president zijn politieke ondersteuning uitbreidt en versterkt. Noch de Russische economie noch de Russische munt zijn ingestort. De anti-Russische sancties vergroten de binnenlandse zelfvoorziening van dit reusachtige land en de Russische energiereuzen melden recordleveringen aan China en India. In plaats daarvan vertellen mensen uit de omgeving van de Oekraïense president aan gerenommeerde buitenlandse media dat de Oekraïne bestolen wordt alsof er geen morgen zou bestaan.

Natuurlijk durf ik niet te beweren dat Rusland de negatieve gevolgen van zijn beslissing in februari 2022 om in de Oekraïne militair geweld toe te passen niet merkt. Maar in lang niet zo´n ruïneuze omvang als westerse planners dit aannamen.

Wat zijn dus de opties voor de toekomst? Zoals het er naar uitziet zullen er nog enige tijd wapens en geld naar de Oekraïne stromen, maar zonder succes. Het is voor de verantwoordelijken politiek onmogelijk om de onvolkomenheid van de ingeslagen strategie openlijk toe te geven. Over twee of drie jaar zullen ze daar zijn waar ze nu zijn. Alleen de EU zal met wellicht € 50 miljard armer geworden en de begraafplaatsen van de Oekraïne met duizenden dode soldaten gevuld zijn.

Helaas zal het gezonde mensenverstand niet zegevieren, ook als dit zegt een onmiddellijke wapenstilstand uit te roepen en met elkaar aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. Het ligt voor de hand dat de onderhandelingspositie van Rusland door de verspilling van human resources, geld en tijd niet zal verslechteren, maar, integendeel, sterker zal worden, want over enkele jaren zal ook de internationale gemeenschap gedwongen zijn om zichzelf aan een realiteitsonderzoek te onderwerpen.

Ik vraag me vaak af wat er aan realistische en op feiten gebaseerde argumenten voor de noodzaak van een wapenstilstand in de Oekraïne defaitistisch zou zijn, terwijl het ondertussen voor iedereen duidelijk is dat er geen militaire oplossing van de crisis voor de Oekraïne kan zijn.

Ik zou graag willen dat alle Slaven ermee zouden ophouden om uit geopolitieke redenen zowel aan Amerikaanse als Russische kant vijanden te maken. Laat de Oekraïne zijn eigen soevereine, niet van buitenaf gedicteerde weg gaan. Wanneer de Oekraïne zichzelf in de EU ziet, dient het deze kans te krijgen, voor zover ze voldoet aan de voorwaarden. Wij zullen graag helpen.

Ook Rusland heeft zijn veiligheidsgaranties nodig. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat we naar die Europese retoriek zouden moeten terugkeren, die zegt dat de EU en Rusland in zekere zin in dezelfde schuit zitten en elkaar nodig hebben. Als minister-president van de Slowaakse Republiek zal ik tegenover geen land in de wereld vijandigheden verbreiden en ik wil ook graag een stapsgewijze uniformering van de betrekkingen tussen de EU-lidstaten en Rusland.

Ik zal me absoluut niet aan een domme liberale en progressieve demagogie onderwerpen, die het elementaire menselijke fatsoen schendt en uiteindelijk enorme schade aanricht.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Robert Fico bekritiseert “domme liberale demagogen”, die vasthouden aan militaire hulp voor Kiev!

  1. karton zegt:

    Hoogste tijd dat dhr. Fico “in de leer” gaat bij generalissimo Pinokkio Rutte, Pino weet álles over oorlog voeren, bewapening enz. enz.
    Pinokkio Rutte is de hedendaagse
    Don Quichotte !!!!

    Geliked door 2 people

  2. Alphons Mantel zegt:

    hadden we hem maar als premier in ons land

    Geliked door 1 persoon

  3. bobzelf zegt:

    NOU GEEN VERKEERD WOORD TE VINDEN ..
    DUIDELIJK . ZELFS HEEL DUIDELIJK
    EN ??
    DIT ZOU DAN DE ENIGE MAN MET ORBAN ZIJN ??
    DIE DIT BEGRIJPT ??

    WAT WIL ZEGGEN DAT DE REST HET DUS NIET WIL BEGRIJPEN ?

    DUS TOT DE LAATSTE UKRAINER . DE DAMES MOGEN NU OOK AAN HET
    FRONT STERVEN IN HUN NIEUWE LEGER KLEDING
    ZAL IK MIJN BABOUSKA VAN 85 DAN OOK MAAR ALVAST AANKLEDEN ??

    WERKELIJK ONGELOFELIJK . DAT DE EU ZICH ZO NAAR DE SLACHTBANK
    DANWEL DE TOTALE VERNIETIGING LAAT LEIDEN

    BLIJF LEKKER BELACHELING DUUR USA LNG GAZZ KOPEN
    UW ECONOMIEN TTAAL NAAR DE KLOTEN HELPEN

    GRAAF UW EIGEN GRAF. ,, OOOH U WAS AL BEGONNEN BEGRIJP IK ??

    IK ZAL U LACHEND TOEJUICHEN VANF HET STRAND

    UW OUDE ”REALIST ” BOBZELF DIE MET DIE BIERBUIK WHAHAHA

    Geliked door 3 people

  4. hw.rademaker zegt:

    hunter bidden verwikkeld in een onderzoek waar genoeg bewijs voorhanden was
    werd door pappa gered de junk had genoeg op zijn kerfstok
    chantage van pappa een heel groot bedrag dat ingetrokken zou worden
    als de aanklager niet direct stopte dit gegeven is openbaar
    de rest wordt achtergehouden dit mag de internationale bevolking niet weten
    deze oorlog zit meer achter

    Geliked door 2 people

  5. leeuw7 zegt:

    HET FINANCIEREN VAN DE UITGELOKTE OEKRAÏNE OORLOG IS EEN BODEMLOZE PUT ZONDER ENIG RESULTAAT!!

    Operatie Barbarossa (Duits: Unternehmen Barbarossa) was de codenaam voor de aanval van het Duitse Rijk op de Sovjet-Unie op 22 juni 1941 gedurende de Tweede Wereldoorlog. De militaire operatie was vernoemd naar keizer Frederik I Barbarossa van het Heilige Roomse Rijk, een van de leiders van de Derde Kruistocht. De operatie zelf duurde tot december 1941, maar de oorlog aan het (vanuit het Duitse perspectief) oostfront die ermee was ingeluid, eindigde pas in mei 1945 en wel met de Duitse onvoorwaardelijke overgave aan de Sovjet-Unie en de andere geallieerden.(mislukt)

    Veldtocht van Napoleon naar Rusland
    Taal
    Volgen
    Bewerken
    De Veldtocht naar Rusland van keizer Napoleon I van Frankrijk tegen het keizerrijk Rusland vanaf juni 1812, en de terugtocht die duurde tot december van dat jaar, was een onderdeel van de Zesde Coalitieoorlog. De mislukte aanval vormde het omslagpunt van de napoleontische oorlogen. Van het enorme leger van ruim 466.000 soldaten dat Rusland introk overleefden er maar 40.000.(mislukt)

    Huidige uitgelokte onnodige bloedige Oekraïne oorlog is bij voorbaat ook al mislukt!!(De criminele,oorlogshitsende NAVO lidstaten hebben alleen maar leed veroorzaakt)

    Het stoppen van deze bewust uitgelokte Oekraïne oorlog kan Nederland en Europa miljarden euro’s besparen!!

    Het evangelie naar Matteüs 5:9 NBG51

    Zalig de vredestichters, want zij zullen kinderen Gods genoemd worden.

    NBG51: NBG-vertaling 1951

    Vredestichters zijn in het criminele van overheidswege gefaciliteerde WEF-BILDERBERGER COVID-19 Pharma maffia vaccinazi terroristen kabinet van de pathologische beroepsleugenaar Mark Rutte niet aanwezig ,ook niet de nep naamchristenen van de belachelijke ChristenUnie!!

    Zeer veel onschuldig bloed is er al vergoten aan beiden kanten van het oorlogsfront!

    Onafhankelijke tribunalen zijn een must om deze van overheidswege georganiseerde oorlogshitsende WEF -BILDERBERGER COVID -19 Pharma maffia boevenbende te kunnen berechten!!

    Wie zwijgt stemt toe met de FAILED State Nederland!!

    Met vriendelijke groeten van Léon van Duren,een roepende in de woestijn van Nederland!

    Haelen 6081 CZ

    Geliked door 1 persoon

  6. Ravian zegt:

    “het Westen wil Ruslands schending van het volkerenrecht gebruiken”

    Ook deze over het algemeen redelijk wakkere Slowaak weet dus niet dat Rusland het volkerenrecht helemaal niet geschonden heeft, maar dit juist in de praktijk heeft gebracht, door in te grijpen nadat de overheid van een buurland met militaire middelen tot genocide van een deel van de eigen bevolking over ging.
    Daarbovenop komt dan nog het recht van een land om zich te beschermen tegen inbreuken op de eigen veiligheid, zoals in dit geval het uitbreiden van de NAVO, een organisatie met een recente geschiedenis van niet uitgelokte agressie, en gecontroleerd door een land dat openlijk de vernietiging van Rusland nastreeft, naar een buurland.

    Een dreiging die nog vergroot wordt door de agressieve anti Russische houding en strategische ligging van dat buurland, dat ook nog eens actief Russisch grondgebied poogt te annexeren dat voor Rusland strategisch van levensbelang is.
    Wat deze meneer Fico moet doen is het het NAVO lidmaatschap van Slowakije beëindigen, en zo snel mogelijk een non-agressie pact met Rusland organiseren, en dat geld voor heel het voormalige Warschau pact.

    De Russische Federatie heeft namelijk in haar inmiddels 33 jarige bestaan, buiten het beschermen van etnische Russen, en het bij de landsverdediging assisteren van bondgenoten, nog nooit agressief gedrag jegens andere soevereine staten getoond, en er is ook geen enkele reden om aan te nemen dat het dit nu wel zou gaan doen.
    Zolang je als staat Rusland niet militair bedreigt, en nalaat etnische Russen te discrimineren en te vervolgen, wat je sowieso niet behoort te doen, vertegenwoordigt de Russische Federatie dus geen enkel gevaar voor je.

    Dit houd vervolgens in dat de Russische Federatie, buiten voor de Baltische staten, die eigenlijk Russisch grondgebied zijn, en actief etnische Russen discrimineren en dreigen die te gaan vervolgen, voor niemand een bedreiging vormt.
    En de reden daarvoor is heel simpel; al die omringende landen hebben namelijk NIETS dat de Russische Federatie nodig heeft, of zou willen hebben.

    Rusland is veruit het grootste land op aarde, het is bijna net zo groot als de nummers 2 en 3, de VS en China, tezamen, met een bevolking die probleemloos in Frankrijk zou passen.
    En binnen de grenzen van dat gigantische zo goed als lege land bevinden zich alle grondstoffen die de Russen de komende duizend jaar of zo nodig zouden kunnen hebben.

    Het hele idee dat Rusland om het even welk land zou willen veroveren is dus gewoon bespottelijk, ze hebben nu namelijk al tien keer meer land als waar ze mensen voor hebben om het te exploiteren.
    En het allerlaatste wat een land in zo’n situatie wil is het enige waar het werkelijk een te kort aan heeft, mensen, opofferen in oorlogen om nog meer grondgebied te verwerven.

    Vervolgens weet je dan ook meteen wat de werkelijke reden is achter de hele anti-Russische hetze; zeer rijke Westerse mensen die hun oog hebben laten vallen op meer rijkdom dan zelfs zij zich voor kunnen stellen, en ALLES in het werk stellen om zich die onmetelijke rijkdom toe te kunnen eigenen..

    Like

Plaats een reactie