Amerikaanse media: Wapens ter waarde van € 900 miljoen in de Oekraïne “verdwenen”

(Vertaling: E.J. Bron)

Zorgwekkende onthulling uit het Amerikaanse ministerie van Defensie in de “New York Times”: terwijl Washington over meer militaire hulp voor Kiev discussieert, zijn er in de Oekraïne wapens ter waarde van $ 1 miljard (€ 900 miljoen) verdwenen! Een belangrijke vraag daar over: Wie heeft ze nu?

Raketten, kamikaze-drones en nachtkijkers – militair materieel en zware wapens zijn volgens een actueel bericht van de Amerikaanse krant “New York Times” gestolen of het land uit gesmokkeld.

Er zijn 40.000 wapens spoorloos verdwenen. Het bericht werd door het Pentagon aan het Amerikaanse Congres gestuurd, een kopie aan de redactie van de “New York Times”. Waar de wapens naartoe gegaan zijn, is niet duidelijk. Insiders vrezen dat velen daarvan in het Midden-Oosten, bijvoorbeeld in handen van de terreurorganisatie Hamas, weer zullen opduiken. Blijkbaar ontbreekt het aan de controle en aan de bewaking van de extreem dure leveringen door de legereenheden van Volodymyr Zelensky.

Ook 750 kamikaze-drones zijn verdwenen

Dientengevolge neemt nu eens temeer de scepsis in de VS er over toe of er nog meer wapens aan de Oekraïne geleverd moeten worden. Nu al blokkeren Republikeinse leden van het Congres een nationaal plan voor veiligheidsuitgaven, dat voorziet in een extra $ 61 miljard voor de oorlog in de Oekraïne.

Tot juni vorig jaar hadden de VS bijna 10.000 Javelin pantserafweerraketten, 2500 Stinger luchtafweerraketten, ongeveer 750 Switchblade kamikaze-drones, 430 middellange afstand raketten en 23.000 nachtkijkers gegeven.

Pentagon: De wapens volgen is onmogelijk

Functionarissen van het Pentagon (ministerie van Defensie) en het ministerie van Buitenlandse Zaken evenals andere experts hebben er al lange tijd voor gewaarschuwd dat het praktisch onmogelijk is om alle duizenden wapens te volgen die naar de Oekraïne werden gestuurd. Al in juni 2022 berichtte “exxpress.at” er over dat veel van de door het Westen geleverde wapensystemen niet aan het front, maar op internet terechtkomen. Het Darknet wordt de online groothandel voor oorlogsmaterieel. En de klanten zitten ook in Europa.

“Terwijl de reactie om meer wapens aan de Oekraïne te leveren heel begrijpelijk is, zou het verstandig zijn om ook rekening te houden met de directe en lange termijn gevolgen voor de veiligheid” zei destijds al de in de VS gevestigde denktank Stimson Center over deze ontwikkeling. En: “We hebben steeds opnieuw gezien hoe wapens, die ervoor bedoeld zijn om een bondgenoot in een conflict te helpen, hun weg naar het front op onvoorziene slagvelden gevonden hebben. Ze komen vaak bij groeperingen terecht wier belangen vaak tegenstrijdig zijn aan die van de VS of die van burgers.”

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Amerikaanse media: Wapens ter waarde van € 900 miljoen in de Oekraïne “verdwenen”

  1. bobzelf zegt:

    IK DOE EEN GOK ??
    ISIS … ISKB DANWEL HEZBOLLAH
    EN U BENT NOG STEEDS FAN VAN UW GELIEFDE UKRAINE ??

    KAN IK OOK GELIJK EVEN DE VRAAG STELLEN …..
    ALS U EVEN MEEKIJKT
    MAG HIER DAN GELIJK OOK EEN BOM OP ??

    BOB ….. MOEDJUHADIEN

    Geliked door 7 people

  2. Hovawart zegt:

    Met een handeltje wapens ter waarde van $ 1 miljard (€ 900 miljoen) kun je alle legers in geheel Europa overrompelen,……in de Pays-Bah is de weerstand enkel nog een bonte mengeling van pief paf poef roependen en snijdende commentaren over de kleurencombinatie van de camouflageoutfits van de vijand……….

    Geliked door 3 people

  3. leeuw7 zegt:

    De VS is verantwoordelijk voor de dood van Gonzalo Lira in een geheime Oekraïense gevangenis
    januari 13, 2024

    Met dank aan ook de demissionaire , gewetenloze COVID -19 pharma maffia vacinazi Mark Rutte en z’n gewetenloze,corrupte,oorlogshitsende NAVO vrienden (boevenbende!)!

    De gemengd Amerikaans-Chileense staatsburger Gonzalo Lira stierf vorige week aan longontsteking in een geheime Oekraïense gevangenis waar hij werd vastgehouden na zijn arrestatie omdat hij de Oekraïense autoriteiten bekritiseerde, naar verluidt “Russische agressie” rechtvaardigde en vervolgens afgelopen zomer het land probeerde te ontvluchten nadat hij tijdelijk was vrijgelaten. De regering van de VS is hiervoor verantwoordelijk omdat zij gemakkelijk zijn vrijlating had kunnen bewerkstelligen als één van haar vertegenwoordigers de politieke wil had gehad om dit te doen, maar in plaats daarvan lieten ze hem wegkwijnen en uiteindelijk sterven, schrijft Andrew Korybko.

    Ook de criminelen van de Oekraïense overheid houden niet van onafhankelijke waarheidsvinding!±!

    Onafhankelijke tribunalen (wegens het ontbreken van een onpartijdige rechtspraak!)zijn absoluut een must om deze criminele ,oorlogshitsende WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma maffia vaccinazi’s te kunnen berechten wegens zeer ernstige misdaden tegen de menselijkheid!!

    Wie zwijgt stemt toe met de criminele FAILED State Nederland !!

    Met vriendelijke groeten van Léon van Duren, een roepende in de woestijn van Nederland,om SIONS wil zal ik niet zwijgen!!

    Haelen 6081CZ

    Geliked door 3 people

  4. leeuw7 zegt:

    Een moedige held!!

    De dubbele Amerikaans-Chileense staatsburger Dual American-Chilean national Gonzalo Lira Gonzalo Lirastierf vorige week aan een longontsteking in een geheime Oekraïense gevangenis, waar hij werd vastgehouden na zijn arrestatie wegens kritiek op de Oekraïense autoriteiten, die naar verluidt de “Russische agressie” zou rechtvaardigen, en vervolgens probeerde het land afgelopen zomer te ontvluchten nadat hij was tijdelijk vrijgelaten. De Amerikaanse regering (USG) is hiervoor verantwoordelijk , aangezien zij gemakkelijk zijn vrijlating had kunnen bewerkstelligen als een van haar vertegenwoordigers daartoe de politieke wil had gehad. In plaats daarvan lieten ze hem wegkwijnen en uiteindelijk sterven.

    https://korybko.substack.com/p/the-us-is-responsible-for-gonzalo

    Wie zwijgt stemt toe met de door criminele gezagsdragers gedestabiliseerde FAILED State Nederland!

    Geliked door 2 people

  5. leeuw7 zegt:

    1 – de neppandemie die is ontworpen om ons geld en onze vrijheid te stelen
    2. het verdoezelen van miljoenen doden en gewonden door vaccins
    3. de gestolen verkiezingen van 2020
    4. de tragische verspilling van 75 miljard dollar en 500.000 levens in Oekraïne.

    Wie zwijgt stemt toe met de FAILED State Nederland!!

    Geliked door 3 people

  6. Harry zegt:

    Je kunt er donder op zeggen dat de naïviteit van de westerse leiders , hun onnozelheid , hun goedgelovigheid , hun onkunde en hun onbenul tot een enorme berg conflicten , corruptie en diefstal heeft geleid .
    Wanneer neemt het gezond verstand de boel over ?

    Geliked door 4 people

  7. dutchess43 zegt:

    Poetin had al die wapens al buitgemaakt, aan hem verkocht door cabaretier Zelinsky himself, en Poetje heeft ze alweer doorverkocht aan de Houthies, die de Yanken na een uitroep van pief paf poef, met hun eigen wapens op hun donder schieten.

    Geliked door 2 people

  8. Ravian zegt:

    Die wapens gaan gewoon bij terroristen terecht komen, voornamelijk bij gewelddadige islamieten dus, en daarna gaan de gebruikelijke doelwitten van die terroristen haast niet meer tegen dat terrorisme te beschermen wezen.
    En zo gaat dus ook dit weer recht in de Westerse bakkesen exploderen…

    Geliked door 5 people

  9. ronjaspers zegt:

    De moskeeten zullen goed gevuld zijn,met de uit ukraine verdwenen wapens.Zoals die turks islamitische dictator erdogan al zei:De moskeen zijn onze kazernes,,de minaretten onze bajonetten,de moslims onze soldaten.

    Geliked door 4 people

  10. Willem zegt:

    De gewone mensen de chauffeurs zeggen dat de ocraine zo corrupt is. Dus het is geen wonder dat ze er een handeltje opgezet hebben in wapens die ze gekregen hebben

    Geliked door 3 people

  11. Julia zegt:

    https://www.ad.nl/buitenland/live-zware-russische-aanval-met-hypersonische-raketten-kyiv-haalt-lang-niet-alles-neer~acf6c3ff/
    En nu of wachten we op de landverrader Rutte als hij zijn baantje bij de NAVO heeft gescoord. Miljarden verdampen in deze proxy oorlog. https://www.telegraaf.nl/nieuws/715616654/donald-trump-vertelde-ursula-von-der-leyen-dat-vs-nooit-zou-helpen-als-europa-werd-aangevallen-de-navo-is-dood. Wat nu waar gaat de bedelende corrupte oorlogsvoerders nu zijn geld en wapens halen.

    Geliked door 1 persoon

  12. Harry zegt:

    Tja , hier en daar enkele miljoenen op diverse bankrekeningen gestort …………..
    Die rommel wordt gewoon verkocht , natuurlijk .
    Was er al niet iets met corruptie in Oekraïne ?

    Net zoals die milieu onzin waar miljoenen euro’s niet te traceren zijn ,
    ( of miljarden ? )is dat voor velen gewoon een verdienmodel !
    Sommige lui zijn zó uitgekookt dat ze daar meteen een goudmijn in ontdekken .
    En wij maar werken , afzien en ons door de belastingdienst laten beroven !

    Hoe zit dat trouwens met de rechtszaak tegen die mondkapjesmaffia ?
    Die vrome kloten , babyface Sywert , Hugo de oplichter , en hun kompanen ?
    Stil , hè ?
    Wachten tot we het allemaal vergeten zijn ?

    Geliked door 3 people

    • scherpschutter1943 zegt:

      Het vuurpeloton is voor Sywert een mooie straf. Als christen (of wat daarvoor door gaat kan hij na de kogel direct aan zijn grote manitoe gaan uitlggen waarom hij zo de boel belazerd heeft met zijn slagzin “De heer is mijn herder maar met geld kom je verder”.

      Like

  13. Groene Leeuw zegt:

    Door die corrupter NAZI-boevenbende doorverkocht om de geldkraan open te houden en die uiteindelijk zijn beland bij Hamas en Hezbollah……

    Like

Plaats een reactie