Premier Netanyahu: Er komt geen Palestijnse staat

(Door: Joop Soesan)

In een strijdlustige persconferentie beschuldigde premier Netanyahu de Israëlische media ervan pessimisme te verspreiden en zweert hij dat er geen Palestijnse staat komt .

Hieronder zijn volledig vertaalde toespraak:

“Vandaag ontving ik een bericht van Neta, de moeder van wijlen Yinon Tamir, een soldaat van de Parachutistenbrigade, die sneuvelde tijdens de gevechten in Gaza. Ze schreef mij: ‘Zodat we weten dat ze niet tevergeefs zijn gevallen, vernietig het kwaad.’

 Neta, ik zou jou en alle nabestaanden willen zeggen: Yinon en zijn heldhaftige vrienden zijn niet voor niets gevallen. Wij zullen het kwaad van Hamas vernietigen.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Premier Netanyahu: Er komt geen Palestijnse staat

  1. bobzelf zegt:

    LATEN WE DE VRIJDAG LIEFST MET EEN VETTE GLIMLACH BEGINNEN ..

    EVEN VOOR DE DAMES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    IK WIL HEM OOK UITLEGGEN HOOR . MEIDEN !!! WHAHAHAHAHAHA

    BOBBLOWJOB

    Geliked door 1 persoon

  2. bobzelf zegt:

    Russian Mission to the EU/ Постпредство России при ЕС
    1 d
    ·
    ⚡️Comment by the Russian Permanent Mission to the EU on the European Parliament Debate on Military Assistance to Ukraine
    💬We are still getting used to observing the processes taking place in the European Union. The nature of what was once an integration association focused on trade and economy is changing right before our eyes. This time in Strasbourg the literal warmongers have joined in an anti-Russian frenzy. Their obsession knows no bounds. They are not spending their own money; they are using others to wage war. Ukraine is perceived solely as a tool to inflict a “strategic defeat” on Russia.
    ❌Their minds have gone blank on the fact that the unchecked pumping of arms into Kiev contradicts both international treaties and the EU common position on arms exports. While earlier the EU refused to recognise its involvement in the conflict, today a European institution has heard the words that the EU is at war.
    The debate gives the impression that representatives of three European institutions at once – the Council of the EU, the European Commission and the European Parliament – suffer from derealisation disorder. They live in a world of their own, divorced from reality, and refuse to accept the actual facts.
    ❗️With few exceptions, European politicians cannot come to terms with the fact that the planned blitzkrieg against Russia has failed. And they won’t give up: now they are justifying the pursuit of the anti-Russian course by warning that “the Russians are coming” – an excuse that the history of the West is familiar with. History is repeating itself: just like almost eighty years ago, new resources are being thrown at the “Eastern Front” against all odds – hoping for a miracle. But it did not happen then, and it will not happen now.

    BLIJF LEKKER BEZIG . 7000 KERNRAKETTEN

    ARE WAITING FOR YOU .. HUGGIE VLADIMIROVITCH

    Geliked door 2 people

  3. droevige mof zegt:

    Israël heeft niet de steun van Rusland voor zijn plannen. Dit kan op zijn laatst worden afgeleid uit de persconferentie van Lavrov vorige week, waar hij zei dat het lijden van het Joodse volk voor Israël geen rechtvaardiging is om dingen te doen die in strijd zijn met het internationaal recht. De Russen hadden ook geleden onder onrecht en lijden door toedoen van de Duitsers, en de oorlog had Rusland miljoenen slachtoffers gekost.
    Dit soort argumentatie is niet nieuw, maar wordt de laatste tijd vaker gehoord, zowel ter linker- als ter rechterzijde. Ik deel deze mening niet, anders zou ik niet op deze blog schrijven. Het is interessant dat Lavrov niet beweert dat Israël in strijd met het internationaal recht handelt. Slim als hij is, laat hij het open, want dan zou hij het moeten bewijzen, wat hij niet kan. Maar de boodschap wordt begrepen.

    Geliked door 1 persoon

  4. Svalbard zegt:

    Begrijpend lezen is blijkbaar niet het sterkste punt van bobzelf.
    Het gaat hier om wat premier Netanyahu van Israël zei over de oorlog in Gaza, en over de onwenselijkheid van een tweestatenoplossing. Een normaal mens reageert daar inhoudelijk op, maar bobzelf begint weer over Oekraïne. On topic blijven, oh, kan je dat eten?

    Terug naar het onderwerp hier. Al vele jaren wordt er gesproken over een tweestaten oplossing.
    Maar die gaat er niet komen, omdat het onmogelijk is, en zelfs in tegenspraak is met het Internationaal Recht.
    In april 1920 is tijdens de Conferentie van San Remo juridisch bindend en onherroepelijk vastgelegd, dat het gebied, dat toen met Palestina werd aangeduid, bestemd werd voor een toekomstige Joodse Staat. Deze door de Volkenbond genomen beslissing was o.a. gebaseerd op de historische anciënniteit van de Joodse bevolking, omdat er sprake was (en is) van een ononderbroken aanwezigheid van een Joodse bevolking. Dat de daar aanwezige Joden vele eeuwen door buitenlandse binnendringers werden overheerst, doet niets af aan hun eigendomsrecht
    Netanyahu heeft in zijn betoog dan ook volkomen gelijk. Palestina is de naam die de Romeinen aan het gebied gaven, omdat ze de naam Israël uit de geschiedenis wilden uitwissen.
    Er is gedurende al die eeuwen nooit een Palestijnse staat geweest, en het is, zeker na de massamoord van 7 oktober vorig jaar, ook uiterst onwenselijk, dat er ooit zoiets zou komen.
    Overal waar je in Israël ook maar een schep in de grond steekt, kom je bewijzen tegen van duizenden jaren Joodse bewoning.
    Zelf heb ik Israël meerdere malen bezocht.
    Tijdens mijn bezoeken aan Israël bezocht ik ook een paar keer de Golan, waar ik ook ruïnes van synagoges van eeuwen geleden heb gezien.
    Een Palestijnse staat is er nog nooit geweest, en die moet er ook nooit komen.

    Like

  5. Ravian zegt:

    De “Palestijnen” hebben al lang een eigen staat, en die heet Jordanië.
    Tijd dus dat er aan de illegale Palestijnse bezetting van zowel de Gaza strook als de Westelijke Jordaanoever voorgoed een einde wordt gemaakt.

    Geliked door 1 persoon

  6. Alice zegt:

    😳😳😳

    https://youtube.com/shorts/oW85ylkasCI?si=gywfP32aRuFVONy1

    OMG, hoeveel zullen naar hier komen om de ruif nog verder leeg te vreten?
    De leden van het Refugee Welcome comité zijn vast hun welkomstliederen al aan het instuderen. Er is hier immers nog geld en plek zat. NL, het braafste jongetje van de klas, moet natuurlijk wel voorop blijven lopen (met het slopen van NL).

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie