Einde van de Duitse energietransitie? Vertegenwoordigers van de economie spreken duidelijke taal

(Vertaling: E.J. Bron)

Vertegenwoordigers van de economie spreken het nu openlijk uit: De de-industrialisatie van Duitsland is begonnen. De schuldige is de peperdure energietransitie. Realistische plannen om Duitsland terug te brengen op een succesvolle koers, presenteert minister van Economische Zaken en Klimaat, Robert Habeck (Groenen, foto), niet. Een prominente auto-expert eist voor het eerst nieuwe verkiezingen.

“De-industrialisatie”, “energietransitie zal mislukken”, “falen over de hele linie”, “we zijn het vertrouwen verloren”, “het ene na het andere luchtkasteel”: de tijd van het diplomatieke taalgebruik is voorbij. Duitslands vertegenwoordigers van de economie zien voor het eerst af van hoffelijke kritiek en nemen voor het eerst geen blad voor de mond. Want inmiddels zijn de gevolgen van de groene energietransitie overal te merken. De stroomkosten stijgen naar recordhoogtes, ze drijven gezinnen tot wanhoop en verdrijven de industrie. NU werd bekend: de energietransitie zal tot 2030 ongeveer € 500 miljard meer kosten dan tot nu toe gepland.

Autoproducenten nemen Habecks gezwets niet meer serieus”

Auto-expert prof. Ferdinand Dudenhöffer, het hoofd van CAR-Center Automotive Research in Bochum, viel tegenover “Stern” en “n-tv” minister van Economische Zaken Robert Habeck (Groenen) frontaal aan: “Habeck praat veel, maar zegt weinig. Duizenden plannen die gebakken lucht blijken te zijn en daarna weer geschrapt worden.” En daarna nog duidelijker: “Het gezwets van Habeck en Co. nemen de Duitse autoproducenten sowieso niet meer serieus.” De regering zou het ene luchtkasteel na het andere bouwen”.

Met de huidige infrastructuurpolitiek zou de regering “de mobiliteitsverandering compleet kapot maken”. Duitsland zou de verliezer tegenover China en Tesla dreigen te worden, “die grote volumes produceren en daardoor grote kostenvoordelen hebben, terwijl de Duitsers grote verliezen draaien.” De slotsom van de auto-expert: “We hebben nieuwe verkiezingen nodig!”

Energiekosten hebben al de-industrialisatie veroorzaakt”

Tegenover het online medium “NIUS” heeft Wolfgang Steiger, secretaris-generaal van de economische raad van de CDU, scherpe kritiek als nooit tevoren: “De al inzettende de-industrialisatie van Duitsland op grond van te hoge energiekosten moet onmiddellijk gestopt worden” En: “Minister van Economische Zaken Haberck draagt persoonlijk de verantwoordelijkheid voor de betaalbaarheid van energie.” Steiger is er van overtuigd: “Een energietransitie, die in Duitsland niemand meer kan betalen, zal onvermijdelijk mislukken.”

Gelijksoortige woorden vond de chef van de werkgevers, Raner Dulger, dinsdagavond tijdens de vergadering van de Federale vereniging van Duitse werkgeversorganisaties (BDA) in Berlijn. Hij ziet bij de “stoplicht”-coalitie een “falen over de hele linie”: “Het doet pijn om Duitsland in deze toestand te zien! Wij ondernemers zijn het vertrouwen in de Duitse regering verloren”.

Bron:
exxpress.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Einde van de Duitse energietransitie? Vertegenwoordigers van de economie spreken duidelijke taal

  1. bobzelf zegt:

    KOMT DUS DE VRAAG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SCHOP IK HEM HARSTIKKE DOOD ??
    SCHOP JIJ HEM HARSTIKKE DOOD ??
    SCHOPPEN WIJ HEM MET ZIJN ALLES HARSTIKKE DOOD ??

    IKKE EERST IKKE EERST …

    LUISTER NOG EFFE MEE NAAR ALLE BELOFTES EN ZEKERHEDEN !!!

    WAT EEN STRONT BERG DEZE MAN UITKRAAMT ..

    EN NIEMAND HELEMAAL NIEMAND DIE ZIJN STROT AFBIJT ??

    https://www.facebook.com/reel/7260053524040939

    OOM KALASHNIKOV

    Geliked door 6 people

  2. stradivotsi zegt:

    Die aanblik van die kop zegt al genoeg

    Geliked door 2 people

  3. bobzelf zegt:

    HEERLIJK HEERLIJK HEERLIJK

    OOM VLADIMIROVITCH

    Geliked door 4 people

  4. wim zegt:

    Is dit in Nederland anders? Zo ja, wat doen wij dan beter? Ik vrees echter dat wij Duitsland blind achterna rennen en geen lering willen trekken uit de ramp die zich daar (en ook in het VK) voltrekt, die energie-armoede heet.

    Geliked door 5 people

    • droevige mof zegt:

      Linksgroen is een internationale sekte die macht wil uitoefenen vanuit een minderheidspositie, waarbij die macht momenteel afneemt, onder andere via verkiezingen. En zie, democratische verkiezingen, zelfs democratie, dat wil zeggen de heerschappij van het volk, is slecht. NPO 1, de Nederlandse staatsomroep, maakt dit bekend. De boodschapper is Pieter Derks, die optreedt als “druktemaker”. Maar hij is niet meer dan een personage in dit spel, waarvan de regisseurs elders zitten. Ze zitten tenminste niet in de bajes.

      Geliked door 2 people

  5. bobzelf zegt:

    5 h
    ·
    ⚡️ Yet another terrorist attack by the criminal Kiev regime.
    Today, at 11:15 AM the Armed Forces of Ukraine downed an aircraft of the Russian military transport aviation.
    ❗️ Onboard the plane, there were 6 crew members, 3 escorts and 65 Ukrainian POWs who were being taken to Belgorod for exchange. No one survived.
    Ukraine military struck the aircraft from Liptsy, Kharkov region, with an anti-aircraft missile. Russia’s aerospace forces detected the launch.
    Ukrainian leadership was well aware that the Russian Ilyushin Il-76 was transporting Ukrainians, yet it didn’t stop it from this inhumane and cynical move designed with a view to accuse Russia of killing the prisoners of war.
    Once the plane crash was reported, Ukrainian news agencies and social media channels celebrated the attack as perpetrated by the Armed Forces of Ukraine, but rushed to edit their stories, when it turned out there were Ukrainian POWs onboard.

    DUS ALL TOGETHER .. PUTIN DID IT

    Geliked door 4 people

  6. Andre zegt:

    De dreun moet nog gaan komen want reorganisatie is het magische woord om failliet te omzeilen. Heel veel lease autos en stekker bakken komen op non actief te staan. Verkoop gaat compleet stil vallen.

    Geliked door 2 people

  7. Hans van Straaten zegt:

    Hebben ze het nu al door??

    Geliked door 3 people

  8. Peter. zegt:

    De kinderboekenschrijver Habeck herkend de problemen niet ,dus kan hij ze ook niet oplossen .Duitsland op de glijbaan .
    Als je de derde wereldlanden blijft importeren wordt je zelf een derde wereldland.

    Geliked door 2 people

  9. ronjaspers zegt:

    Die “energietransitie” is bedoeld om kapitalistische landen en zijn burgers economisch en financieel te slopen.The great reset,build back better,you will own nothing,and you will be happy.Uit de NWO agenda.

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie