EU-chef wijst wapenstilstand in de Oekraïne af en wil meer wapens, sancties en oorlog

(Vertaling: E.J. Bron)

De chef van de buitenlandse politiek van de EU, Josep Borrell (foto), heeft het idee van vredesgesprekken en een wapenstilstand in de Oekraïne afgewezen en in plaats daarvan geëist dat de lidstaten van het blok “al het noodzakelijke” doen, opdat Kiev Moskou kan overwinnen, bericht RT.

In een gastbijdrage voor het Franse tijdschrift “L´Obs” riep Borrell de staats- en regeringschefs van de EU-landen er dinsdag toe op om “de verleidingen van het appeasement” tegenover Rusland af te wijzen. “Deze ideeën waren in 2022 fout en zijn dat nu nog”, schreef hij en argumenteerde dat “we niet zouden moeten toestaan dat ze onze politiek tegenover de Oekraïne bepalen.”

Naar welke vredesoproepen Borrell verwees, is niet duidelijk. Binnen de EU heeft de Hongaarse minister-president Viktor Orbán steeds weer aangedrongen op een onderhandelingsoplossing. Hij argumenteerde dat de strijdkrachten van Kiev geen militaire overwinning op hun Russische tegenstander zouden kunnen behalen en dat de EU-sancties tegen Moskou de economie van de EU meer zouden schaden dan de Russische.

Daartegenover beweert Borrell dat de sancties “de Russische oorlogsmachine verzwakt” zouden hebben, hoewel hij in een toespraak de dag daarvoor had toegegeven dat de sancties hun doelen grotendeels gemist zouden hebben.

“In plaats van naar compromissen te zoeken, zouden we ons de lessen moeten herinneren die we sinds 2022 geleerd hebben en onze inspanningen moeten verdubbelen”, vervolgde Borrell.

“We moeten een totaal andere manier van denken voltrekken door de Oekraïne niet meer ´ zo lang als nodig´ ondersteunen, maar beloven ´alle te doen wat nodig is´, opdat de Oekraïne wint”, zei hij en eiste dat de Oekraïne “raketten voor de lange afstand en andere moderne wapensystemen” zou moeten krijgen. “Daartoe behoren ook meer luchtafweerinstallaties.” De behoefte van de Oekraïne aan wapens en munitie zou alleen gedekt kunnen worden wanneer er “sprake zou zijn van een renaissance van de Europese wapenindustrie”, schreef Borrell.

Borrell heeft tot nu toe niet begrepen dat Europa de de-industrialisatie versnelt, omdat de groene communisten onze energievoorziening saboteren en de VS de voorziening door derden saboteren.

Terwijl Borrell erop pocht dat de defensie-uitgaven in de EU sinds 2014 met 40% zijn gestegen, gaat deze stijging niet gepaard met een dienovereenkomstige stijging van de wapenproductie. In maart vorig jaar verplichtten de EU-landen zich er bijvoorbeeld toe om tot maart 2024 samen een miljoen artilleriegranaten aan de Oekraïne te leveren, maar tot nu toe werd slechts een derde deel van deze hoeveelheid geleverd en de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius verklaarde in november tegenover journalisten dat “het doel van een miljoen niet gehaald zal worden.”

Zoals “Politico” vorig jaar zomer berichtte, aarzelen wapenondernemingen in heel Europa om hun productie op te voeren zonder zekere opdrachten van de regeringen te krijgen. Zonder zulke contracten riskeren deze ondernemingen verliezen wanneer de vraag naar hun wapens in de komende jaren afneemt.

Sinds het begin van het Oekraïne-conflict heeft Borrell Rusland steeds als partij neergezet die nie tin vrede geïnteresseerd zou zijn. Zelfs in maart 2022, toen Rusland vredesvoorwaarden aan de Oekraïne aanbood, die voormalige Oekraïense ambtenaren nu genereus noemen, beweerde de EU-diplomaat dat “Moskou niet zou willen onderhandelen, maar het land bezetten.”

Moskou heeft benadrukt dat het een beëindiging van het conflict via onderhandelingen niet uitsluit, maar staat er op dat vrede alleen bereikt kan worden wanneer de doelen van zijn militaire operatie in de Oekraïne bereikt worden, om het even met militaire of diplomatieke middelen.

Bron:
uncutnews.ch

Bron oorspronkelijk artikel:
swentr.site (RT)

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op EU-chef wijst wapenstilstand in de Oekraïne af en wil meer wapens, sancties en oorlog

  1. Blaffertje zegt:

    Zo onveilig vinden de Oeki’s het zodat ze naar Oekraïene gaan voor vakantie.

    Laat ze er gelijk maar blijven.

    Geliked door 4 people

  2. leeuw7 zegt:

    Zou deze incompetente Spaanse psychopaat deze geschiedenis vergeten zijn:

    Operatie Barbarossa
    Invasie van Nazi-Duitsland (1941) van de Sovjet-Unie tijdens de tweede wereldoorlog!!

    Operatie Barbarossa is de grootste militaire operatie uit de geschiedenis gemeten naar het aantal ingezette troepen en slachtoffers. Begin december 1941 verklaarde Hitler ook de oorlog aan de Verenigde Staten van Amerika. Duitsland moest het nu tegen twee supermachten opnemen, onder welke inspanning het uiteindelijk bezweek. De mislukking van Operatie Barbarossa was zo een keerpunt in de oorlog en luidde de ondergang van nazi-Duitsland in, waarvan het oorlogspotentieel op het grootste en bloedigste strijdtoneel van de Tweede Wereldoorlog binnen vier jaar geheel uitgeput zou raken.

    Geliked door 1 persoon

  3. scherpschutter1943 zegt:

    Borrel, een man die in oorlog gelooft en niet in de vrede. Stommer dan zoiets maak je niet mee Hij wil nog niet eens de vrede proberen. Borrel laat wel zien dat de EU de vijand van rusland is en dat niet alleen oekraine de oorlog tegen rusland voert. Ik denk niet dat de oorlog tegen rusland te winnen is. De EU kan ook zeker niet winnen, alleen al vanwege de enorme verdeeldheid binnen de eu.gelederen dus moet er een andere oplossing komen. Een oud spreekwoord zegt “Wie zijn vijand niet kan overwinnen moet hem tot vriend maken”.

    Geliked door 3 people

  4. hw.rademaker zegt:

    borrel praat wat wil deze galgenaas
    hebben we al niet genoeg ingeleverd voor deze oorlog
    straks ook nog klop klop met de russen
    stel je voor oproep tot 60 jaar begin alvast met touwtje springen voor de conditie
    eerst even de eksterogen verwijderen

    Geliked door 1 persoon

  5. karton zegt:

    Wat denkt dit fossiel, Borrel dus, eigenlijk wel ?
    Wie denkt tie wel te vertegenwoordigen ?
    Heeft ú op hem gestemd voor deze functie ?
    Wát een misselijkmakend geteisem daar in de “leiding” van de EUSSR.
    Afgezien van het menselijk leed dat in Oekraïne én Rusland is/wordt veroorzaakt, wordt een geheel land, gróter dan Nederland totaal vernield met goedkeuring van ene Borrel !
    Ware ik gelovig, dan zou ik bidden dat deze oorlogshitser vermorzeld zou worden vermorzeld onder een aantal trekkers van demonstrerende Boeren in Brussel.
    Één van z’n voorgangers, Jan Kloot Junckers, was doorlopend straalbezopen maar dat was in feite een hilarische figuur als tie weer eens stomdronken stond te oreren, maar deze Borrel is een vuige, onnadenkende nietsnut waar alleen kwaad uitkomt.
    Zou ik slager zijn, dan zou ik zeggen : het mes d’rin !

    Geliked door 6 people

  6. Julia zegt:

    Gestoorde idioot vooral door gaan Europa naar de gallemiezen te helpen. Miljarden gaan verloren aan het meest corrupte land van Europa de Oekraïne. Dat oorlogstuig in Brussel en binnen onze regering is gewoon op een complete Derde Wereldoorlog uit reden omdat zij geen enkele uitweg meer zien de enorme chaos en vooral de invasie van kansparels op te lossen. Nederland wordt officieel verder verkocht aan de asielindustrie. Mensensmokkelaas staan verlekkerd te wrijven in hun handen. Met de krankzinnige eis om dit jaar maar liefst 96.000 opvangplekken voor gelukszoekers te regelen bericht nu.nl, lijkt het erop dat dit kabinet de laatste restjes van Nederlandse soevereiniteit overboord gooit. Alsof we al niet genoeg problemen hebben met huisvesting en integratie. Nee onze welvaart, veiligheid en vrijheid moet kosten wat het kost worden verkwanseld!
    Gelooft iemand dat er zoveel soldaten zijn vermist in de Oekraïne die zijn na te zijn gesneuveld in stilte begraven zodat nabestaanden nimmer verhaal kunnen halen.
    Kortom het is een grote stinkende corrupte beerput. Tijd dat die Zelensky het veld gaat ruimen https://www.ad.nl/buitenland/zelensky-op-ramkoers-met-populaire-legerchef-bedreiging-voor-positie-president~ab32d65f/. Europa heeft zelf een zwaar tekort aan materieel en manschappen ook al zal de Rus voor de deur staan staan die oorlogsvoerders en miljarden verspillers met lege handen.
    https://www.ad.nl/buitenland/waarom-veel-hooggeplaatsten-nu-waarschuwen-voor-een-dreigende-oorlog-met-rusland~a5dccbd2/.

    Geliked door 3 people

  7. Harry zegt:

    Die Borrell is stapelgek !
    Nóg meer wapens en munitie naar Oekraïne sturen
    “opdat Kiev Rusland kan verslaan ” .
    Dan ben je toch totaal wereldvreemd ?
    De soldaten raken op in Oekraïne , wat er nog over is , is afgepeigerd .
    Miljoenen zijn het land ontvlucht omdat die geen zin hebben voor een door en door corrupte staat vol zakkenvullers te vechten en te sterven .
    Putin heeft nog maar beperkte middelen ingezet EN DAN PRAAT JE OVER RUSLAND VERSLAAN ?
    Is die vent zwaar aan de drank of gewóón gek ?

    WÉG MET DIE EU !

    Geliked door 6 people

  8. Niek zegt:

    Een domme man die ver buiten de werkelijkheid staat, ons was beloofd dat Europa vrede en veiligheid zou brengen. Een schulden Unie zou er ook nooit komen en het Veto recht hebben ze stiekem ontbonden. Alles waar de Europeese Unie op gebaseerd is wordt geschonden precies zoals in het begin bezworen zou worden dat niet te doen, ze hebben allemaal gelogen. De bevolking wordt besodemieterd en afgeknepen terwijl multinationals voordeeltjes krijgen. Toevallig ook de banken die constructies verzinnen om de schulden uit de boeken te houden maar als het fout gaat draaien u en ik er voor op. Het lijkt 1984 wel want volgend jaar mogen ze via privacy wetgeving ook in uw computer meekijken en gaan ze ook bepalen wat echt nieuws is en wat nep nieuws is. Borrel is een vreselijke man verantwoordelijk voor honderdduizenden doden en ontwrichten van economieen om maar zogenaamd te winnen. Uw pensioen mag niet beleggen in de wapenindustrie maar ondertussen schuiven zij zelf de winst naar binnen over uw en mijn rug.

    Geliked door 5 people

  9. koosv8 zegt:

    HEIL VS, HEIL VICTORIA NULAND, HEIL EU, NAVO EN WHO. HEIL, HEIL HEIL, de bok is geil, Borrell in dit geval, wat een leugenachtige klootzakken. 🤮🤮🤮

    Geliked door 2 people

  10. ronjaspers zegt:

    Die omgekochte of gechanteerde borrel zegt gewoon wat zijn bazen hem opdragen te zeggen.Zoals de bilderberg groep (WEF)

    Geliked door 2 people

  11. Republikein zegt:

    Domme lul werd benoemd, voor het karretje gespannen, weet hij veel.

    Hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken: Josep Borrell

    De strijdlustige Spaanse minister van Buitenlandse Zaken en voormalig voorzitter van het Europees Parlement is in meer schandalen verwikkeld dan Juncker’s zuiplunches. Hij werd gedwongen ontslag te nemen bij het Europees Universitair Instituut vanwege een niet aangegeven belangenconflict van € 300.000 per jaar. Een insider vertelt Guido dat het bestuur gewoon opgelucht was dat ze een excuus hadden om zich te ontdoen van de slechtste voorzitter die het EUI ooit heeft gehad…
    Hij kreeg vorig jaar een boete van € 30.000 voor een “zeer ernstige overtreding” van de regels voor handel met voorkennis op de Spaanse aandelenmarkt, zijn verdediging was dat het slechts 8% van zijn portefeuille was. Ik ben rijk, het maakt niet uit!
    Hij is een fervent voorstander van Gibraltar en zegt dat het Verenigd Koninkrijk eerder zal splitsen dan Spanje, en hij zou een onafhankelijk Schotland verwelkomen in de EU. Ondanks zijn uitgesproken verzet tegen een onafhankelijk Catalonië…
    Hij zegt dat “je ermee moet leven” dat Iran Israël wil uitroeien en hij vindt het ook leuk om zeer agressief te zijn tegen journalisten en onschuldige Catalaanse demonstranten. Laat Trump er diplomatiek uitzien…

    Je hebt ze er niet in gestemd, je kunt ze er niet uitstemmen, in feite kunnen ze doen wat ze willen terwijl ze leven van enorm royale salarissen en onkostenrekeningen die worden gefinancierd door jouw belastinggeld. De EU-democratie is weer eens op haar best…

    https://order-order.com/people/josep-borrell/

    Strontvlieg, wie slaat hem dood?

    Like

  12. Ravian zegt:

    Die gek leeft in Fantasia land…

    Het wordt echt tijd dat bij zowel de NAVO als de EU als de Biden regering de stekker er uit gaat.

    Voordat er echte ongelukken gebeuren…

    Like

  13. Groene Leeuw zegt:

    Het wordt tijd dat deze vent hoognodig gaat sterven en begraven gaat worden. Zo diep mogelijk……

    Like

Plaats een reactie