Economische groei in Rusland – Poetin wil de schrijvers van de sancties een “obscene geste” laten zien

De Russische president Vladimir Poetin op 2 februari 2024 tijdens het forum “Alles voor de overwinning!” in de stad Toela.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische economie zou ondanks alle prognoses groeien, verklaarde de Russische president Vladimir Poetin. Hij zou de schrijvers van de sancties tegen Rusland een “obscene geste” kunnen laten zien, dit echter niet doen. Aan het succes van het land zouden alle gebieden van de economie hun bijdrage leveren.

De Russische president Vladimir Poetin heeft gisteren een toespraak gehouden op het forum “Alles voor de overwinning!” in de stad Toela. Een deel van zijn toespraak wijdde hij aan de economische ontwikkeling van het land ten tijde van de speciale militaire operatie.

Volgens Poetin zou de Russische economie zich in de loop van de afgelopen twee jaar ondanks de unieke druk van buitenaf als stabiel hebben bewezen. Rusland zouden “achteruitgang, ondergang en ineenstorting” in het vooruitzicht gesteld zijn, en dat het land zich “onder de sanctiedruk” zou terugtrekken. Desbetreffend zou hij graag “een onfatsoenlijke geste” aan de schrijvers van de anti-Russische sancties willen laten zien. De president merkte schertsend op dat hij zoiets in aanwezigheid van jonge vrouwen niet zou doen en voegde er “gewoon” aan toe:

Ze zullen geen succes hebben. Onze economie groeit, in tegenstelling tot hun economieën.”

Bovendien benadrukte de president dat de Russische economie al de eerste economie in Europa en de vijfde in de wereld geworden is en zich nog steeds zou ontwikkelen. Daaraan zouden niet alleen de wapenindustrie, maar alle gebieden van de economie hun bijdrage hebben geleverd.

Defensieopdrachten van de staat zouden bijna voor de volle honderd procent worden vervuld, zei Poetin verder. Voor het jaar 2024 zouden de omvang van de bestellingen aan de wapenindustrie en hun financiering wezenlijk opgevoerd zijn. Daardoor zouden de ondernemingen op jarenlange opdrachten kunnen rekenen, evenals hun productie- en montagecapaciteiten kunnen uitbreiden en moderniseren. De vraag naar gekwalificeerde arbeidskrachten, waaronder naar jonge en getalenteerde vakmensen, zou eveneens toenemen. De bijdrage van de wapenindustrie aan de ontwikkeling van het land en zijn economie zou verder toenemen.

Desbetreffend verwees Poetin naar enkele successen van de wapenondernemingen. Sinds het begin van de speciale militaire operatie zou de productie van tanks met het vijfvoudige en van verschillende motorvoertuigen met het zevenvoudige zijn gestegen. Het aantal gepantserde voertuigen en personeelsvoertuigen zou meer dan verdrievoudigd zijn. De productie van pantserbescherming zou vertienvoudigd zijn. Bovendien zullen Russische eenheden meer drones van verschillende types en artilleriemunitie krijgen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Economische groei in Rusland – Poetin wil de schrijvers van de sancties een “obscene geste” laten zien

  1. bobzelf zegt:

    who did it ???????????????????????

    PUTIN DID IT !!!!!!!!!!!!

    EN WIJ HET KLOOTJES VOLK ZIJN ”DE LUL ”

    FIJN OM TE HOREN …

    OOM SANCTIES GRAAG , VEEL SANCTIES … WHAHAHAHAHAHA

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie