Groene ideologie: Kerncentrales uitschakelen, kernraketten aanschaffen

(Vertaling: E.J. Bron)

In de oude Bondsrepubliek Duitsland hield men zich bewust alleen bezig met het vreedzame gebruik van kernenergie. Nu zijn de laatste kerncentrales uitgeschakeld. In plaats daarvan klinkt de roep naar een EU-atoombom.

In de oude Bondsrepubliek Duitsland hield men zich bewust alleen bezig met het vreedzame gebruik van kernenergie. Duitsland had lange tijd de veiligste, modernste en meest efficiënte kerncentrales ter wereld.

Nu heeft de rood-groen-gele regering te midden van een energiecrisis de laatste kerncentrales uitgeschakeld, hoewel veel andere landen op grond van de energietransitie hun kerncentrale capaciteiten uitbreiden of beginnen met kernenergie. Duitsland is volledig geïsoleerd zijn eigen rood-groene weg gegaan, die zelfs onder klimaatbeschermers wereldwijd voor hoofdschudden zorgt.

En nu? Nu verlangen politici en activisten van de Roden en de Groenen zelfs de aanschaffing van een eigen EU-atoomwapenarsenaal om Rusland af te schrikken. Uitgerekend die sociaaldemocraten en linksgroenen, die vroeger voor ontwapening en tegen wapenleveringen in oorlogsgebieden gedemonstreerd hebben, verlangen nu bewapening, wapenleveringen en zelfs eigen atoomwapens, zoals onlangs de SPD-politica Katarina Barley of de groene TAZ-redactrice Ulrike Herrmann.

Waarom wordt Rusland onder Poetin als grotere bedreiging ervaren dan de eerder zeer veel sterkere Sovjet-Unie met haar Warschaupact? Dat heeft geen zin. Voor mensen die de tijd van de Koude Oorlog en het vreedzame gebruik van kernenergie hebben meegemaakt, is de huidige tijd een soort verkeerde wereld zoals in een verkeerde film. Waarden van toen worden compleet op de kop gezet. De oriëntering lijkt compleet verloren gegaan te zijn.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Groene ideologie: Kerncentrales uitschakelen, kernraketten aanschaffen

  1. olieklippie zegt:

    En die raket dan gebruiken om die grunne idioten op de foto hierboven naar de maan te schieten met scholtz erbij.😡

    Geliked door 3 people

  2. olieklippie zegt:

    Trouwens dat nieuwste reclamespotje van die dictators 66 vliegende strontstamper jettje al gezien?
    Om beroerd van te worden, EXIT met dat zooi en NEXIT !!!

    Like

  3. BosscheBol zegt:

    Duitsland is een sprookje! De families kunnen zich met de kinderen zo fijn amuseren in het pretpark “Wunderland Kalkar”, u weet wel, wat vroeger een snelle kwqeekreactor zou worden maar wat de Groenen de hemel zij dank hebben weten te verhinderen.
    En daar, midden in hun ontspanning, gooit de boze, boze Poetin een atoombom op hun kop omdat hij het geschreeuw, gescheld en gedreig van hun politici beu was. Zeker toen ze óok nog eens atoombommen hadden en van plan waren naar Moskou te marcheren.

    Geliked door 5 people

    • Ravian zegt:

      Kalkar gaat ooit een wereldberoemd monument worden, een monument voor de stupiditeit van de “groenen”, en mogelijk tevens een gedenkteken voor de Westerse civilisatie.

      Like

  4. BigLJohn zegt:

    Duitsland heeft zijn les na twee wereldoorlogen nog steeds niet geleerd. Ze solliciteren ernaar om zelf als eerste een A-bom op hun donder te krijgen. De geallieerden hadden niet alleen twee A-bommen op Japan moeten gooien, maar ook twee op Duitsland. Dan was die hele kermis van deze reeks; EGKS, EEG en EU nooit doorgegaan. Dat hele groene gebeuren zal ons terugstorten naar de middeleeuwen. Geen kerncentrales, ook geen kolencentrales alsmede ook geen gasgestookte elektriciteitscentrales. Alleen maar windturbines en zonnepanelen. Op een donkere en windstille dag zouden we zomaar in een donker huis komen te zitten, zonder radio en TV, internet, koelkast en wasautomaat. Waarom kwam toch niemand ooit in actie tegen die linkse joekels….

    Like

  5. stradivotsi zegt:

    En dan vandaag via wdr 4 nieuws, Habeck met zijn verhaal de Duitse
    economie onder druk. RARA, hoe kan dat. Belieg je jezelf of iemand anders…..

    Hij weet wel beter… want had toch kennelijk niks met Duitsland?

    een lachertje toch?

    Like

  6. Jack Spetter zegt:

    voor Nexit zie uwonvrede.nl

    Geliked door 1 persoon

  7. Ravian zegt:

    “Waarom wordt Rusland onder Poetin als grotere bedreiging ervaren dan de eerder zeer veel sterkere Sovjet-Unie met haar Warschaupact?”

    Serieus?

    De Sovjet-Unie was geen bedreiging voor links, sterker nog, het Westen moest ontwapend worden zodat hun communistische vrienden hier gewoon binnen konden marcheren, om hier ook de door links o zo gewenste socialistische heilstaat te installeren.

    Inmiddels heeft links hier dan de macht gegrepen, en is het bezig de EUSSR te installeren, maar de Russen hebben de communisten er uit geschopt, en dus moet Rusland nu door de EU communisten heroverd gaan worden.

    Er is dus feitelijk niets verandert.
    En ja, dat linkse “pacifisme” destijds was dus gewoon een grote leugen, zoals alles aan links altijd een grote leugen is.

    Geliked door 3 people

Plaats een reactie