Victoria Nuland: Poetin heeft Amerikaans plan voor Rusland verijdeld

(Vertaling: E.J. Bron)

De huidige staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van Amerika, Victoria Nuland (foto), maakte in een interview met CNN duidelijk dat Poetins Rusland “niet het Rusland is dat wij willen”. Men zou een leiding in het Kremlin willen hebben, die het land zou “verwesteren”. Ze zei ook dat de militaire hulp aan de Oekraïne de “eigen belangen” van de VS zou dienen.

“Het is niet het Rusland dat wij, openlijk gezegd, wilden”, zei Nuland donderdag tegen Christiane Amanpour van CNN. “Wij wilden een partner, die zich verwestert, die Europees is. Maar dat is niet hetgeen Poetin gedaan heeft.”

Vladimir Poetin, die in het jaar 2000 president werd, wordt veelal de verdienste toegeschreven de oligarchen ingetoomd, de openbare orde doorgedrukt en de economische en sociale neergang van de jaren ´90 omgekeerd te hebben. Poetin spande zich in het begin in voor vriendschappelijke betrekkingen met het Westen en vertelde de Amerikaanse journalist Tucker Carlson in het begin van de maand dat hij de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton destijds gevraagd zou hebben of Rusland op zekere dag zou kunnen toetreden tot de NAVO, wat deze echter afwees.

Poetins voorganger Boris Jeltsin genoot de ondersteuning van Washington, toen hij in de jaren ´90 vaart zette achter de overhaaste privatisering van de Russische economie. De hervormingen van Jeltsin leidden tot de opkomst van de zogenaamde “oligarchen”, die door de verkoop van de Russische bodemschatten aan westerse kopers een gigantisch vermogen ophoopten, terwijl de meerderheid van de bevolking met een dalende levensverwachting, stijgende criminaliteits- en moordcijfers en het verval van de roebel te kampen had.

Desondanks wendde Poetin zich met het voorstel aan de opvolger van Clinton, George W. Bush, dat de VS, Rusland en Europa gezamenlijk een raketafweersysteem zouden moeten opbouwen. Terwijl het team van Bush in het begin interesse toonde, schetste Poetin dat “ze uiteindelijk gewoon zeiden dat we zouden moeten ophoepelen”.

Een combinatie van NAVO-uitbreiding, Amerikaanse ondersteuning voor jihadistische groepen in de Kaukasus en Nuland´s enscenering van de staatsgreep in de Oekraïne in het jaar 2014 zou duidelijk gemaakt hebben dat de VS en hun bondgenoten niet in een samenwerking geïnteresseerd waren, aldus Poetin tegenover Carlson. Nuland verklaarde tegenover Amanpour dat Poetin door zijn interventie in de Oekraïne “zijn eigen land verwoest zou hebben” en dat de VS “de strop bij hem verder zouden aantrekken”, vermoedelijk door de levering van extra wapens aan Kiev en het opleggen van meer economische sancties tegen Moskou.

De elkaar opvolgende sanctierondes hebben er echter niet toe geleid dat de Russische economie, zoals door de Amerikaanse president Joe Biden voor het jaar 2022 voorspeld, “instort”. In plaats daarvan voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat Ruslands economie in het jaar 2024 met 2,6% zal groeien, die van de VS met 2,1%.

Ook de unieke toestroom van westerse wapens kon het Oekraïense tegenoffensief in de zomer niet behoeden voor een mislukking. Volgens informatie van het Russische ministerie van Defensie verloor Kiev ongeveer 160.000 man en kon geen van de verloren gebieden heroveren. Moskou had herhaaldelijk verklaard dat men bereid zou zijn om over een einde van het conflict te onderhandelen, maar de Oekraïne zou het verlies van haar voormalige gebieden moeten accepteren en zich tot neutraliteit moeten verplichten.

Nuland beweerde in het interview met CNN verder dat Washington het meeste geld, dat als hulp voor de Oekraïne beschikbaar gesteld wordt, voor de wapenproductie in eigen land zou uitgeven.

Met betrekking tot het komende hulppakket, dat het Congres voor het winterreces niet meer kon aannemen, was Nuland “vol vertrouwen” dat het nog zou worden aangenomen, omdat dit Amerika´s “eigen belangen” zou dienen.

“We mogen niet vergeten dat het grootste deel van dit geld direct terugstroomt in de Amerikaanse economie om wapens te produceren, inclusief goed betaalde arbeidsplaatsen in ongeveer veertig Amerikaanse staten.” Ze voegde er aan toe dat de ondersteuning voor de Oekraïne in Amerika “nog steeds sterk” zou zijn.

De leden van het Huis van Afgevaardigden blokkeerden in het begin van de maand een door de Amerikaanse president Joe Biden ingediend wetsvoorstel voor een hulppakket voor Kiev ter waarde van $ 60 miljard, waarvan het grootste deel voorzien is voor wapens. Men verwacht dat de afgevaardigden na hun nieuwe zitting op 28 februari het overleg over het pakket weer oppakken.

Ook de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, verklaarde onlangs dat ongeveer 90% van de financiële hulp voor de Oekraïne voor de binnenlandse productie van wapens en uitrusting worden uitgegeven. Tijdens een persconferentie op 20 december beweerde hij dat extra tranches “de Amerikaanse economie en de lokale gemeenten ten goede zouden komen en de industriële basis van de VS op defensiegebied zouden versterken”.

Volgens informatie van het Instituut voor Wereldeconomie in het Duitse Kiel, dat de internationale ondersteuning voor Kiev volgt, heeft Washington tussen 24 januari 2022 en 15 januari 2024 bijna € 68 miljard voor de Oekraïne beschikbaar gesteld, waaronder ongeveer € 43 miljard aan militaire hulp.

Kiev heeft echter steeds meer hulp van zijn westerse ondersteuners geëist. Enkele dagen geleden waarschuwde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tijdens een bezoek van Amerikaanse afgevaardigden dat Kiev zonder de ondersteuning van Washington “de oorlog” tegen Rusland zou verliezen, aldus de leider van de meerderheid in de Amerikaanse Senaat, Chuck Schumer. Rusland heeft de VS en andere westerse landen voor hun militaire ondersteuning van Kiev bekritiseerd en geargumenteerd dat dit het conflict alleen maar zou verlengen.

Volgens een actuele peiling van Harris Poll en het Quincy Institute wijst een toenemend aantal Amerikanen de Amerikaanse hulp voor Kiev af voor zover deze niet aan vredesgesprekken is gebonden. Slechts 22% van de geënquêteerden waren van mening dat Washington de Oekraïne “onvoorwaardelijk” financiële ondersteuning zou moeten toestaan, terwijl 48% vonden dat nieuwe financiële middelen aan vooruitgang bij de zoektocht naar een diplomatieke oplossing zouden moeten worden vastgeknoopt. Ongeveer 30% vonden dat de VS met alle hulp zouden moeten stoppen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Victoria Nuland: Poetin heeft Amerikaans plan voor Rusland verijdeld

  1. droevige mof zegt:

    Hier is het centrale fragment uit het interview dat Christiane Amanpour hield met Viktoria Nuland. Een voorbeeld van absoluut verdorven journalistiek. Geen kritische vragen, alleen bewieroking. BNR kan dat ook.
    Vanaf 2:00 laat Nuland haar kaarten zien. De miljarden voor de wapens moeten uiteindelijk de Amerikaanse economie voeden. “Goed doen” en geld verdienen.
    Afgezien daarvan zien we hier nog maar eens twee oorlogszuchtige vrouwen, naast zoveel anderen die we ook hier in Europa te zien en te horen krijgen.
    https://edition.cnn.com/videos/world/2024/02/20/intv-amanpour-ukraine-russia-us-victoria-nuland-war.cnn

    Geliked door 2 people

  2. bobzelf zegt:

    NOU DEUGT DIE EUQUALYPTA ZELF DUS SOWIESO VOOR GEEN METER

    ZELFS ”DE DUIVEL ” LOOPT LIEVER EEN ”BLOKKIE OM ” ZEG MAAR

    MEVROUW DEELDE OOK BROODJES UIT OP DE MAIDAN AAN OME BOB o.a.

    GOH I AM FAMOUS WHAHAHAHAHAH

    en riep … FUCK THE EU

    EN . NIET KLITSKO FOR PRESIDENT . DIE IS KAPOT GESLAGEN MET BOXEN

    MAAK HEM MAAR BURGEMEESTER VAN KIEV

    WIJ WILLEN JATS ..( JATSENJOEK ) DIE NU ONDERTUSSEN WERKT

    BIJ ;;GOLDMAN SACHS WAAR ????????????? IN DE U.S.A. !!!!!!!!!!!!!

    https://www.facebook.com/stories/136705250854621/UzpfSVNDOjQ0OTE3MDkwNDM0MTk5NA==/?view_single=1

    LAAT MIJN OOM MAAR RUSTIG UKRAINE INDOBBEREN ..

    IN NEDERLAND VOORSPELDE WAT KLOOTVIOLEN UIT HET LEGER DAT PANG PANG ROEPT IJ GEBREK AAN KOGELS

    DAT ” UKRAIN EEN NIEUW OFFENSIEF PLANT ?????????????????????????????

    MET WAT ?? MET 666.000 LIJKEN ??? EN MANNEN IN ROLSTOELEN

    I REST MY CASE OOM MAIDAN 2014

    Geliked door 5 people

  3. Hans van Straaten zegt:

    Deze big heeft zoveel bloed aan haar handen das ongeloofelijk.

    Geliked door 4 people

  4. koddebeier zegt:

    Wat een achterlijke halve zool is dat wijf !!

    Geliked door 2 people

  5. koosv8 zegt:

    Het straalt van haar kop af, wat een minachting, dit zijn de grootste en meest gevaarlijke, zieke geesten op aarde.

    Geliked door 1 persoon

  6. ronjaspers zegt:

    President putin en de russen vechten tegen de NWO agenda,het is een strijd tussen goed en kwaad.De ukraiene is een heel belangrijk onderdeel van de NWO agenda,en de geboortegrond van de khazariaanse mafia.De rotschilds/rockefellers (nepjoden) ook bekend als de cabal,deepstate,illuminat,blackrock.

    Geliked door 1 persoon

  7. Ravian zegt:

    De huidige staatssecretaris van Buitenlandse Zaken van Amerika, Victoria Nuland (foto), maakte in een interview met CNN duidelijk dat Poetins Rusland “niet het Rusland is dat wij willen”. Men zou een leiding in het Kremlin willen hebben, die het land zou “verwesteren”.

    Rusland IS totaal verwesterd, een stad als Moskou is een Westerse stad, sterker nog, Moskou is wat elke Westerse stad zou moeten wezen, omdat het een Westerse stad is zonder alle asociale criminaliteit en perversiteit waar het socialisme de Westerse steden de afgelopen halve eeuw mee overgoten heeft.
    Van die salonsocialistische kutwijven als Nuland verwarren zaken als islamiseren, criminaliseren, en perverteren, met “verwesteren”.

    “We mogen niet vergeten dat het grootste deel van dit geld direct terugstroomt in de Amerikaanse economie om wapens te produceren, inclusief goed betaalde arbeidsplaatsen in ongeveer veertig Amerikaanse staten.”

    Het grootste deel van het geld vloeit via een wapenindustrie die zich de afgelopen dertig jaar gespecialiseerd heeft in de verkoop van gebakken lucht voor héél erg veel geld rechtstreeks in de zakken van de Deep State.
    De “Amerikaanse economie” profiteert dus niet, het is een klein clubje multimiljardairs die profiteren, die astronomische bedragen binnen harken, en dat vervolgens gebruiken om de wereld middels veel criminaliteit en geweld hun socialistische ideologie op te dringen.

    Geliked door 3 people

Plaats een reactie