“BRICS-staten verstoren de stervende naoorlogse orde!”

(Vertaling: E.J. Bron)

De BRICS-staten, een vereniging van landen overwegend van het globale Zuiden evenals China en Rusland, winnen steeds meer aan betekenis. In januari traden zes nieuwe landen toe. “De BRICS-staten verstoren op gevoelige wijze de stervende naoorlogse orde”, analyseert de Oostenrijkse economisch deskundige en bankexpert Thomas Bachheimer.

Wereldmacht China, VS ver achtergebleven

Zijn prognose: op den duur zou de dollar zijn functie als sleutelvaluta verliezen. De BRICS-staten zouden weliswaar op dit moment hun zaken nog in de landelijke valuta afwikkelen, maar waarschijnlijk is er al een door goud gedekte valuta gepland.

Vorig jaar zouden de BRICS-landen allemaal goud gekocht hebben. Deze staten bereiden zich voor, zegt Bachheimer. “De goudstandaard zal komen, maar daarvoor zal er geen officiële plechtigheid komen.” Hij bericht in dit verband van een grote wapendeal tussen Rusland en Iran, die vorige week in goud (omgerekend $ 1,7 miljard) werd afgerekend.

Dollar is constructie voor financiële elites

De “ontdollarisering” zou aan de gang zijn. “De dollar is een geniale constructie ter machtsbehoud van Washington en financiële elites, niet echter voor de economische speler.” Er zouden steeds minder valutareserves in dollars worden aangelegd, maar in plaats daarvan in goud worden omgezet. Ook in de internationale handel zou de dollar een verlies van ongeveer 1% per jaar meemaken.

“De financiële wereld weet: Het is voorbij!”, aldus Bachheimer. Hij bijt: “De euro is het arme familielid van de Amerikaanse dollar.” Want in tegenstelling tot de dollar had de euro nooit een breed netwerk. “We hebben de euro nu sinds 22 jaar en de koopkracht is verdampt tegenover het goud. Dit is sindsdien 650% meer waard geworden!”

Wanneer in meerdere valutasystemen de goudprijs zou stijgen, zou het vertrouwen in het geldregime van de centrale banken enorm zijn afgenomen, verklaart Thomas Bachheimer. Echter: tot de Amerikaanse verkiezingen in de herfst zou de goudwaarde niet stijgen, want een exploderende goudprijs en een dalende waarde van de dollar zouden slecht zijn voor elke kandidaat. Dat zou onzekerheid betekenen.

Bron:
deutschlandkurier.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op “BRICS-staten verstoren de stervende naoorlogse orde!”

  1. 007lucia zegt:

    Het is gewoon walgelijk hoe alles bepalend de Qut Amerikaanse verkiezingen zijn ..Who f…g cares, ze hebben al lang genoeg de hele wereld leeg gezogen ..f..k off met dit land van pedo’s en debielen,

    Geliked door 3 people

  2. stradivotsi zegt:

    Ha!!…….. leuk, intussen gaat de goudprijs ongekende hoogte in. Wie heeft er in belegd? Niet aandelen, maar fysieke aankoop? Dikke kluis en erin met die handel
    Had U jaren geleden al moeten doen. Kwam van 29.500 10 jaren geleden, nu dik 62.000

    Geliked door 1 persoon

    • karton zegt:

      @ stradivotsi op 4-3-2024om 17.56 u.
      Ik ben ’t met je eens @S.Votsi, maar een hapje goud helpt me niks als ik échte honger heb.
      En bakkers van tegenwoordig zijn óók niet gek hoor, die bezien ff de markt en denken dan : “Huppeté, één brood 100 gr. goud”
      En dan koop je 10 broden voor een kilo goud.
      U kunt zich vast nog wel herinneren dat in Duitsland één broodje plm. 10 miljard Marken kostte, u kunt zich de biljetten van enkele miljarden Marken toch nog wel herinneren ? (was toch in de jaren ’30 ?)

      Geliked door 2 people

      • stradivotsi zegt:

        Goud heeft niks met inflatie van “gedrukt Geld” te maken.

        U mag er het Uwe over denken. Is nogthans een wettig betaalmiddel en waardevast. De rijken der aarde spenderen kilo’s aan Goud. Is niet voor niks. En wat betreft devalueren, is totaal geen vergelijk met fiatgeld zoals destijds de DM

        Edelmetalen en zeker Goud en Diamanten is al van oudsher een goed beleg geweest.

        En later ook de kunstwerken. Al die rijken hebben een of andere van dat in bezit.

        Like

    • BosscheBol zegt:

      Ik ben benieuwd hoe dat in de praktijk gaat. Ik heb in het verleden wel eens een paar gouden munten verkocht (bij zo’n bedrijf waar ze goud en sieraden inkopen). Dat bedrag werd netjes op mijn rekening overgeschreven (cash betalen deden ze niet).
      Maar tegenwoordig gaat de bank “vragen stellen” als het bedrag boven de 1000 Euro is en het doorgeven aan de belastingdienst. En dat wordt “lachen”. Belasting betalen over de inkomsten, belasting betalen over dat goud en hoe komt u aan dat goud? Geld gespaard zonder er belasting over te betalen?

      Geliked door 2 people

      • stradivotsi zegt:

        Belasting en vragen. Alles weerlegbaar. De belasting over vermogen hebbende. In kleinen coupons wat inwisselen.
        En pff… moet U Uw de laatset cent willen opgeven? Ze knoeien zelf als de beste, dat weet U toch?

        Wie zegt dat ik voor een ton in een kluis heb liggen?

        Like

  3. Peter . zegt:

    Voor mij een raadsel hoe de media alles zo kan bagatelliseren van wat die moffen van plan waren ,ze hebben het alleen over het afluisterschandaal maar staan niet stil bij de gevolgen,wat ze van plan waren is een wereldoorlog veroorzaken ,en als je kijkt naar welke landen er bij de Bricslanden zijn betrokken kan je het vergelijken met een gevecht tussen een reus en een kleuter .Men zou onmiddelijk de huidige regering in Duitsland moeten afzetten en nieuwe verkiezingen uitschrijven .
    Socialisten en groenen hebben zich ontpopt als oorlogsmonsters,hebben geen hersens en geen idee van wat dan ook .

    Geliked door 4 people

    • jeroentje2023 zegt:

      De media is dom.
      Al die non-binaire jeugdige journalisten snappen niets.
      Ze hebben geen kennis , en besef van de realiteit.
      Deze jonge non-binaire kopieermachines leven in een orgasme era, en zijn door klimaatverandering in een permanente staat hersendood.

      Cultuurverrijking is een verarming van geest en wijsheid.

      Echte journalisten graven. Vragen door,
      Het beroep is dood…..

      Geliked door 1 persoon

  4. jeroentje2023 zegt:

    Koop nu eerst voedsel en verzorgingsproducten..

    Like

Plaats een reactie