Energie-infarct: Nederland staat voor een decennium van duisternis

(Door: Mark Jongeneel)

De energietransitie, het vlaggenschip van het groene evangelie, dreigt uit te monden in een ongekend debacle. Terwijl de politieke elite en klimaatapostelen ons een utopie van windmolens en zonnepanelen beloofden, staan we nu aan de vooravond van een stroominfarct dat ons land voor minstens een decennium in zijn greep zal houden. Alliander, een van de grootste netbeheerders, slaat alarm in de Telegraaf: zonder een massale import van technici uit het buitenland zijn de tekorten aan stroomaansluitingen en de verstoringen op het net onoverkomelijk.

Laten we even de absurditeit van deze situatie tot ons door laten dringen. Nederland, ooit het gidsland op het gebied van innovatie en technologie, is nu afhankelijk van buitenlandse arbeidskrachten om de lichten aan te houden. Dit is de prijs die we betalen voor het roekeloze beleid van een overheid die blindelings streeft naar een ‘groene’ toekomst, zonder een haalbaar plan of de benodigde infrastructuur.

Lees verder>>>
(h/t J. v.d. Heijden)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Energie-infarct: Nederland staat voor een decennium van duisternis

  1. Harry zegt:

    Ik heb al een paar keer storingen aan machines gehad wegens stroomval , volgens hun computers .
    Voorheen nooit gehad !
    Nu DRIE op één dag !
    Maar wél een paar duizend euro achterop !
    Relais en printplaten kapot .
    Dit mag je uiteraard zelf betalen !

    Geliked door 1 persoon

  2. BosscheBol zegt:

    HJAHAHAHAHA!!! De zakkenwassers hebben er wat op gevonden!

    Het was in de 90er jaren al bekend dat die zooi van windmolens en zonnecellen en die smeerzooi van bio-energie niet zou gaan werken. Dat geloofden ze niet of ze wilden het niet geloven want het verdiende zo lekker en dan ook nog eens al die subsidies! Dus die fabrikanten gaven ook de nodige “bijdragen” aan GroenLinks. En het Hollandse volk geloofde het allemaal braaf. Nu maar braaf op de blaren zitten.

    Maar ik begon met: “Hahahah! Ze hebben er wat op gevonden.” Hoezo? Gaan ze eindelijk een paar kerncentrales neerzetten? Of gascentrales heropenen? Welnee. Ze gaan uit het buitenland “technici” halen. Alsof een stroomtekort en een ontoereikend netwerk met “technici” is op te lossen. Weet u wat IK denk? Dat die technici toevallig allemaal mohammedanen zijn.

    Ja, de omvolking moet natuurlijk doorgaan en dit is weer eens een mooie smoes.

    Geliked door 5 people

  3. ronjaspers zegt:

    Die coronahoax,klimaathoax,immigratie (invasie) voedselcrisis (boeren/vissers weg) energietransitiehoax.Is allemaal afkomstig uit de NWO depopulatie agenda 21 en 2030.Zoals die bilderberger klauSS schwab al zei: You will own nothing,and you will be happy.

    Geliked door 2 people

  4. 007lucia zegt:

    Grapje;
    Ja dat krijg je (de energie-infarct) als de laatste lucia’s
    (naam gerelateerd aan licht) vertrekken en het licht uitdoen

    Like

  5. Sinyo zegt:

    Ach wat kan ik hier – op mijn over de houdbaarheidsleeftijd heen (bepaald door het linkse geteisem) door de natuur bereikte leeftijd geraakt – nog toevoegen.
    Had het hier al eens gemeld dat de hooggeleerde heer zijn technische studs toesprak in staat te zijn veilige kerncentrales te ontwerpen, te bouwen en in bedrijf stellen. Het deskundige niveau van de universiteiten (hoge scholen) WAS uitmuntend.
    Maar een uitwijking naar links bracht andere soorten studenten. Die kozen bij voorkeur de – zoals dat werd genoemd – tra-la-la studies.

    Nu wordt er blijkbaar van de daken geschreeuwd die “deskundigheid” van buiten te halen. Ee staaltje desinformatie betrof de aanwezigheid van hen onder de duizenden met muziek onthaalde vluchtelingen.

    Geliked door 3 people

  6. Julia zegt:

    Dit had elk weldenkend mens kunnen bedenken dat die algehele klimaat hoax een grote mislukking is dat van kwaad tot erger wordt. Allemaal bewust het is puur onderdrukking van het volk om de smerige globalistische Agenda 2030 geheel uit te rollen.

    Geliked door 1 persoon

  7. Hovawart zegt:

    We worden massaal geTimmermanst,……….geflest zo u wilt.

    Geliked door 1 persoon

  8. hubert zegt:

    Hieraan zie je hoe die milieu idioten bezig zijn, verzinnen
    allerlei “oplossingen” voor het milieu probleem maar aan
    de gevolgen en dat het niet functioneert denken ze niet.
    Omdat ze heilig geloven dat wat ze doen, dé oplossing is.
    En zo gaat het met de Oekraïne oorlog, zo gaat het met
    de asielzoekers..
    En wie draait voor de ellende op en wie moet dit betalen,
    juist wij, de burgers.
    Als wij burgers niet opletten, storten ze Nederland in het verderf.

    Like

Plaats een reactie