Plaatsgebrek in Berlijnse tbs-gevangenis: criminele gekken blijven op vrije voeten

(Door: Manfred Rous – Vertaling: E.J. Bron)

Toen er vorig jaar op kerstavond twee gevangenen uit een ziekenhuis van de Berlijnse tbs-gevangenis waren ontsnapt, was de halve stad in rep en roer en zocht naar de criminelen. Met Oud & Nieuw gaf de politie het sein veilig: dankzij meerdere aanwijzingen van oplettende burgers was het gelukt de beide geweldplegers weer op te pakken.

Ondertussen heeft de Berlijnse justitie echter op een breed front recidive gepleegd. Geestelijk gestoorde misdadigers hoeven helemaal niet meer uit te breken uit de tbs-gevangenis, ze komen er in veel gevallen zelfs helemaal niet meer in – omdat er plaatsgebrek is. Dat meldt de “Berliner Zeitung” achter de betaalmuur.

Volgens het bericht zou het zelfs al tot “ontslagen wegens plaatsgebrek en geweld tegen personeel” gekomen zijn. De oorzaak van zulke omstandigheden is de combinatie van twee ontwikkelingen, die elkaar wederzijds versterken en in de catastrofe leiden: er komen steeds meer criminelen met psychisch opvallend gedrag, en er zijn – in ieder geval in Berlijn – steeds minder cipiers in de tbs-gevangenis.

Eind 2023 waren van de 610 formatieplaatsen in de Berlijnse gevangenissen maar 514 bezet. Terwijl de instellingen permanent overbezet zijn. En precies nu is het moment bereikt waarop niet alle veroordeelden daar een plek vinden.

Het personeelsgebrek bij het Berlijnse gevangeniswezen versterkt niet alleen, maar ook de clancriminaliteit in de Duitse hoofdstad. Nog maar enkele weken geleden heeft de Remmo-clan geprobeerd een clanlid uit de tbs-gevangenis te bevrijden. Zulke acties zouden voor de Remmo´s weldra onnodig kunnen worden wanneer hun familie om capaciteitsredenen wordt vrijgelaten.

Dat is Berlijn: de gevangenissen zijn overvol, er past niemand meer bij – en het aantal gevaarlijke gekken dat vrij rondloopt, wordt elke dag groter.

Bron:
pi-news.net
Door: Manfred Rouhs

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Plaatsgebrek in Berlijnse tbs-gevangenis: criminele gekken blijven op vrije voeten

  1. #heelNLisnaardekloten zegt:

    De gevangenissen in West-Europa zitten overal overvol met gekken, gestoorden, beesten. De landen van herkomst zijn opgelucht dat ze vertrokken zijn. Die ze krijgt mag ze houden. Gekke Henkie dus!!

    Geliked door 7 people

  2. Joannes den Hollander zegt:

    Doodschieten van langgestraften geeft meer ruimte.

    Geliked door 3 people

  3. Niek zegt:

    Nou, is dat vreemd dan? Binnenkort allemaal een digitaal id en een irisscan en is dat probleem zogenaamd opgelost, niet want het is allemaal achteraf als het al gebeurd is maar brengt ons geen veiligheid maar het tegenovergestelde van veiligheid. Dus je laat het gebeuren om achteraf de dader aan te kunnen wijzen? Je hebt dus niets voorkomen en niets bijgedragen aan zo’n systeem.
    Meest erge hieraan is dat de aller ergste gekken ons besturen zonder strafblad en grote misdaden begaan, toets eens bij Google in “Psychopaat” en klik dan op afbeeldingen, je zult verbaast zijn. Van E.J. Bron him self.

    Geliked door 1 persoon

  4. 007lucia zegt:

    Verbaasd me niets
    onze politici merk Psycho
    lopen toch ook nog rond
    per slot van rekening heeft het volk TBS
    in deze open inrichting

    Geliked door 1 persoon

  5. stradivotsi zegt:

    de meeste gestoorden lopen vrijrond, ook die aan de top. Daarom, er leven meer gestoorden buiten de psychiatrische inrichting als er in.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie