Wetenschappelijke dienst bevestigt ongrondwettigheid van “democratiebevorderingswet”

Drijvende kracht achter de Duitse “democratiebevorderingswet”: de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Nancy Faeser (SPD).

(Door: Mariana Harder-Kühnel – Vertaling: E.J. Bron)

De door de Duitse “stoplicht”-regering geplande “democratiebevorderingswet” zou volgens een expertise van de wetenschappelijke dienst van de Duitse Bondsdag in geval van invoering ongrondwettig zijn. Derhalve zou het in het bijzonder ontbreken aan de noodzakelijke wetgevingscompetentie van de Bond om de wet aan te nemen.

Dat de Duitse regering graag een zogenaamde “democratiebevorderingswet” zou willen invoeren als nog een instrument om politieke oppositionele krachten en partijen in onze staat te bestrijden, was al bekend. Nu werd echter ook vastgesteld dat de Duitse regering zich hierbij in haar heerschappij-waanzin competenties zou toe-eigenen die haar volgens onze Grondwet überhaupt niet toekomen.

Gewetenloos doordrukken van eigen belangen

De “stoplicht”-regering onderneemt dus niet alleen de poging om het neutraliteitsgebod van de staat te omzeilen door politiek dichtbij haar staande verenigingen en organisaties structureel te financieren, waarvan ze uitgaat dat die haar bij het belasteren en intimideren van haar oppositie behulpzaam zullen zijn. Ze maakt om haar eigen belangen gewetenloos door te drukken bovendien ook ten onrechte aanspraak op wetgevende bevoegdheden, die staatsrechtelijk gezien duidelijk niet aan de Bond, maar aan de deelstaten zijn toebedeeld. Hiervoor minacht ze zelfs de duidelijke voorschriften van onze Grondwet.

Ondertussen wordt het voor de gewone burgers steeds duidelijker welke antidemocratische mentaliteit er in de “stoplicht”-coalitie overheerst. Ze laat zich in haar agenda om onze liberaal-democratische rechtsstaat in een politiek linkse ideologische staat te veranderen niet eens afhouden van de schending van elementaire grondwetsprincipes. Deze “democratiebevorderingswet” ontpopt zich zodoende bij nader inzien als misbruik wet ter bevordering van het democratieverval en moet derhalve direct door de Duitse regering worden ingetrokken.

(De schrijfster is plaatsvervangend landelijk woordvoerster van de AfD)

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: Mariana Harder-Kühnel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Wetenschappelijke dienst bevestigt ongrondwettigheid van “democratiebevorderingswet”

  1. Snappie zegt:

    Schaamteloos schandalig hoe dit weftuig hun machtspositie misbruiken.
    Ze kapen de democratie en gijzelen de bevolking.
    Alles must kapput. Dit zijn geen volksvertegenwoordigers die het land dienen.
    Het zijn geïndoctrineerde politici die een andere werkelijkheid voor de ogen hebben.
    Al het gepeupel kan verrekken, alle bedrijven mogen desgewenst failliet of vertrekken.
    De middenstand hakken we er tussenuit opdat de globalistische multinationals coöperaties de markt overnemen ‘m.b.v de politici.
    Elke wef hub die uit de grond wordt gestampt is er één teveel.
    “Democratie bevorderend” lees “dictatuur bevorderend”

    Geliked door 1 persoon

  2. droevige mof zegt:

    Deze orwelliaanse nieuwspraak-wet zou parallel lopen met het AfD-verbod en deel uitmaken van een heropvoedingsprogramma voor AfD-sympathisanten en -kiezers. Op de een of andere manier moeten deze 20 miljoen zogenaamde proto-fascisten rustig worden gehouden zodat ze niet in opstand komen. Onder het motto van informatie met entertainment moeten de burgers zich vermaken op kosten van hun eigen belastinggeld en elke gedachte aan verandering snel vergeten.
    Het zal niet werken, daar ben ik vrij zeker van.

    Geliked door 2 people

  3. Republikein zegt:

    stoplicht”-regering
    expertise van de wetenschappelijke dienst van de Duitse Bondsdag
    Duitse Bondsdag
    ongrondwettig
    noodzakelijke wetgevingscompetentie van de Bond
    politieke oppositionele krachten
    liberaal-democratische rechtsstaat
    elementaire grondwetsprincipes
    democratiebevorderingswet
    Mariana Harder-Kühnel

    Immer geradeaus.

    Like

Plaats een reactie