SPD-cheffin Eskes: Meer migrantengeschiedenis in de leerplannen!

(Vertaling: E.J. Bron)

Behalve nog steeds meer immigratie heeft de voormalige Duitse arbeiderspartij SPD tegenwoordig niet veel meer te bieden. Nu wil partijvoorzitster Saskia Esken (foto) graag ook de leerplannen op de scholen laten veranderen, opdat daar in het vervolg meer migrantengeschiedenis wordt onderwezen.

Ter afsluiting van de onderwijsbeurs “Didacta” in Keulen wees Esken op de “grote verscheidenheid” die door migratie in Duitsland ontstaan zou zijn. “Decennia lang heeft Duitsland migratie als vormgegeven door ´gastarbeiders´ en tijdelijke beschermingzoekers begrepen”, zei de SPD-cheffin. “Veel van deze migranten hebben ons land mee opgebouwd en zijn met hun kinderen en kleinkinderen een vast bestanddeel van onze samenleving geworden en zorgen er elke dag mede voor dat de winkel draait.”

Als immigratieland, waarin de mensen van verschillende herkomst duurzaam goed samenleven, zou er voor Duitsland een cultuur van het zich actief bezighouden met de geschiedenis, de cultuur en de politiek-maatschappelijke situatie van de herkomstlanden nodig zijn, aldus Esken. De leerplannen zouden “daarom ruimte moeten geven aan een grondige gedachtewisseling over de verscheidenheid van de herkomstgeschiedenissen, culturen en politiek-maatschappelijke debatten”, eiste de rode partijcheffin.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op SPD-cheffin Eskes: Meer migrantengeschiedenis in de leerplannen!

  1. Henk der Niederländer zegt:

    “Veel van deze migranten hebben ons land mee opgebouwd en zijn met hun kinderen en kleinkinderen een vast bestanddeel van onze samenleving geworden en zorgen er elke dag mede voor dat de winkel draait.”
    Dan moet deze dagdwaas eens uitleggen op welke manier deze profiteurs meehelpen dat de winkel blijft draaien als het gros ervan aan het uitkeringsinfuus hangt.
    Daar zul je zo’n verdwaasde namelijk niet over horen

    Geliked door 4 people

  2. Marc zegt:

    Dat bepleitte ik 25 jaar geleden al. En dat vind ik ook helemaal prima. Maar niet zonder dat de westerse neiging tot vernietiging van de eigen cultuur als eerste aan de orde wordt gesteld.

    Duidelijk moet worden dat westerlingen zelf zich niet langer enig bestaansrecht toekennen.

    Duidelijk moet worden dat westerlingen doelbewust zelfmoord plegen.

    Like

  3. karton zegt:

    Migrantengeschiedenis ?
    Was dà nou weer ?
    Of wordt dan genoteerd wat die zg. migranten in hun aankomstplaatsen allemaal uitgevreten hebben ?
    Battaclan Parijs, vrachtauto’s in Nice, Berlijn, tram in Utrecht enz. enz. Die geschiedenis ?
    Ik zou er maar niet aan beginnen tenzij ‘t de bedoeling is om een overzicht te publiceren van de gevolgen van de zg. migratie.

    Geliked door 4 people

  4. Willem zegt:

    De SPD=ShariaParteiDeutschland. Ze zegt het niet, maar er wordt natuurlijk bedoeld dat de Duitsers die al langer in Duitsland wonen nu toch maar eens wat meer de koran en hadith moeten gaan lezen om zich beter aan te kunnen passen aan de nieuwe ”Duitsers” die de toekomst gaan bepalen.

    Like

Plaats een reactie