Trump triomfeert bij Super Tuesday: “Dat is geweldig!”

(Klik rechts onderin de balk voor Engelse ondertiteling)

(Vertaling: E.J. Bron)

Wat een MAGA (Make America Great Again)-succes voor Donald Trump bij de “Super Tuesday” van de Amerikaanse voorverkiezingen: de ex-president won in 14 van de 15 staten en breidde zijn sowieso al grote voorsprong op zijn partijinterne tegenstandster Nikki Haley nogmaals duidelijk uit.

Trump sprak na de fulminante verkiezingsoverwinning voor aanhangers in zijn privéhuis Mar-a-Lago in de staat Florida van een “fantastische avond”. Zijn succes zou uniek zijn: “Het is geweldig”, zei Trump.

In zijn toespraak riep hij zijn partij op tot eenheid: “We hebben een fantastische Republikeinse Partij met enorme talenten. En we willen eenheid, en we zullen eenheid hebben, en het zal heel snel gaan”, zei Trump.

De 77-jarige noemde Nikki Haley niet direct. Haley zelf liet zich nog niet uit over de resultaten van “Super Tuesday” en de vraag of ze in de komende weken aan haar kandidatuur vasthoudt. Er wordt echter verwacht dat ze na haar duidelijke nederlaag de komende dagen bekend zal maken als kandidate uit de race te stappen.

In de VS wordt de toekomstige president op 5 november gekozen. Op basis van de resultaten in de voorverkiezingen tot nu toe spreekt alles voor een heruitgave van het duel van 2020 tussen Trump en Biden.

Bron:
pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Trump triomfeert bij Super Tuesday: “Dat is geweldig!”

  1. droevige mof zegt:

    Onze kwaliteitsmedia hebben een probleem met verslaggeving, zoals ze al eens eerder hadden in 2016. Ze moeten verslag doen van iets wat ze niet leuk vinden. Maar het lukt ze: 1. De voorverkiezingen doen er niet toe. 2. Nikki Haley heeft overweldigend gewonnen in Vermont. 3. Trump kan ziek worden of veroordeeld worden in een van de 92 lopende strafzaken.
    En opdat we niet denken dat ze geen vriendjes meer zijn met Biden, gisteren was Nieuwsuur helemaal Democratisch blauw. Marielle Tweebeke in het blauw, Marieke de Vries ook helemaal blauw. Geen sprankje rood te bekennen. Kwaliteitsjournalistiek betekent dat beeld en geluid elkaar moeten aanvullen.

    Geliked door 1 persoon

  2. koosv8 zegt:

    De vorige keer stond hij ook dik voor, maar, pandemietje, briefstemmen, niks één dag, en jahoor, Biden had gewonnen, vanuit zijn kelder. We zitten met een wereld vol zombies. 🤮

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie