De AfD en het afluisterschandaal: Chrupalla eist ontslag van Pistorius

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl er in de publieke opinie een bijna absurde discussie over nalatigheden betreffende de veiligheid door de vier luchtmachtofficieren wordt gevoerd, die die in februari in een onbeveiligde conferentie gesproken hebben over “Taurus”-aanvallen op de Russische Krimbrug, heeft in ieder geval de AfD de kern van het probleem niet uit het oog verloren. De landelijk woordvoerder en covoorzitter van de AfD, Tino Chrupalla (foto), dringt daarom aan op personele consequenties.

De AfD-chef zei tegen de “Welt” dat bondskanselier Scholz (AfD) “wat betreft zijn geloofwaardigheid sterker uit het grootste internationale veiligheidsschandaal van de Duitse Bundeswehr tevoorschijn zou kunnen komen”. Daarvoor zou hij echter minister van Defensie, Boris Pistorius (SPD) ertoe moeten brengen om de officieren, die Duitslands veiligheid in gevaar gebracht zouden hebben, te ontslaan. Anders zou hij de Duitse president om het ontslag van de minister moeten verzoeken.

Chrupalla stelde in dit verband zelfs vraagtekens bij het verblijf van Duitsland in de NAVO: “Wij Duitsers moeten blijven overwegen of een bondgenootschap dat ons in vreemde oorlogen trekt onze landsverdediging dient. In het belang van ons land is wereldwijde vreedzame handel en vrede.” De druk in het bondgenootschap zou generaals en officieren “blijkbaar op de drempel brengen van datgene dat men in het ergste geval als planning van een aanvalsoorlog zou kunnen begrijpen. Dat zou echter ongrondwettig zijn en Duitsland zelfs in een oorlog kunnen storten. Eén ding lijkt zeker, de NAVO is nu al meer bij de Oekraïne-oorlog betrokken dan gedacht.”

De vier luchtmachtofficieren hadden ook ongegeneerd gesproken over de activiteiten van Brits en Amerikaans militair personeel in de Oekraïne.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op De AfD en het afluisterschandaal: Chrupalla eist ontslag van Pistorius

  1. Henk der Niederländer zegt:

    Ik geloof niet dat er enige cosequentie getrokken gaat worden uit dit schandaal.
    Scholtz wil zich plotseling verkopen als vredesduif maar is duidelijk onderweg naar escalatie.
    Het waarom is duidelijk, namelijk het steunen van de Amerikanse oorlogsindustrie want daar zit de winst, niet allen financieel maar ook politiek.
    Vergeet niet dat Scholtz een linkse rat is en alles zal doen om politieke winst te verzilveren.

    Geliked door 3 people

Plaats een reactie