Het Nederlandse Holocaustmuseum, een levende tentoonstelling

(Door: Bart Nijman)

Konden we maar naïef zijn

De opening van het Holocaustmuseum in Amsterdam leidde tot bedroevende beelden en schokkende uitingen van antisemitisme, die zowel een naïviteit onthullen als een hele lelijke ontkenning blootleggen.

“Slechtste dag voor Amsterdam sinds de moord op Theo van Gogh”, zei iemand op Twitter zondag en het is misschien niet eens een overdrijving. Velen moesten in afgrijzen toezien hoe een horde antisemitische oproerkraaiers praktisch tot in het portiek van de Portugese synagoge op het Jonas Daniël Meijerplein kon komen. Daar werd in het bijzijn van Holocaust-overlevenden en hun nabestaanden, als ook president van Israël Isaac Herzog een ceremonie gehouden ter ere van de opening van het Holocaustmuseum, een paar straten verderop aan de Plantage Middenlaan.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Het Nederlandse Holocaustmuseum, een levende tentoonstelling

  1. leeuw7 zegt:

    Het is te hopen dat de moedige Israëlische soldaten tijdens de goddeloze,islamitische ramadan het zeer zware werk afmaken tegen de gestoorde barbaren van Hamas ! Ook de linkse nationalistische NSB is 84 jaar na dato wederom terug op het strijdtoneel van Nederland!!

    Geliked door 3 people

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Zogenaamd vanwege de aanwezigheid van Isaac Herzog, president van een land dat zo gruwelijk werd aangevallen door terroristen van een ideologie die de vernietiging van de joodse staat bepleit, maar zich niet kan verdedigen zonder wereldwijd geconfronteerd te worden met de meest groteske verwijten over ‘apartheid’ en ‘genocide’ en eisen voor een staakt-het-vuren dat op 6 oktober bestond, voordat Hamas besloot om dat bestand op de meest gruwelijke manier op te zeggen.

    Zoals Nijmans hier opmerkt dat op 6 Oktober het staakt het vuren nog bestond totdat Hamas het nodig vond om het bestand op de meest gruwelijke manier op te zeggen.

    Ik denk dat hier dus de echte kern geraakt wordt van wat er werkelijk gebeurde, maar niemand wil zien.

    Geliked door 1 persoon

  3. delamontagne zegt:

    Is ’t eigenlijk niet Misdadig dat Madame Hallalsema de import [z.g.n.] nieuwe NL’ers toestemming gaf om exact op dat Waterlooplein, zo dicht bij de Synagoge en waar vandaan duizenden NL-Joden werden weggevoerd, om daar te demonstreren.
    DEMONSTEREN ? ?…….Je reinste anti-semitische Haat.
    En hoe voelt een politie-mens zich als dit pal voor z’n voeten gebeurt.
    Een nakomenling van vermoorde NL’er van Joodse afkomt met [achter]-klein-kind er langs te zien lopen en NIETS mag doen.
    ( ik zou me dood schamen als ik politieman zou zijn geweest )

    Geliked door 2 people

    • boorzalf zegt:

      En wat zei die SS officier in het waar gebeurde verhaal van de film Dries Riphagen. ” jullie van de Amsterdamse politzei kunnen trots zijn op jullie zelf, jullie zijn de beste joden jagers van gans Europa”.

      Geliked door 3 people

  4. hubert zegt:

    De haat zie op de gezichten van dit soort staan,
    puur haat naar die Joodse man en dat kleine kind
    dat zal opgroeien in een Nederlandse wereld
    waar enorme haat wordt uitgestraald door
    dit soort.
    In Israël hebben moslims niets gedaan, nee,
    Israël is de hoofdschuldige. Die arme moslims
    in de GAZA strook en die arme hamas leden,
    die zijn helemaal onschuldig.
    Moslims hebben nooit iets gedaan, wijzen
    altijd met het vingertje naar anderen en dan
    maar heel hard staan brullen.
    Wat een k…. soort mens.

    Geliked door 2 people

  5. Julia zegt:

    Dit is het resultaat van de grenzen open blijven houden en zelfs al dat geïmporteerd schorem nog belonen met woningen, uitkeringen en toeslagen. Zo zien wij weer dat de overheid haar algehele macht is verloren over de enorme chaos die zij hebben gecreëerd. Het is hier een paradijs voor al die Islam profiteurs en wordt ze4lfs getolereerd dat zij leuzen roepen en de boel vernielen. Weet u nog https://nos.nl/artikel/2470414-fvd-er-van-houwelingen-beboet-voor-nepfoto-van-ministers-met-nazivlag Maar al dat leuzen roepende tuig die op schandelijke wijze de opening verstoorde voor het Holocaust museum wordt niet vervolgd laat staan beboet. Dit is voormalig Nederland met haar corrupte rechtstaat.

    Geliked door 1 persoon

  6. ronjaspers zegt:

    thisishamas.com

    Like

Plaats een reactie