Orbán: Trump heeft beloofd de financiering van de Oekraïne te beëindigen

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft gisteravond op de Hongaarse televisie over zijn reis naar de VS en zijn ontmoeting met Donald Trump bericht. Hij toonde zich ervan overtuigd dat Trump – net zoals hijzelf – vrede in de Oekraïne wil en deze door het beëindigen van de hulp voor Kiev ook mogelijk zal maken.

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft gisteren in een interview op de Hongaarse televisie over zijn ontmoeting met de gedoodverfde presidentskandidaat van de Amerikaanse Republikeinen, Donald Trump, gesproken.

Daarbij vertelde hij dat Trump hem beloofd zou hebben geen geld meer te geven aan de Oekraïne als hij president mocht worden. Zonder de VS zou Europa het conflict niet kunnen financieren en zou de oorlog eindigen, aldus Orbán in het interview.

Een berekenbaar, stabiel en veilig Europa zou door vredesonderhandelingen gecreëerd moeten worden, onderstreepte de Hongaarse minister-president. Daarover zou hij het met Donald Trump eens zijn.

De minister-president zei dat hij op uitnodiging van Donald Trump naar de VS gereisd zou zijn om de in totaal zeer slechte betrekkingen tussen de VS en Hongarije te verbeteren. Dit zou met de huidige Democratische regering niet mogelijk zijn.

Hij noemde Donald Trump opnieuw een “president van de vrede”, omdat hij in zijn eerste vier ambtsjaren meerdere oorlogen beëindigd zou hebben.

Trump zou duidelijk hebben gemaakt, aldus Orbán, dat het zijn doel is om het conflict tussen Rusland en de Oekraïne te pacificeren. Op dit punt zouden de beide politici het met elkaar eens zijn:

We willen niets minder dan vrede, zo snel mogelijk een wapenstilstand.”

Trump zou tegen hem gezegd hebben dat, wanneer de Europeanen bang zijn voor de Russen of wanneer ze over het algemeen een grotere mate aan veiligheid willen, zij daar ook zelf voor zouden moeten betalen. Of ze ze bouwen hun eigen leger met eigen bewapening op, die ze uit eigen middelen financieren, of als ze de Amerikanen verder willen blijven gebruiken, moeten ze de prijs daarvoor aan de Amerikanen betalen, een gepaste prijs van de veiligheid.

Dat becommentarieerde Orbán in het interview als volgt:

We moeten erkennen dat de tijd gekomen is voor een herbewapening van Europa. De Amerikanen zullen niet de rekeningen voor ons betalen, de rekeningen voor de veiligheid… Wij moeten in staat zijn ons eigen land zelf te verdedigen.”

Verder zou Trump´s presidentschap economisch van voordeel voor Hongarije zijn, aldus Orbán. Volgens informatie van de minister-president zijn er op dit moment Amerikaanse investeringen ter waarde van € 9 miljard in Hongarije, en de handel tussen de beide landen bedraagt eveneens € 9 miljard, waarvan Hongarije met ongeveer € 3 miljard profiteert. Het zou voor de Hongaarse economie zeer veel betekenen wanneer de VS Hongarije weer als doel met een grotere prioriteit voor hun economische investeringen zouden beschouwen. Hij voegde er aan toe zo´n ontwikkeling in het geval van een overwinning van Joe Biden niet te verwachten.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Orbán: Trump heeft beloofd de financiering van de Oekraïne te beëindigen

  1. Julia zegt:

    Goed plan nu de EU en Nederland nog.

    Geliked door 1 persoon

  2. karton zegt:

    Duidelijke taal van beide mannen, échte mannen en géén Lulletjes Lampekatoen, zoals bijv. Jetje of Yasser Feras.

    Geliked door 2 people

  3. bobzelf zegt:

    PEACE PEOPLE

    NOT ENOUGH IN THIS WORLD

    BUT LET US CALL IT A START FOR A BETTER WORLD

    IK GA DIT BEKIJKEN VANUIT MIJN STRANDSTOEL WHAHAHAHAHA

    U KUNT ONDERTUSSEN GEWOON MIJN ZAK OPBLAZEN HOOR.

    Geliked door 3 people

  4. Blaffertje zegt:

    👍🏻👍🏻👍🏻I hope so.
    Dat zijn mannen die het begrijpen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie