Geen munitiegebrek – Rusland start massaproductie van drie ton zware FAB-3000 bommen

De productie van bommen en granaten van verschillend kaliber voor vliegtuigen, artillerie en tanks in de regio Nizjni Novgorod.

(Vertaling: E.J. Bron)

De NAVO-staten hebben hun conventionele munitiedepots grotendeels leeggemaakt en aan de Oekraïne geleverd. Het collectieve Westen wendt zich intussen tot derde landen om hun bestanden op te kopen en aan Kiev te sturen. In Rusland lijkt er ondertussen geen munitiegebrek te zijn.

Rusland is met de massaproductie van drie ton zware uiterst explosieve FAB-3000 bommen begonnen. Dit deelde het ministerie van Defensie mee. Zoals “RIA Novosti” meldde, inspecteerde Sergej Sjojgoe, de minister van Defensie van Rusland, donderdag de omzetting van de defensieopdracht van de staat in ondernemingen van de wapenindustrie in de regio Nizjni Novgorod.

“De productie van FAB-3000 vliegtuigbommen werd met een veelvoud verhoogd en de massaproductie van de FAB-3000 is sinds februari van dit jaar georganiseerd”, aldus het ministerie van Defensie.

Rusland zou ook het palet van de geproduceerde munitie hebben uitgebreid. Bovendien zou de productie van moderne artillerie- en vliegtuigwapens sinds vorig jaar vervijfvoudigd zijn, aldus het ministerie verder.

In de verklaring werd benadrukt dat deze resultaten door het opnieuw in bedrijf nemen van productiecapaciteiten, de technische omschakeling en de modernisering van de productielijnen voor de productie van granaten met behulp van hightech uitrusting behaald konden worden.

Zo werden sinds 2022 meer dan 45.000 m² productieoppervlakte omgebouwd, gemoderniseerd en in bedrijf genomen, benadrukte het ministerie.

De door Sjojgoe bezochte onderneming verklaarde dat de meeste van haar vestigingsplaatsen de klok rond in drie ploegen zouden werken en het totaal aantal medewerkers tot 1.100 zou zijn toegenomen.

Tegelijkertijd werden de tarieven en salarissen verhoogd en werd het premiesysteem voor de werknemers veranderd, wat tot een gemiddelde loonsverhoging van ongeveer 20% leidde”, aldus de onderneming.

Zoals de minister van Defensie benadrukte, hebben de ondernemingen van de defensie-industrie van Nizjni Novgorod de hun een jaar geleden gestelde taken vervuld. Dankzij het in bedrijf nemen van nieuwe fabrieken liggen ze bovendien voor op het productieplan.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Geen munitiegebrek – Rusland start massaproductie van drie ton zware FAB-3000 bommen

  1. karton zegt:

    Nu Yasser Feras heeft “geëist” dat Nederland weer zelf munitie moet fabriceren, zullen die vermaledijde Russen zich toch wel ff achter hun Russische oren krabbelen, denk ik zomaar.

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie