Historicus over bijzondere rol van Zwitserland: “Neutraliteit is levensverzekering voor het eigen land!”

(Door: “Kurschatten” – Vertaling: E.J. Bron)

Neutraliteit betekent geen kant te kiezen, maar veelmeer als bemiddelaar positieve dingen teweeg te brengen!” Dat zegt de gepromoveerde Zwitserse historicus, publicist en ex-SVP-parlementariër Dr. Ulrich Schlüer. In de AUF1-Special praat hij met AUF1-redactrice Kornelia Kirchweger ook over de Ruslandsancties, de toenadering van Zwitserland tot de EU en de problematische massa-immigratie.

De vereniging “Pro Schweiz”, tot het bestuur waarvan Dr. Ulrich Schlër behoort, startte onlangs een volksinitiatief om de neutraliteit in de Zwitserse grondwet exact te definiëren. Tot nu toe zou alleen in de grondwet zijn vastgelegd dat de Zwitserse federale regering de neutraliteit zou uitoefenen en dat het parlement dit zou controleren. Ulrich Schlüer: “Wij willen het kerngehalte in de grondwet verankerd hebben. Zwitserland kiest geen partij en mengt zich nooit in internationale conflicten.” Ongeveer 90% van de Zwitserse bevolking zou voorstander zijn van de neutraliteit.

Sancties zijn vervangende oorlogshandeling

De sancties tegen Rusland zouden een “vervangende oorlogshandeling” zijn. Rusland zou geen vertrouwen meer hebben in inspanningen die Zwitserland zou ondernemen. Want Zwitserland zou niet neutraal zijn. “De stappen die nu gedaan werden, waren partijdige, op zich de oorlog verlengende stappen. Dat is slecht voor Zwitserland, maar ook slecht voor de internationale situatie!”, stelt Schlüer vast.

Door de directe democratie in Zwitserland kan het volk ook over zakelijke kwesties op landelijk, kanton en gemeenteniveau haar standpunt bepalen. Dat ziet de Zwitserse ex-parlementariër als fundamenteel verschil met de buurlanden Oostenrijk en Duitsland. Hier zou de enorme instemming voor de FPÖ en de AfD tot een regelrechte polarisatie leiden. “Wanneer regeringen beginnen houdingen van mensen te beoordelen, wordt het gevaarlijk!”, aldus Dr. Schlüer. “Dan zijn we dichtbij het totalitarisme!”

Massa-immigratie van ongekende omvang

Schlüer bekritiseert de binding van Zwitserland aan bepaalde EU-bepalingen op grond van bilaterale akkoorden. De massa-immigratie zou immers aan de EU-buitengrens gestopt moeten worden. Dit zou echter niet het geval zijn. “We maken een massa-immigratie van ongekende omvang mee”, zegt Dr. Schlüer bezorgd. Bij de immigranten uit niet-Europese landen zou het gaan om mensen, die nauwelijks in staat tot integratie zouden zijn en daarbij enorme eisen aan het onderwijssysteem en de arbeidsmarkt stellen. De criminaliteit zou enorm stijgen. Het gevaar zou dreigen dat de Zwitsers een minderheid in het eigen land zouden kunnen worden. “In 2023 hadden we een netto immigratie van 100.000. Dat is heel veel voor een klein land zoals Zwitserland!”

Bron:
journalistenwatch.com
Door: “Kurschatten”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Historicus over bijzondere rol van Zwitserland: “Neutraliteit is levensverzekering voor het eigen land!”

  1. stradivotsi zegt:

    Gaat erom belangen in respectabele wijze te behartigen, en je niet zodanig té afhankelijk willen maken van een structuur die achteraf een willende egoistisch eigenbelang koestert.

    Men doet zaken, maar zaken die ieders gezamelijk behoud ten goede kome en daardoor een gezonde balans kan behouden, is er niet bij als zodanig.

    Is een Utopie, en zal nooit gebeuren. Het gedrukte Geld is blijkbaar meer waard dan een leven op aarde… Maar je kunt gedrukte munten en biljetten niet eten.

    De ons eigen ondergang makende, omwille van een eigen ikke en de rest kan stikke

    zo ongeveer…

    Like

  2. karton zegt:

    Nu begrijp ik pas de slogan : “Het Zwitserleven gevoel” !!!!!!

    Geliked door 1 persoon

  3. bobzelf zegt:

    EVEN VOOR WAT HUMOR OP DE ZONDAG 

    WHAHAHAHAAHA

    I AM NOT SORRY . 

    BOBOBOBOBOBOBBIEIEIEIEIEIEIE

    Geliked door 2 people

  4. ronjaspers zegt:

    Zwitserland is nooit neutraal geweest,dictators van over de hele wereld hebben hun gestolen geld en kostbaarheden gestald bij zwitserse banken.Ook die nazi rat hitler,daarom is er tijdens WW2 nooit geen schot gelost in zwitserland.En wat dachten jullie van die kwaadaardige globalistische elite die regelmatig bijeen komen in davos.En de CIA heeft ook in zwitserland een kantoor,voor al hun smerige praktijken.

    Like

Plaats een reactie