Hongaarse regering hoopt op patriottische kentering in de EU en Oostenrijk

Petra Steger en Péter Szijjártó.

(Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije neemt in het tweede halfjaar van 2024 het presidentschap van de Europese Raad over en mag in deze tijd op een patriottische kentering in de EU hopen. De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Sjijjártó ontving zaterdag de woordvoerster Europese zaken van de FPÖ, Petra Steger, voor gesprekken en een gezamenlijke persconferentie in Boedapest. Daarbij maakte de ervaren topdiplomaat duidelijk dat zijn land voor een beter en zodoende compleet ander Europa strijdt en de FPÖ als belangrijke partner beschouwt.

Groot mediaspektakel rondom FPÖ-politica

Hongaarse media berichten uitvoerig over het bezoek van de FPÖ-politica, die na delegatieleider Harald Vilimsky op de tweede plaats voor de Europese verkiezingen op 9 juni kandideert. De interesse in de gezamenlijke persconferentie met Péter Szijjártó was enorm. Daarna was Steger live voor een interview van tien minuten bij de publiekrechtelijke zender MTVA evenals bij het conservatieve dagblad “Magyar Nemzet” te gast. Daarbij accentueerde ze de strijd voor het terugwinnen van de soevereiniteit als grootste doel. Er zou dringend een tegenbeweging tegen het Brusselse centralisme gestart moeten worden:

Een succes van patriottische krachten bij de Europese verkiezingen is tegelijk een succes van de Europese naties en de burgers, want wij werken er aan de oorspronkelijke visie van een Europa van de vaderlanders weer aan een doorbraak te helpen, wiens fundament gevormd wordt door onze gemeenschappelijke christelijke cultuur van het Avondland, die behouden en bewaard dient te worden. De Hongaarse regering en de Oostenrijkse oppositiepartij FPÖ zijn het eens over centrale politieke kwesties van globale respectievelijk Europese dimensie.”

Hongarije wil een kentering naar rechts

Ook Szijjártó nam geen blad voor de mond, bekritiseerde openlijk de erbarmelijke toestand waarin de EU zich zou bevinden en noemde de voorwaarden voor een verandering duidelijk bij de naam:

Dat functioneert alleen met een enorme kentering naar rechts bij de Europese verkiezingen. Alleen zo kunnen we de agressieve druk stoppen, die uit Brussel uitgeoefend wordt en gericht is op een centralistische superstaat. Alleen zo kan de soevereiniteit van de lidstaten weer uitgebreid worden. Alleen zo kan de massamigratie gestopt worden. En alleen zo kunnen we uit de oorlogspsychose uitbreken, opdat eindelijk de stem van de vrede weer gehoord wordt.”

Onderhandelingen in plaats van wapens

Beide noemden als het gebod van het uur het beëindigen van de oorlog – en wel door vredesonderhandelingen en niet door de levering van steeds meer geld en wapens. Steger herinnerde de EU aan haar historische grondbeginsel en opdracht:

Het is een absolute schande dat de Europese Unie, die als vredesproject in het leven werd geroepen en de aanspraak heeft gesteld dat er nooit meer oorlog op het continent mag komen, ons steeds verder in deze oorlog trekt.”

EU werkt toe naar economische instorting

Net zoals de FPÖ is ook de Hongaarse regering zich ervan bewust dat de sancties tegen Rusland de oorlog niet zullen stoppen, maar de EU economisch verzwakken, terwijl de VS, maar ook China en India profiteren. Szijjártó noemde de sancties letterlijk een “schot in de eigen knie en in de eigen long”. Ook Steger vreesde dat de EU weldra heel zwak zou kunnen zijn – niet alleen vanwege de sancties, maar ook wegens de “economie beschadigende en welvaart vernietigende klimaatwaanzin”, die zich van de EU-instellingen meester gemaakt zou hebben. Ook in deze kwestie werd de woordvoerster Europese zaken van de FPÖ duidelijk:

Het is werkelijk uniek dat de politieke leiding van een statenbond doelbewust toewerkt naar de economische instorting van zijn lidstaten . Maar dat is exact hetgeen de EU doet.”

Gezamenlijke strijd tegen massa-immigratie

Een ander centraal thema was de massa-immigratie naar Europa. Deze zou gestopt in plaats van beheerd en verdeeld moeten worden, waren Szijjártó en Steger het met elkaar eens.

Zulke vrienden hebben we nodig”

Tussen Steger en Szijjártó – beide zijn enthousiaste sporters – was de chemie bij de ontmoeting zichtbaar goed. De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken schreef op Facebook over het bezoek:

Zulke vrienden hebben we nodig. We kunnen in moeilijke momenten altijd op de Oostenrijkse FPÖ vertrouwen. Gebeurtenissen zoals vandaag versterken deze vriendschap. Bedankt, Petra Steger, voor je bezoek.”

Bron:
unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Hongaarse regering hoopt op patriottische kentering in de EU en Oostenrijk

  1. aquarius4422 zegt:

    Hongarije is Europaas hoop in bange dagen.

    Geliked door 2 people

  2. Tukker24 zegt:

    Premier Orban wordt door menige deugneus verketterd. Echter hij heeft een voorbeeldfunctie. Weg met alle waanzin en op naar een reaalpolitiek waarvan de burgers in de EU beter worden i.p.v. het huidige afbraakbeleid, en opoffering van onze normen en waarden.

    Like

  3. ronjaspers zegt:

    Het maakt allemaal geen zak meer uit,als die miljoenen soldaten van allah die sinds 2015 europa zijn binnengehaald.Hun jihad (oorlog) beginnen tegen de europeanen,dan is het afgelopen met ons.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie