Wordt de massamoord van Moskou het doodvonnis voor Kiev?

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Rijkelijk voorbarig is in het Westen het gruwelijke bloedbad bij Moskou als “islamistische” aanslag beoordeeld. Maar alleen het nieuws dat de vermeende massamoordenaars uit Tadzjikistan afkomstig zijn, bewijst dat nog niet. De allermeeste mensen in het Centraal-Aziatische land zijn moslim. Wanneer de door de Russische veiligheidstroepen gearresteerde personen inderdaad de daders in de concerthal waren, dan ligt volgens de tot nu toe beschikbare informatie de verdenking voor de hand dat het niet ging om religieuze, ook tot zelfmoord bereide fanatici, maar om ingehuurde en betaalde killers, wier opdrachtgevers nog onbekend zijn.

Het is in ieder geval opvallend dat de gearresteerde mannen op weg waren naar de Oekraïense grens. De weg naar Tadzjikistan is een heel andere. Omdat ze op Russisch territorium zeer zeker vroeger of later opgespoord zouden zijn, moesten ze proberen naar het buitenland te vluchten. En wel daar naartoe waar ze zich veilig voelen en hun bloedgeld konden krijgen. Omdat Rusland in oorlog is met de Oekraïne, konden de moordenaars er op hopen, zo niet vertrouwen, aan de andere kant van de grens aan hun achtervolgers te ontsnappen.

Dat is nog geen bewijs voor de verwikkeling of verantwoordelijkheid van de Oekraïense regering of geheime diensten in het gebeuren, dat zoveel mensenlevens heeft verwoest. Het zou er echter een indicatie voor kunnen zijn dat Oekraïense kringen, welke dan ook, betrokken waren. Per slot van rekening zouden deze het sterkste motief hebben om Rusland zo´n klap toe te dienen. Daarentegen is het, gezien het gedurende de Gaza-oorlog nog gestegen aanzien van Rusland in de islamitische wereld, zeer onwaarschijnlijk uitgerekend nu in het vizier van jihadisten terechtgekomen te zijn.

Mocht de leiding in Moskou tot de overtuiging komen dat de massamoord met huurmoordenaars uit Tadzjikistan gepland en gestart werd, dan zouden de gevolgen voor Kiev nog catastrofaler kunnen zijn dan ze sowieso al zijn: dan zou Rusland vanuit zelfbescherming geen ander oorlogseinde kunnen accepteren dan de onvoorwaardelijke capitulatie van de Oekraïne. Wil het Westen voor de bescherming van terroristen een wereldoorlog riskeren?

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Wordt de massamoord van Moskou het doodvonnis voor Kiev?

  1. Harry zegt:

    hopelijk wél !

    Laat het gedonder stoppen , door de overgave van Oekraïne !

    Banden herstellen met Rusland !

    De terroristen vierendelen met kamelen , in het openbaar

    Lekker langzaam en lui ; en uitzenden op tv !

    Niet dat ze daarvan iets zullen leren , daar zijn ze te stom voor .

    Maar het geeft óns voldoening en dat hebben we wel verdiend !

    Geliked door 2 people

    • Groene Leeuw zegt:

      Valt er wat te herstellen?

      Like

      • Harry zegt:

        Nou ja , we zouden het moeten proberen !

        Maar ik zou Putin ook goed kunnen begrijpen als ie na al dat getreiter van onze kant zou zeggen : krijg nu ook maar de klere .

        Uiteindelijk zijn WIJ de slachtoffers van de debiele politiek van de EU , de Navo en Amerika .

        Zie je energienota maar !

        Like

  2. BosscheBol zegt:

    Citaat: “Wil het Westen voor de bescherming van terroristen een wereldoorlog riskeren?

    Ik krijg steeds meer de indruk dat het westen SMEEKT om een wereldoorlog. Liefst een kernoorlog. De enige reden die ik daarvoor kan bedenken, is dat ze dan van hun astronomische schulden af zijn. Na een oorlog worden alle schulden opgeheven, iedereen krijgt een tientje en we beginnen weer van voren af aan. Behalve de rijken die grond en goud hebben. Dat er mijarden sterven interesseert onze dames en heren posychopaten niet.

    Geliked door 3 people

  3. Marijke zegt:

    Mensen zijn zo dom! Zeggen dat Poetin alles bij elkaar liegt. En dat het Oekraïense leger tussen ons en Rusland staat, anders staat Rusland zo bij ons voor de deur. Hoe ze dat weten? Poetin zegt het zelf….

    Like

  4. bobzelf zegt:

    144 PUNTEN EN HOED AF MAKKER , AANPAKKEN DAT TUIG 

    BOBZELLUF

    Like

  5. ronjaspers zegt:

    Het tijdstip van deze gruwelijke barbaarse aanslag is wel heel erg toevallig.De russen zijn de oorlog aan het winnen in de ukraiene.En president putin heeft de verkiezingen met overgrote meerderheid gewonnen.Ik zeg dat die aanslag van de kwaadaardige globalistische elite afkomstig is.

    Geliked door 5 people

  6. Niek zegt:

    Oei, nu zijn ze te ver gegaan en inderdaad gaat Kiev eraan, nu had onze Victoria Nuland al een paar verrassingen aangekondigd aan Putin die nu uit blijken te komen. Ook al boots on the ground vanuit Europa met 5000 man, het zal hard tegen hard worden. Onze leiders zijn gek geworden en lokken een kernoorlog uit, hoe valt dat te rijmen met de groene droom om de wereld van de ondergang te redden? Daar blijkt dus helemaal niets van waar te zijn of ze liegen, ik denk beide opties. En dan te bedenken dat er vredesvoorwaarden waren opgetekend 1 maand na het uitbreken van de SMO en Boris Johnson het van tafel veegde? In opdracht van wie? Want die man zou helemaal geen mandaat mogen hebben en voor het vuurpeloton gezet moeten worden, de media zei er helemaal niets over. De eerste vraag aan onze leiders, waar bemoeien jullie je mee? Het land hoort niet bij de NAVO en is ook geen onderdeel van Europa en had last van een burgeroorlog op eigen grondgebied tussen 2 talen. Vrede bereik je niet door wapens te sturen en het hele land wordt aan puin geschoten waarmee weer eens is aangetoond dat onze leiders helemaal niets geven om een mensenleven maar luisteren naar de orders van het grote geld. Maar ik snap wel dat ze boos zijn omdat Rusland samen met China voor een aardverschuiving hebben gezorgd in Jemen en moet er politieke wraak genomen worden, op de bevolking natuurlijk want dat voedt zo lekker de haat over en weer waarop de media dan ook weer wat kan verdienen. Volgende week zondag kun je naar Amsterdam gaan, de Dam of het Museumplein om te demonstreren voor de Vrede, het zal een klein en zielig clubje zijn want niemand interesseert zich hiervoor hoewel ik stiekem hoop dat het vol zal staan.

    Geliked door 3 people

  7. Alphons Mantel zegt:

    wanneer presenteert Rutte zijn vredesplan voor Ukraine ?

    Geliked door 1 persoon

  8. loekie zegt:

    Wil het Westen voor de bescherming van terroristen een wereldoorlog riskeren?

    doen ze toch al lang

    Geliked door 3 people

    • Alice zegt:

      Ik denk eerder dat het een afleiding van eerder gepleegde gruwelen is. Er komt opeens zoveel rottigheid aan het licht. Dat kunnen ze niet gebruiken. Dan gooien ze het over een andere boeg.

      Geliked door 1 persoon

  9. Svalbard zegt:

    De aanslag in Moskou is verschrikkelijk, want het zijn de onschuldige burgers die het slachtoffer zijn. Putin spreekt van een barbaarse aanslag, en daar heeft hij 100% gelijk in. Maar hij zou ook even in de spiegel moeten kijken!

    Kort geleden heeft hij een delegatie van de Hamas ontvangen om besprekingen te houden over de te volgen strategie tegenover Israël.

    Dus hoewel hij in zijn toespraak over de aanslag in Moskou gelijk heeft, om van een barbaarse daad te spreken, is hij ook 100% hypocriet!

    Bovendien heeft hij niet alleen goede banden met de Hamas, maar ook met het terreurregime van Iran. Zowel Iran als de Hamas maken er geen geheim van, dat hun belangrijkste doel de vernietiging van Israël is.En Putin is goed bevriend met dit soort terreurregimes. Dit betekent ook dat het huidige regime in Rusland absoluut niet te vertrouwen is!

    We kunnen hier allerlei verhaaltjes gaan schrijven over hoe fout de NAVO is, en hoe de Westerse regeringen fout zouden zijn, maar ik leef liever in deze Westerse wereld, ondanks de vele fouten en verkeerde politieke keuzes die ze maken, dan onder een door Rusland bezet Europa!

    Like

  10. hubert zegt:

    Als dit maar niet het begin van ons volledig einde is.

    Like

  11. duinsnip zegt:

    Ja, Poetin heeft verkeerde vrienden, maar de Oekraïne is een westerse uitlokking.

    Geliked door 1 persoon

  12. Julia zegt:

    Het Westen blijft dood en verderf zaaien. Vooral zo door gaan maar ondertussen worden wij burgers die deze oorlog niet willen zwaar de dupe voor hetgeen ons te wachten staat namelijk WOIII. De verantwoordelijken hiervoor zullen als de beer los barst snel vluchten naar veilige havens en miljoenen burgers zullen zwaar de dupe zijn. Vooral nog allemaal achter het klapvee van Brussel en onze regering blijven staan en vergeet vooral niet de blauw/gele vlag aan de gevel blijven handhaven. Dit soort stomkoppen of verraders weten niet waar zij achter staan.

    Geliked door 1 persoon

  13. leeuw7 zegt:

    De gewetenloze,goddeloze ,oorlogshitsende WEF-BILDERBERGER COVID-19 Pharma maffia vaccinazi’s misbruiken de goddeloze islam om de onnodige Oekraïne oorlog te laten escaleren!!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie