Sjojgoe: Oekraïne heeft 440.000 soldaten verloren

(Vertaling: E.J. Bron)

Dit deelde de Russische minister van Defensie, Sergej Sjojgoe (foto), dinsdag mee. En hij voegde er aan toe dat het Russische leger het gevechtspotentieel van de Oekraïense vijanden nog verder zou reduceren. Bovendien zouden er sinds januari meer dan 14.000 militaire voorwerpen door de Russische strijdkrachten vernietigd zijn, waaronder 1200 tanks en gepantserde gevechtsvoertuigen. Tegelijkertijd zou Moskou ongeveer 403 km² nieuw Russisch territorium “bevrijd” hebben – zoals Sjojgoe in een telefoonconferentie met het leger van het land verklaarde.

Hopeloze situatie van de Oekraïners door terrorisme gecompenseerd

Desondanks zou de Oekraïense leiding “nog steeds proberen haar westerse ondersteuners ervan te overtuigen dat ze zich kan verzetten tegen het Russische leger”, aldus Sjojgoe verder. Daarom zou Kiev terugvallen op terrorisme en aanvallen over lange afstand op Russisch territorium, die tegen burgers gericht zijn.

En verder: “Onze strijdkrachten reageren asymmetrisch op zulke misdaden.” Alleen al in maart zou het Russische leger in de Oekraïne 190 groepsaanvallen en twee grootscheeps opgezette aanvallen met precisiewapens en onbemande luchtvaartuigen op militaire instellingen en de energie-infrastructuur van het land hebben uitgevoerd, voegde hij er aan toe.

Sinds het tegenoffensief 166.000 Oekraïense soldaten verloren

Vorige maand berichtte het Russische ministerie van Defensie bovendien: het Oekraïense leger zou sinds het begin van de oorlog in februari 2022 in totaal 444.000 soldaten verloren hebben, waaronder 166.000 tijdens het mislukte tegenoffensief afgelopen zomer.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky beweerde daarentegen nog in februari dat er sinds het begin van de oorlog slechts 31.000 van zijn soldaten gesneuveld zouden zijn, zei echter niet hoeveel er in de strijd verwond of vermist werden.

Ondertussen hebben Oekraïense militaire commandanten echter herhaaldelijk over aanzienlijk personeelstekort geklaagd. Daarom probeert Kiev met alle middelen zijn gevechtstroepen uit te breiden. Bijvoorbeeld door westers elanden op te roepen deserteurs terug te sturen. Bovendien ondertekende de Oekraïense president Zelensky onlangs nog een decreet, dat de leeftijdsgrens voor de mobilisatie verlaagde van 27 naar 25 jaar.

Moskou noemde het Oekraïne-conflict herhaaldelijk een proxy-oorlog van de VS en van het Westen tegen Rusland en beschuldigde hen ervan de Oekraïners” als “kanonnenvoer” voor de eigen belangen te misbruiken.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Sjojgoe: Oekraïne heeft 440.000 soldaten verloren

  1. ronjaspers zegt:

    Ik ben natuurlijk net als ieder vreedzaam en weldenkend mens tegen oorlog.Maar helaas,zolang als de mensheid bestaat zijn er oorlogen.President putin en de russen hadden geen andere keuze dan de ukraiene binnen te vallen.Om de russisch sprekende bevolking te beschermen tegen de aanvallen van de ukraiense nazi,s (denazificeren) En de labaratoria voor biologische oorlogsvoering van de amerikaanse “deepstate” uit te schakelen.De deepstate wilde met biologische wapens de gehele russische bevolking uitmoorden.Om rusland leeg te plunderen van hun kostbare grond/delfstoffen.Oorlogen draaien altijd om geld,en om de bevolking uit te dunnen.

    Geliked door 1 persoon

    • loekie zegt:

      je kunt alles oorlog noemen en vervolgens zeggen dat je tegen oorlog bent

      als iemand mij lang genoeg het bloed onder nagels uit haalt probeer ik degene op een gegeven moment zo op de bek te slaan dat ie nooit meer opstaat.

      dat noemen we dan ruzie of geweld en we zijn zo tegen ruzie en geweld

      laten we wel wezen actie reactie; alles wordt uigelokt

      Like

  2. karton zegt:

    “Oekieland heeft 440.000 militairen verloren”.

    Zijn daar ook ál die gevluchte Oekie’s bij gerekend ?            Begint dat NAVO-zootje héél voorzichtig het idee te opperen om in west Europese landen opnieuw de dienstplicht in te stellen, zij kunnen dan ónze militairen de oorlog in sturen terwijl ze zelf op hun luie krent op ’t strand van Verweggistan liggen, met hun secretaresses. Ik heb m’n kleinzonen gezegd dat ze dienen onder te duiken als ze zouden worden opgeroepen voor militaire dienst, hun opa, ikke, @karton dus, heeft genoeg gedaan om ’t vaderland (Nederland) te redden maar “Den Haag” heeft nóóit naar me willen luisteren, dus dan moet de Haagse Maffia ook maar zelf dat Oekie-klusje klaren. Maar eerst al die dappere, gevluchte Oekie’s terugsturen.

    Geliked door 3 people

  3. Julia zegt:

    Met alle steun van het klapvee in Brussel, Rutte en Ollengren, VS en de NAVO. Miljarden gaan naar het nodeloos bloed vergieten in plaats van naar werken van een vredesoverleg. De gesetenloze bloedhonden krijgen er geen genoeg van.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie