Nieuwe statistiek: Geweldscriminaliteit in Duitsland stijgt naar recordhoogte

(Door: Jonas Aston – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de criminaliteitsstatistiek van de politie is de geweldscriminaliteit in Duitsland zo hoog als sinds 15 jaar niet meer. Het totaal aantal delicten is tot bijna 6 miljoen gestegen. Buitenlanders zijn in de statistiek duidelijk oververtegenwoordigd.

De geweldscriminaliteit in Duitsland bevindt zich op de hoogste stand sinds 15 jaar. Dat blijkt uit de criminaliteitsstatistiek van de politie, die in het bezit is van “Welt”. Komende week zal het document door de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Nancy Faeser (SPD, foto), gepresenteerd worden. Juist op het gebied van de geweldsdelicten is er in de afgelopen tijd een aanzienlijke stijging te registreren.

In 2023 kwam het in heel Duitsland tot in totaal 225.000 delicten m.b.t. geweld – waarvan alleen al in 155.000 gevallen het toedienden van zwaar of gevaarlijk lichamelijk letsel. Het aantal roofovervallen steeg met 17%. Het kwam in Duitsland in 2023 tot 45.000 roofdelicten. Het aantal mes-aanvallen steeg met 10% naar in totaal 9.000.

Na jaren van een langzame daling was het aantal delicten in 2022 tegenover het jaar daarvoor drastisch met 11,5% naar 5,63 miljoen gevallen toegenomen. Dit wordt deels gemotiveerd met het einde van de corona-maatregelen. In 2023 is het aantal delicten echter verder toegenomen naar bijna 6 miljoen. Tegenover het jaar daarvoor betekent dit een stijging van de delicten van ongeveer 5,5%. Het ophelderingsquotum bedroeg 58%.

Buitenlanders zijn zwaar oververtegenwoordigd in de criminaliteitsstatistiek. Ongeveer 925.000 verdachten beschikken niet over een Duits paspoort. Het aantal niet-Duitse verdachten is daarmee met ongeveer 18% toegenomen.

Bron:
apollo-news.net
Door: Jonas Aston

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Nieuwe statistiek: Geweldscriminaliteit in Duitsland stijgt naar recordhoogte

  1. Ravian zegt:

    Er staat inmiddels een hele kudde olifanten in de kamer, maar daar gaan ze weer gewoon omheen lullen natuurlijk.

    En wat vooral niet gaat gebeuren dat is de islam noemen.

    Wat wel geheid gaat gebeuren is dat ze ‘extreem rechts’ (de normale autochtone Duitsers die het slachtoffer van de hele ‘vluchtelingen’ zwendel zijn) de zwarte piet toe gaan proberen te schuiven.

    Daarbij natuurlijk stevig geholpen door hun knetter linkse vriendjes bij de media.

    Zo ‘rolt’ dat socialistische tuig nu eenmaal.

    En met iets anders dan geweld gaan ze niet op andere gedachten te brengen wezen…

    Geliked door 5 people

  2. bobzelf zegt:

    HEEFT IEMAND ENIG IDEE ??

    WAAR DAT GEDROCHT ”MET DIE ONNEUKBARE KONT IS ??

    DIE VAN ”WIR SCHAFFEN DASS ???

    RUTTE MOGEN WE HARSTIKKE DOOD SCHIETEN 

    MAAR DIE DAME MAG OOK AAN DE ZYKLON B HOOR …. 

    ER ZAL TOCH ERGENS NOG WEL EEN CYLINDERTJE VOL STAAN ??

    ONGELOFELIJK WIR SCHAFFEN DAS ZEER ZEKER NIET 

    OOM VLADI SS BOB

    Geliked door 4 people

  3. Henry zegt:

    Komt allemaal goed.    https://www.politikversagen.net/

    Like

  4. nikrophorus zegt:

    Nancy Faeser mit der Schweineschauze, een vreselijk wijf dat probeert van Duitsland een linkse dictatuur te maken, ook wel Antifa-eser geheten. Wie rechts is en/of kritiek op de staat heeft zal met alle hardheid aangepakt worden geilt ze steeds weer.

    Geliked door 2 people

  5. Sinyo zegt:

    Eigen Schuld – Dikke Bult

    Het land heeft zich laten kisten met dank aan die socialisten

    Geliked door 2 people

    • olieklippie zegt:

      maar die cdu/csu is tegenwoordig ook niet veel beter met oa hun oorlogstaal, dus blijft er ook voor die Duitsers niets anders over dan op de AFD te gaan stemmen.

      Like

  6. Harry zegt:

    Sprak afgelopen week een “ redelijke “ Marokkaan die vertelde dat de criminaliteit hier eigenlijk gepromoot wordt omdat wij geen islamitische straffen invoeren .

    Zoals bij diefstal een hand af hakken en dergelijke . Dus hebben ze het gevoel dat dit geen serieus vergrijp is , want dat gebeurt hier -nog- niet !

    Was nog wel een beetje grappig , omdat hij zei dat Turken eigenlijk de grote criminelen zijn ! Kortom Mocro’s vallen nog wel mee …………..

    Handjes afhakken , goed plan !

    Misschien moeten we voor moslims en negers maar een uitzondering daarvoor maken , laten we die straffen speciaal en alléén voor hén maar invoeren , maar dan in combinatie met het stoppen van hun uitkering .

    Wat zou het hier toch gigantisch opknappen , zónder die lui !

    Geliked door 1 persoon

  7. #heelNLisnaardekloten zegt:

    De realiteit in Nederland is dat er 1.000.000 arbeidsimmigranten zijn en er ook 1.000.000 PARASIETEN, profiteurs, WERKWEIGERAARS zijn. Dit kan alleen maar in Het Land van Gekke Henkie! Ze zouden die hele misdadige bende tegen een muur moeten zetten en…… En waar is Geert Wilders???

    Geliked door 1 persoon

  8. flo zegt:

    Nancy faeser, dit walgelijke en gevaarlijke linkse wijf met antifa verleden is verantwoordelijk voor de explosie van 99% islamitisch geweld, zij is minister in de huidige groen links fascistische regering.

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie