Stijgende zeespiegel? Studie van 30 jaar laat landtoename aan de kusten zien

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Al tientallen jaren lang waarschuwen de klimaat-fanatici voor de stijgende zeespiegel, die zogenaamd kustgebieden en zelfs complete eilanden zou verslinden. Maar op de een of andere manier wil de realiteit niet meewerken. Integendeel: de landoppervlakte van 13.000 onderzochte eilanden nam in totaal zelfs toe. Dit blijkt uit een analyse van satelliet data van 1990 tot 2020.

De aanhoudende paniekzaaierij van de klimaat-fanatici komt op de een of andere manier niet overeen met de realiteit. Of het nu beweringen over een ijsvrije Noordpool, Alpen zonder gletsjers of in de oceaan gezonken eilandenparadijzen zijn – niets daarvan is ingetreden. Veelmeer ziet het er zelfs zo uit dat het op enkele gebieden tot verbeteringen van de situatie kwam. Dat blijkt o.a. uit een in maart 2024 gepubliceerd onderzoek (Evolutionary dynamics of island shoreline in the context of climate change: insights from extensive empirical evidence), dat zich beziggehouden heeft met de verandering van de kustlijn van in totaal 13.000 eilanden.

Het resultaat: terwijl 88% van de eilanden tussen 1990 en 2020 geen significante veranderingen registreerden, waren er maar bij 12% grotere verschuivingen. Volgens de analyse van de satellietdata konden 6% van de eilanden hun kusten uitbreiden, terwijl 7,5% (vooral door erosie) aan kustgebieden verloren. Meer nog. De onderzoekers constateerden dat de zeespiegelstijging niet de primaire of overheersende oorzakelijke factor voor de erosie van de kusten was. Zo schrijven ze:

“Bovendien maken de data aannemelijk dat de zeespiegelstijging geen wijdverbreide oorzaak voor de erosie van eilandkusten in de onderzochte regio was. Op dit moment wordt ze als een van de factoren voor de kusterosie beschouwd, maar niet als overheersende.”

“In tegenstelling tot de aannames in het begin verbinden onze empirische data de wijdverbreide erosie van eilandkusten niet duidelijk met de historische stijging van de zeespiegel, wat erop duidt dat menselijke activiteiten de effecten van de zeespiegelstijging zouden kunnen maskeren.”

Weliswaar was er een nettoverlies van –259,33 km² aan kustoppervlakte voor de meer dan 13.000 onderzochte eilanden van 1990 tot 2000. Daarna echter “draaide de trend in de volgende decennia om met netto toenames van 369,67 km² van 2000 tot 2010 en 32,67 km² van 2010 tot 2020”, staat er in het onderzoek. Dat betekent: sinds het jaar 2000 was er een gecumuleerde netto groei van 402,33 km², terwijl deze voor de volledige 30-jarige periode netto 157,21 km² bedroeg.

Ook deze data en inzichten passen niet bij de paniekzaaierij van de klimaat-hysterici. Want als er sprake zou zijn van een dramatische stijging van de zeespiegel, zoals constant wordt beweerd, dan zou deze (samen met de gebruikelijke erosie) tot een cumulatief verlies van kust- en landoppervlak moeten leiden. Dat gebeurt echter niet.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Stijgende zeespiegel? Studie van 30 jaar laat landtoename aan de kusten zien

  1. karton zegt:

    Ach, het klimaat : ik ben er dood- en doodziek van. Opwarming van de aarde, zeespiegelstijging, grondverzakkingen, ijsberen die uitsterven, eskimo’s in korte broekjes in hun kajak op zeehondenjacht, zwarte gaten in de dampkring, Sahara-zand in Nederland, uitstervende nachtpauw-ogen enz. enz.       Over het lééfklimaat hoor ik niet erg veel.

    Geliked door 3 people

    • Dré zegt:

      nee, ze doen alleen maar angst zaaien en jij mag lekker meebetalen voor hun linkse hobby’s

      Geliked door 1 persoon

    • oudmarinier zegt:

      Kijk gewoon naar die zgn “bangmakerij, geachte Karton. Wereldwijd worden condo’s en appartementen en strandhuizen genouwd en verbouwd en ook hotels op een steenworp afstand van de zee/ strand. Als de zeespiegel echt zo dramatisch zou stijgen…welke idioot koopt dan een huis , appartement aan zee ??? Indien dit allemaal WAAR zou zijn. BANGMAKERIJ…om grond vrij te krijgen die dan weer wordt opgekocht door hetzij steenrijke individuen oftewel makelaars en contractors.

      Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    “Al tientallen jaren lang waarschuwen de klimaat-fanatici voor de stijgende zeespiegel”

    En ik waarschuw al tientallen jaren voor alle stierenpoep verhalen, waar deze er slechts ééntje van is, die door klimaat-fantici verspreid worden.

    En terwijl niet naar klimaat-fanatici luisteren volledig gratis is, kost het niet naar Ravian luisteren in dit geval duizenden miljarden Euro’s.

    Maar u wordt blijkbaar liever op u zeventigste gepensioneerd als op u veertigste.
    U bent blijkbaar liever arm dan rijk.
    Of u bent gewoon ontstellend dom, dat kan natuurlijk ook…

    Geliked door 2 people

  3. bobzelf zegt:

    ZIT IK GODVERDEGODVERDEGOFFER . AL 5 JAAR HIER OP HET STRAND

    EERST AAN DE DNEPT VOOR JAARTJE OF 10 

    MET MIJN SNORKEL OP EN ZWEMVLIEZEN

    EN DAT ALLEMAAL VOOR LUL .

    ACH ALS JE ALS EENVOUDIGE KLOOTZAK 

    DUS SINDS 1995 OP HET ZELFDE STRAND ZIT 

    EN IN 2024 ALS JE GAAT PISSEN 

    NAAR DE FOTOOS TUSSEN DE TOILETTEN KIJKT 

    EN DIE GRIEKSE BALLENTENT DUS SINDS 1949 

    OP DEZELFDE PLEK OP DAT ZELFDE STRAND STAAT 

    DAN WEET JE TOCH ALLES 

    BESTE EXPERTS. JE MOT GODVERDOMME JE KUT FAMILIE IN DE ZEIK NEMEN

    OME BOB IS DUS IETS VERDER GEWEEST 

    ALS SUFKUTTENROMMELDAM  AAN DE NOORDZE 

    IK GROET U BOB 1949 RESTAURANT EDEM

    Geliked door 2 people

  4. bobzelf zegt:

    LATEN WE HET NOG EFFE ”’OVER DIE KUT RUSSEN ’ HEBBEN 

    EN DIE SANCTIES WAAR ZE VEEL LAST VAN HEBBEN 

    Russian GDP growth in January and February was 6%, in March it was 7,6%.

    BENT UER NOIG 

    MOOI ZO 

    DER UNTERGANG 

    Geliked door 2 people

  5. jantjeuitnl zegt:

    De klimaat fetishisten zijn bezig het klimaat te redden (wat de mensheid niet) kan, door het milieu te vernietigen (waar de mensheid wel wat aan kan doen).

    Geliked door 1 persoon

  6. BosscheBol zegt:

    Die sattelieten lijken mij extreem-rechts. Of zijn het Russische sattelieten? Vervang ze maar gauw door een stel sattelieten met een Marxistische programmering! Moet je zien hoe snel die eilanden kleiner worden! Omdat de zeespiegel STIJGT. Wie of wat dit niet gelooft, die of dat wordt eenvoudigweg vervangen.

    Geliked door 1 persoon

  7. Harry zegt:

    Toch blijven ze maar drammen in de media over “ de opwarming van de aarde “ .

    Iedere keer wordt dat er maar bijgesleept , als er ook maar iéts gebeurt .

    Véle malen per week , jaar in , jaar uit !

    Als er een boom omvalt , als er een kelder vol loopt , het maakt niet uit , we moéten en zúllen het gaan geloven , het komt door de opwarming .

    Duidelijk dat ze dit in opdracht doen , want ze doen dit bij het minste geringste !

    Het wordt er bij wijze van spreken aan de haren bij gesleept .

    Persoonlijk hou ik meer van warmte dan van de kou , dus áls de boel opwarmt , lig ik daar echt niet wakker van .

    En zie maar hoe blij de mensen zijn met een mooie dag als gisteren , overal lachende gezichten en blije mensen !

    Geliked door 2 people

  8. memaxq zegt:

    Veel van de super rijke stinkerts hebben een optrekje aan zee. Zouden ze dat doen omdat de zeespiegel stijgt ? Even gewoon een beetje nadenken is voldoende om zelf het antwoord te verzinnen.

    Geliked door 2 people

  9. Peter. zegt:

    Alles wat slecht te controleren valt gebruiken die gekken om de mens bang te maken ,Al Gore is er miljardair mee geworden ,gat in de ozonlaag ,zure regen fijnstof, waterstijging ,ijskap smelt . ,ze denken zolang er domme mensen zijn hebben de wijze goed te eten .En er trappen er zoveel in ,onvoorstelbaar .

    Geliked door 3 people

  10. Alphons Mantel zegt:

    CO2-reductie heeft geen effect op klimaat, want 96% van de mondiale CO2 uitstoot komt van de natuur

    Geliked door 2 people

  11. Julia zegt:

    Klimaat is uitgegroeid tot een complete hysterie vooral door de angstporno msm en propagandazenders wordt verspreid. We zien wat het soort klimaatterroristen dat zich ER noemt tot waanzin zijn gedreven. Ben benieuwd met wat voor een oplossing die terroristische organisatie komt hoor ze alleen maar schreeuwen dat de subsidie op fossiele brandstof moet stoppen hoe verder sukkels. Het klimaat terreur brengt alleen onze economie verder naar de ondergang met alle desastreuze gevolgen van dien roepen, toeteren en burgers dwars zitten door o.a. snelwegen voor de zoveelste maal te blokkeren is de reinste waanzin. Jaren geleden hadden er al kerncentrales moeten worden gebouwd. De ambitie van onze D66 klimaatgek kunnen we gewoon de prullenbak in gooien Zijn ambitie.

    Nederland heeft grote ambities op het gebied van klimaat en duurzame energie. Ik ben blij dat we de komende jaren forse stappen gaan zetten. Zo leveren we onze bijdrage aan de wereldwijde opgave onze aarde leefbaar door te geven aan volgende generaties. Met een schone en concurrerende economie, waar duurzaamheid loont en iedereen mee kan komen.

    Nou daar is wat van terecht gekomen de nitwit Jetten heeft a.u.b. 25 miljard gereserveerd voor zijn nu al mislukte ambitie. We maken inderdaad grote stappen maar naar de ondergang en daar wordt geen Nederlander blij van als dat de Nederlanders tot op het bot wordt kaal geplukt voor o.a. de ambitie van een afgestuurdeerde op bestuurskunde arrogante kwast Jetten die op de stoel is gedonderd als nota bene (demissionair) minister van Klimaat en Energie om te huilen. Klimaathysterie is puur een miljarden verdienmodel dat rijken rijker maakt en burgers straat arm. De leugens alleen al over opwarming 1 dag 20 graden en we worden gelijk om de oren geslagen met de opwarming https://www.telegraaf.nl/nieuws/2113979611/weersomslag-op-komst-kou-en-mogelijk-zelfs-sneeuw-nadert-ons-vanuit-noordpool. Ik zeg maar zo Psychopaten vind je niet alleen in de gevangenis of enge films, ze zijn overal om ons heen vooral in de politiek. Het zijn niet per se onmensen, er zijn ook ‘succesvolle psychopaten’

    Geliked door 2 people

  12. Ik woon op Texel Waddeneiland, al 70 jaar en het wil maar niet zinken, alles blijft precies het zelfde hier, al zo lang ik weet. Ze hebben wel de dijken netjes opgeknapt en iets verhoogd, maar strand, Slufter en Schorren blijven hetzelfde. Niets verdwijnt er definitief in zee.

    Geliked door 2 people

    • karton zegt:

      @ linda.texel enz. op 7-4-2024 om 12.05 u.

      Ik ben NIET zo blij dat u dit ff komt melden mevr. Linda. M’n echtgenote zeurde me de kop gek met : “Ik wil zó graag naar Texel op vakantie !” Ik heb dat ál die tijd kunnen tegenhouden door de te zeggen dat je op Texel alléén maar kon verblijven mits je de gehele dag een snorkel + lieslaarzen draagt !

      U heeft mij als leugenaar t.o.v. m’n echtgenote, ontmaskerd !

      (Uiteraard is dat gezever over dat zeewater-gebeuren sterk overtrokken, helemaal met u eens ! Ik zal m’n echtgenote binnenkort haar zin geven😉👍!)

      Like

  13. #heelNLisnaardekloten zegt:

    De decennialange waarschuwingen over de OMVOLKING maakte ook bijna NIEMAND zich druk! Was allemaal flauwekul. En nu?????

    Geliked door 2 people

    • oudmarinier zegt:

      Totaal andere issue. OMVOLKING is inmiddels al een bewezen feit. Stijging van de zeespiegel is wetenschappelijk al bewezen dat het KUL is. Em al zal er misschien eens 1 cm stijging zijn…So what…???!!! Die “voorspelde ” stijging van tientallen meters is toch echt klinklare ONZIN.

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie