CITAAT van Peter Pellegrini

(Vertaling: E.J. Bron)

Peter Pellegrini, die zojuist de presidentsverkiezingen in Slowakije met 53% van de stemmen heeft gewonnen, is er van overtuigd dat in de Oekraïne zo snel mogelijk een wapenstilstand gesloten en onderhandelingen opgenomen moeten worden. In een door de nieuwszender TA3 uitgezonden gesprek zegt hij:

Ik spreek van vrede, niet omdat ik beter wil zijn dan mijn concurrent, maar omdat ik erin geloof dat hert verlies van mensenlevens zo snel mogelijk gestopt moet worden, en wel direct, indien mogelijk, en dat er daarna onderhandelingen opgenomen moeten worden. Hoe kan men een militair conflict in stand houden dat sinds twee jaar geen resultaat heeft opgeleverd? Alles wat we hebben, zijn de doden. Dat is een absolute tragedie.”

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op CITAAT van Peter Pellegrini

  1. casparfrans zegt:

    Daar denk ik ook elke dag aan. Hoe is het mogelijk dat onze ministers praten over wapens enz. en nooit. maar dan ook nooit spreken over de doden. Gewoon doodgeschoten worden, omdat totaal onervaren politici, zichzelf geweldig vinden als zij hun mening geven over deze absoluut onwaardige oorlog. Het zijn niet hun kinderen!!! who’s care!!!

    Like

  2. bobzelf zegt:

    DAN ZOU IK OM TE BEGINNEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    NIET IN BRUSSEL STEMMEN VOOR DIE MENEER 

    CASIMODO. DE BULTRUG DAN WEL ZEIKRUG 

    DE MAN DIE EERST IN 13 JAAR MIJN EENS MOOISTE LANDJE

    TER WERELD NAAR DE KLOTEN HIELP 

    DE MAN DIE ZORGT …ALS JE HEM CHEF MAAKT VAN DE WOESTIJN IN AFRIKA

    OVER 6 MAANDEN HET ZAND OP IS .

    EN DIE DENKT DAT 7000 KERNRAKETTEN GEEN SCHADE AAN ZULLEN RICHTEN 

    DIE ASBAK DUS BEDOEL IK 

    GEGROET BOBOBOBOBOBOBOB

    Like

  3. koddebeier zegt:

    Die wijsheid vind je niet bij de Nederlandse politici, op FVD na !!

    Like

  4. Niek zegt:

    Daar komt tenminste verstandige taal uit en geen Russofobie, vrede. Wij nemen hier draconische wetten aan tegen hate-speech om de transgenders te beschermen met straffen van 7 jaar maar ondertussen mag je openlijk de Russen voor vanalles uitmaken. Men zegt niets van de openlijke antisemitistische sit-ins op de station maar eigenlijk geeft dit de dubbele moraal van het westen aan. Het westen kijkt weg van de olifant in de kamer (islam) en voert openlijk oorlog met Rusland waar wij niets te vertellen hebben. Ukraine hoort niet bij Europa en zit ook niet in de Navo, wij hebben er werkelijk niets te zoeken. Natuurlijk zullen er zakelijke belangen spelen van Blackrock waarmee je ziet dat de multinationals meer macht hebben dan het volk, maar het volk wordt opgezweept door de media. Ondertussen vallen er aan beide zijdes van het conflict honderdduizenden doden wat niet te verantwoorden is door de politiek maar ze komen er gewoon mee weg. Als er dan een vredes demonstratie wordt gehouden komt slechts 2500 man wat aangeeft dat niemand geïnteresseerd is in vrede. Ik hoop dat er meer politieke leiders zich zullen uitspreken voor vrede want zo kan het niet langer, stop de waanzin.

    Like

  5. Jan zegt:

    Weer iemand met gezond verstand.. die zal door onze media dus wel uitgekotst worden

    Like

  6. bobzelf zegt:

    PRONEWS Veel stilte in Westerse pers over oorlog…nu Kiev en NAVO overal verliezen 🙂. Als liegen niet meer helpt…dan maar zwijgen. 🙂

    DE OPENBARINGEN .. VAN OME BOBZELLUF 

    IK WILDE EERST NOG WAT PLAATSEN VAN ”””” BELLINGCAT ”” DOLF

    WHAHAHAHAHAHA

    Like

  7. Elst zegt:

    Allemaal lovende woorden. Maar zou het wel in het voordeel van Rusland zijn om nu al vredesbesprekingen te beginnen. Alles wat er van Oekraine overblijft als soeverein deel is en blijft een gevaar voor Rusland. De USA zal blijven stoken en op het soevereine deel een militaire macht gaan vormen. De USA heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat het uiteen vallen van Rusland hun doel is. Zolang dat doel niet bereikt is zal Rusland geen rust kennen. Dus voor rust in de regio moet Rusland helaas doorgaan met wat het begonnen is. Oekraine volledig in nemen.

    Like

  8. Republikein zegt:

    Ondertussen, bij de buren…..

    Tusk erkende dat het erop leek dat in verschillende regio’s de PiS-kiezers beter waren gemobiliseerd. De premier zei dat een deel van zijn aanhang gisteren mogelijk niet heeft gestemd vanwege het goede weer.

    https://nos.nl/artikel/2515945-exitpoll-nipte-winst-voor-oppositiepartij-pis-bij-lokale-verkiezingen-polen

    Je moet toch iemand of iets de schuld geven.

    Like

  9. karton zegt:

    Kan deze man, P.Pellegrini, niet tot NAVO-baasje gebombardeerd worden, i.p.v. Rutte ?

    Lijkt me beter voor óns en de rest van de wereld.

    Like

  10. Ravian zegt:

    “Hoe kan men een militair conflict in stand houden dat sinds twee jaar geen resultaat heeft opgeleverd?”

    Hij zou het ook eens van de Russische kant kunnen bekijken…

    De Russen investeren inmiddels al meer dan twee jaar lang (gedwongen) heel veel geld en mensenlevens in dit conflict, en de grote winstuitkering zit er inmiddels aan te komen.

    Maar hier in het Westen schijnt men te denken dat de Russen, nadat deze de oorlog reeds zo goed als gewonnen hebben, met de aalmoes van de vier zich reeds bij de Russische Federatie aangesloten voormalig Oekraïense oblasten genoegen zal gaan nemen, en bereid zal zijn een situatie te accepteren die tot aanhoudend Oekraïens terrorisme, en over een paar jaar geheid weer tot een nieuw ‘Deep State’ Oekraïne spel, zal leiden.

    Ik zal het eens naar het welbekende roulette spel vertalen.

    U hebt, na reeds de nodige verliezen geïncasseerd the hebben, ingezet op “29 zwart”, en nadat het balletje op “29 zwart” is geëindigd zegt de croupier, “zullen we deze laatste ronde maar als niet gespeeld beschouwen? Dan betaal ik u gewoon u laatste inzet terug.”

    Dat is waar we het hier met zo’n “onderhandelde vrede” over hebben, dit is waar de Westerse politiek momenteel op uit is, en de Russen zouden wel hartstikke gek wezen als ze dat gingen accepteren.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie