Een goede regering heeft geen propaganda nodig

(Door: Max Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse “stoplicht”-regering geeft meer geld voor propaganda en reclame uit dan welke andere regering voor haar dan ook. Ze ondersteunt NGO´s, die het met haar eens zijn en tegen de oppositie agiteren. Een goede regering zou dat niet nodig hebben. Wanneer een goede, democratisch gekozen regering datgene doet wat de meerderheid van de bevolking graag wil en wat onder de streep voor de allermeeste mensen van voordeel is en de samenleving en de economie vooruithelpt, heeft zij bijna geen propaganda meer nodig.

Een goede regering zou als bewijs van haar goede werk gewoon naar de cijfers kunnen verwijzen. Dat zou dan zo klinken: het bbp is gestegen, de export is gestegen, de werkloosheid is gedaald, de energieprijzen zijn gedaald; het inkomen per hoofd van de bevolking is gestegen, de pensioenen werden verhoogd, de PISA-resultaten zijn verbeterd, de criminaliteit is naar een dieptepunt afgenomen, het aantal armen in Duitsland is enorm gedaald, de sociale tevredenheid is toegenomen, steeds meer Duitsers kunnen zich mooie vakantiereizen veroorloven, de burgers sparen meer dan ooit tevoren, de belastingen zijn verlaagd, de bureaucratie is zo klein en efficiënt als nooit tevoren, Duitsland wordt omringd door vriendelijk gezinde naties, waarmee de handel toeneemt, de gezondheidskosten dalen, de mensen worden steeds ouder, er zijn veel kinderen, omdat het geboortecijfer toeneemt, er zijn weinig scheidingen en meer huwelijken. Peilingen zouden laten zien: de tevredenheid van de bevolking heeft een historisch hoogste stand bereikt.

Het probleem: de “stoplicht”-regering kan niet terugvallen op zulke succesmeldingen. Desondanks gelooft ze op de juiste weg te zijn. De burgers zien dat echter niet zo. Dus worden de burgers met steeds meer propaganda lastiggevallen. De oppositie wordt keihard vervolgd. Andersdenkenden (spreek: critici) worden monddood gemaakt. De media worden op lijn gebracht.

Alle parameters laten zien dat Duitsland zich op de verkeerde weg bevindt. Alle! Een duidelijker signaal is er niet. Desondanks lopen miljoenen Duitsers als schapen achter de parolen van de “stoplicht”-regering aan. De propagandamachine heeft effect.

Het eerste dat we nodig hebben om dit land weer op koers te brengen, is een hervorming van het publiekrechtelijke omroepsysteem. Meer feiten, data, info, minder indoctrinatie en propaganda.

Dan zou de bevolking er met haar meerderheid wel automatisch voor zorgen dat ons land op de juiste koers gebracht wordt, die ons allen ten goede komt.

Bron:
freiewelt.net
Door: Max Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Een goede regering heeft geen propaganda nodig

  1. Niek zegt:

    Toch weer met de Appel reageren want de Samsung zegt nee. Beste Max het land van melk en honing is oostwaarts opgeschoven en heet Rusland, terwijl het hier op in storten staat zonder dat iemand het door heeft. In de film “er ist wieder da” keken zij op het laatst naar kookshow op TV. Europa gaat door het putje en iedereen zit te slapen? Knap hé van die media.

    Geliked door 1 persoon

  2. bobzelf zegt:

    DE CAPITULATIE IS BEZIG…. DE NAVO GEEFT ZIJN. NEDERLAAG EIGENLIJK TOE.

    NOG EFFE GAAN MET DIE BANAAN , VLADIMIR 

    DAN IS ALLE STRONT OPGELOST . 

    OOM ZELENKI GAAT DAN OOK SNEL VERHUIZEN DENK IK ZOMAAR 

    WHAHAHAHAHA 

    BOBBIEEEEE

    Geliked door 1 persoon

  3. bobzelf zegt:

    DUIDELIJK  ?? MET JULLIE CHIMPANSEE  IQ. WHAHAHAHAHAHAA 

    LEES ALLE OPENBARINGEN VAN OME BOB . 

    HIJ KOMT  HIJ KOMT. NOU IK OOK NOG EFFE VANMORGEN 

    HUGGIE 

    DE MAN VAN SODOM EN GONORHEU  WHAHAHAHAHA

    Geliked door 1 persoon

  4. J.v.d.Heijden zegt:

    Joseph Goebbels zei tijdens een toespraak in 1933 dit:

    Eine gute Regierung ohne eine gute Propaganda kann ebensowenig

    bestehen wie eine gute Propaganda ohne eine gute Regierung.

    Beide müssen sich einander ergänzen.

    Dat hebben ze niet alleen in Den Haag goed onthouden,

    want waar kwam anders de verzonnen stikstofcrisis vandaan?

    Like

Plaats een reactie