Faeser moet toegeven: Migratie is brandversneller voor criminaliteit

(Door: Max Roland – Vertaling: E.J. Bron)

Een enorme stijging van de criminaliteit, in het bijzonder door buitenlandse daders, legt de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Nancy Faser (foto, SPD) het vuur na aan de schenen. Die spreekt van “nul tolerantie”, maar de cijfers spreken een andere taal.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken heeft met het oog op de gestegen criminaliteit in Duitsland een harder ingrijpen tegen criminelen verlangd. Faeser zei vandaag bij de presentatie van de criminaliteitsstatistiek van de politie voor het jaar 2023 dat er snelle procedures, consequente vonnissen en merkbare straffen nodig zouden zijn. De minister sprak meermaals van “nul tolerantie” voor criminelen. Tegelijk zouden echter ook de sociale oorzaken van de criminaliteit bestreden moeten worden, benadrukte de SPD-politica. “In z´n geheel moet vastgehouden worden dat we in 2023 de hoogste stand van criminaliteit van de afgelopen zeven jaar registreren”, verklaarde de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Brandenburg, Michael Stübgen, de voorzitter van de conferentie van ministers van binnenlandse zaken van de deelstaten.

Buitenlander illusies verbrijzeld

“We zijn een sterke rechtsstaat met een uitstekende politie”, zei Faeser in het begin van de persconferentie. De minister wil vooral de focus leggen op geweldscriminaliteit, waarvan de toename “niet acceptabel” zou zijn. Met het oog op het hoge aandeel van criminaliteit van buitenlanders zei Faeser: “Wie zich niet aan de regels houdt, moet vertrekken” en bezweert de uitzettingsinspanningen van de staat. Deze vallen echter zelfs volgens regeringsprognoses zeer gering uit, er is sprake van slechts enkele honderden meer uitzettingen in het jaar dankzij de nieuwe plannen van Faeser.

Het aandeel verdachten zonder Duits paspoort steeg naar 41%. In het bijzonder bij de geweldscriminaliteit is de stijging van de buitenlandse verdachten in vergelijking met de Duitse bevolking frappant: deze viel zeven maal zo hoog uit. “Er kan van uitgegaan worden dat veel bescherming zoekers meerdere risicofactoren voor verschillende delicten te zien geven”, schrijft de federale recherchedienst in een de nieuwe data betreffend document. De minister van Binnenlandse Zaken moet tegenover de vertegenwoordigers van de pers toegeven: “het verband zou juist zijn dat een stijgende migratie ook tot meer delicten heeft geleid”.

De minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Brandenburg, Michael Stübgen, zei dat de statistiek niet mooi gepraat of geïgnoreerd zou mogen worden. Er zou echter ook geen sprake mogen zijn van alarmisme of algehele verdenking tegenover buitenlanders, benadrukte de CDU-politicus.

Bron:
apollo-news.net
Door: Max Roland

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Faeser moet toegeven: Migratie is brandversneller voor criminaliteit

  1. BosscheBol zegt:

    Aan de moeilijke praatjes kun je al zien dat ze niet van plan zijn om ook maar iets aan de massa-immigratie en de bijbehorejnde criminaliteit te doen.

    Ze vinden het wel prima zo.

    Geliked door 3 people

  2. Willem zegt:

    SPD=sharia-partei-deutschland= op naar de burgeroorlog, binnen 10 jaar?, maar zeker binnen 30 jaar.

    Like

    • loekie zegt:

      binnen 10 jaar maar zeker binnen 30 jaar….

      als het zo doorgaat dan bestaat het westen binnen nu en 10 jaar niet meer

      bovendien: alle ellende komt van en door de OVERHEDEN

      Geliked door 1 persoon

  3. de barbaar zegt:

    Dit gekke wijf aan de galg net als haar idool merkel…wir schaffen das…jawohl.duitse polizei…de nieuwe gestapo en het duitse gerechtelijke onmacht….ach…is hetzelfde getijsem als hier in olland. Wat een trieste zooi….tribunalen …ja tribunalen voor tienduizenden zogenaamde nederlanders in roverheiddienst en bij de zorg/coa/ambtenarij/nsbpolitie en nog vele andere gegadigden voor de GALG.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie