Lavrov na gesprekken met minister van Buitenlandse Zaken van China: Wang Yi ontwikkelt formule van het “dubbele verzet”

Sergej Lavrov en Wang Yi.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi zou de formule van het “dubbele verzet” van Rusland en China tegen “dubbele afschrikking” van het Westen voorgesteld hebben. Dit maakte de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov na de ontmoeting met zijn Chinese collega bekend.

Op een persconferentie na de gesprekken met de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov bekendgemaakt welke voorstellen zijn collega heeft. Derhalve heeft Wang Yi bij de ontmoeting het idee van het “dubbele verzet” van China en Rusland als reactie op de “dubbele afschrikking” van het Westen tot uitdrukking gebracht. Lavrov letterlijk:

Minister Wang Yi heeft gisteren deze formule ontwikkeld – dubbel verzet tegen dubbele afschrikking.”

Volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken hebben president Vladimir Poetin en de Chinese staatschef Xi Jinping herhaaldelijk de vastberadenheid van Rusland en China benadrukt om de pogingen tegen te gaan de vorming van een multipolaire wereld af te remmen. De Verenigde Staten en hun bondgenoten zouden proberen dit proces te stoppen om hun “unfaire” positie in het internationale systeem in stand te houden, aldus de minister.

De door Rusland en China aangesproken thema´s “betreffen rechtstreeks de strijd voor de oprichting van een rechtvaardige multipolaire wereldorde, waarin geen plaats is voor dictaat, hegemonie, neokoloniale en koloniale praktijken”, vervolgde Lavrov. Deze worden volgens de diplomaat op dit moment door de VS en de landen van het collectieve Westen onder leiding van Washington “energiek toegepast.”

Volgens Lavrov hebben de betrekkingen tussen de Russische Federatie en de Volksrepubliek China dankzij hun staatschefs een “nog nooit eerder bestaand” niveau bereikt. Na de gesprekken met Wang Yi werd Lavrov door de Chinese president Xi Jinping ontvangen. CNN merkte op dat deze ontmoeting de eerste sinds zes jaar zou zijn. Volgens de Amerikaanse tv-zender “spreken staatschefs normaal gesproken niet met ministers die op bezoek zijn”.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Lavrov na gesprekken met minister van Buitenlandse Zaken van China: Wang Yi ontwikkelt formule van het “dubbele verzet”

  1. Marc zegt:

    Ook ik ben voor een rechtvaardige multipolaire wereldorde !!

    Like

    • loekie zegt:

      ik ben vooral voor mijn eigen orde

      zolang anderen iets over jou te zeggen hebben gaat het fout; adel en overheden (de nieuwe adel) zijn al sinds mensen heugenis het schoolvoorbeeld voor wanorde, waarin schaalvergroting leidt tot nog meer wanorde

      is in elk bedrijf het elfde, ook het overheidsbedrijf

      Like

  2. Andre zegt:

    De VN is dus kapot. Er gaat iets komen uit de Shanghai Cooperation Organisation. De NATO is dus ook kapot met de OSCE. Wat er nieuw gaat komen zal Hongarije zich bij gaan aansluiten maar ook Servië Oostenrijk en Slovakije. Die muur gaat er weer komen door shithole Berlijn alleen dan zitten nu de gekkies aan de westkant.

    Geliked door 1 persoon

  3. Elst zegt:

    Lavrov betekent voor China meer dan alleen maar een minister van Buitenlandse zaken. En voor veel meer landen, ook in het westen. Deze man staat hoog aangeschreven in de wereld. Hoger dan menig staatshoofd. Hij is een “mens” met “mensenkennis¨. Rusland zal hem ooit missen.

    Like

Plaats een reactie