Bevolkingsvervanging puur: Afrikanen bezetten grootste deel van Franse sociale huurwoningen

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook in Frankrijk hetzelfde liedje: Franse sociale programma´s, in het bijzonder betaalbare woningen, komen nog maar voor een kleiner deel ten goede aan autochtone Fransen. De hoorn des overvloeds van de sociale uitkeringen wordt ook in Frankrijk grotendeels over immigranten uitgestort, waarvan een niet onaanzienlijk deel uit zwarte Afrikaanse landen komt.

Een actueel onderzoek van het Observatorium voor Immigratie en Demografie (OID) in samenwerking met de Stichting voor politieke innovatie (Fondapol) bracht nu het privilegiëren van Afrikanen ten koste van Fransen aan het licht. Derhalve profiteren maar 11% van de Franse staatsburgers (en wel inclusief de genaturaliseerde) van het woningprogramma van de staat. Onder de buitenlanders is dat echter meer dan een op de drie en onder zwarte Afrikanen meer dan de helft.

Migranten uit de Sahel-zone nemen voor 57% Franse sociale huurwoningen in beslag, hun nakomelingen zelfs voor 63%. Ook Noord-Afrikanen zoals Algerijnen of Marokkanen wonen buitenproportioneel vaak in sociale huurwoningen: respectievelijk 49% en 44% krijgen van de Franse staat betaalbare woningen toegewezen, hoewel ze geen staatsburgers zijn.

Voor Michel Aubouin van het Fondapol Instituut staat vast: de ontwikkeling leidt tot “grote problemen, die resulteren in fenomenen zoals massaal geweld en georganiseerde criminaliteit”. De ongelijke toewijzing van Franse sociale huurwoningen zou ertoe leiden dat migranten langzamerhand hun eigen “sociale cultuur” zouden opbouwen en zich zelf bijna zouden afsluiten in hun getto´s. Het Franse migratieprobleem wordt door de aanhoudende subsidiëring van niet-Europese migranten alleen maar versterkt. Volledig terecht eist het onderzoek van de beide denktanks maatregelen om de discriminatie van autochtone Fransen bij het verstrekken van woningen te beëindigen.

Er bestaan in Frankrijk ongeveer vijf miljoen door de belasting gesubsidieerde wooneenheden voor sociaal zwakkeren. Ze kosten de Franse staat € 34 miljard per jaar. Zoals het onderzoek echter laat zien, hebben Fransen daar echter het geringste voordeel van.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Bevolkingsvervanging puur: Afrikanen bezetten grootste deel van Franse sociale huurwoningen

  1. Rini Stegeman zegt:

    en den autochtoon in een plaggenhutje…………….op de heide…

    Like

  2. Marc zegt:

    Eerder heb ik hetzelfde bericht al geplaatst. Onlangs twee buren op leeftijd overleden. In de plaats komen twee Syrische gezinnen. In september moet mijn zoon van 29 zijn huis uit omdat de hele flat moet worden afgebroken. Hij heeft geen recht op vervangende woonruimte. Dus komt hij in september terug bij mij.

    Over drie jaar ga ik met pensioen. De kans is gering dat hij dan een andere woonruimte heeft gevonden. Dat betekent dat ik de helft van mijn AOW moet inleveren. Bovendien kan ik dan niet mijn huis dan verkopen, dus ergens rustiger gaan wonen zit er niet in. Daarboven op verdient mijn zoon ook nog eens te weinig om mijn huis van mij over te kopen.

    Dit is real life. Dit is Rutte !!

    Ik wens niet langer vergoeding, maar vergelding !!

    Dus kan iemand mijn telescoopgeweer aan mij retourneren?

    Geliked door 1 persoon

  3. Julia zegt:

    Van de 9500 sociale huurwoningenin Amsterdam zijn er 600 huurwoningen beschikbaar gesteld voor de autochtone Nederlanders. Is het hier beter dan in Frankrijk dacht het niet.

    Like

Plaats een reactie