Chef van RWE: Duitse industrie zal zich niet van de Oekraïne-oorlog herstellen

(Vertaling: E.J. Bron)

Duitsland zit nog steeds in de crisis en het is onwaarschijnlijk dat de Duitse industrie zich weer herstelt. Deze opvatting deelt de chef van RWE, Markus Krebber. Hij deelde aan de “Financial Times” mee dat het onwaarschijnlijk zou zijn dat de Duitse industrie zich weer zou hertellen op het niveau van voor de oorlog in de Oekraïne, omdat hogere prijzen bij het vloeibaar aardgas (LNG) Europa´s grootste economie benadeeld zouden hebben:

De gasprijzen in continentaal Europa, in het bijzonder in Duitsland, zijn nu structureel hoger, omdat we uiteindelijk afhankelijk zijn van LNG-importen.”

De in 2011 door de toenmalige regering onder bondskanselier Angela Merkel genomen beslissing om te stoppen met kernenergie en de afhankelijkheid van gas noemde hij daarom een fout. Het zou nu ontbreken aan alternatieven in de energievoorziening.

Wanneer ze exact weten wat ze willen uitschakelen, moeten ze er direct over nadenken hoe ik de nieuwe technologie in de grond breng.”

Weliswaar zijn de gasprijzen in Europa 90% ingestort tegenover het recordniveau van 2022, maar de vraag van de industrie zou nog niet hersteld zijn. Bovendien zou de sterke prijsdaling misleidend zijn: “Volgens informatie van het bureau voor de prijs van ruwe grondstoffen, Argus, ligt de Europese Benchmark op de gasmarkt nog boven het gemiddelde van voor de crisis en is bijna twee derde deel duurder dan in het jaar 2019.” Volgens Krebber “zou er weliswaar een licht herstel komen”:

Maar ik denk dat we een aanzienlijke structurele daling van de vraag in de energie-intensieve industrie zullen beleven.”

De vooruitzichten voor de economie van de Bondsrepubliek blijven dus somber.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Chef van RWE: Duitse industrie zal zich niet van de Oekraïne-oorlog herstellen

  1. Alphons Mantel zegt:

    als de NAVO niet was gestart met moord op Russen in oost-Ukraine vanaf 2014 had dit probleem zich niet voorgedaan

    Geliked door 1 persoon

  2. Drs.E.N.Schilder zegt:

    Denkt u dat het toeval is dan?

    Denkt u dat het toeval is dat er miljoenen met islam gehersenspoelde en geïndoctrineerde (inderdaad, daar zit – net als tussen communisme en fascisme –  een heel klein verschil tussen) jonge MANNEN via de VS-, NAVO- en WEF-aangestuurde oorlogen naar Europa gedirigeerd en derhalve GESTUURD worden?

    Denkt u dat het toeval is dat Kaag vervolgens naar Beirut is gegaan en even later de aanslagen op het Israëlische volk werden gedaan? Daarom vind ik het ook zo jammer dat iedereen, ook hier, weer meteen in de split-second-reactie-modus schiet. Ik onthoud mij liever van een kant kiezen omdat ik probeer te zien wat erachter zit. Wat is het wèrkelijke doel? Ziet u de link?

    (Maar gelukkig worden mijn (langere) teksten bijna niet meer apart geplaatst. Daar moet ik tegenwoordig klaarblijkelijk expliciet om vragen. Jammer maar het geeft niks. Mijn boodschap komt toch wel bij wie dat moet komen. Helaas veel moeilijker nu(!) maar het gebeurd nog steeds).

    Denkt u dat het toeval is dat er ‘ineens’ geen water meer is in een land waar het drie kwart van het jaar regent? Denkt u dat het toeval is dat we tegenwoordig onder een zwaar deprimerend maar ‘zonwerend’ wolkendek leven…? Denkt u dat het toeval is dat IKEA de schuld krijgt van het opgebruiken van oerbossen maar over Timmermans’s biomassacentrales met geen woord gesproken wordt…? Denkt u dat het toeval is dat er sinds de prik-rondes in 2021 op tv massaal gebedeld wordt om steeds meer geld voor ‘meer onderzoek’ naar herseninfarcten, hartinfarcten, Parkinson en Dementie die ‘steeds jongere mensen treft”…?

    We leven in een open psychiatrische inrichting waar de zwaarste psychiatrische patiënten en criminelen de artsen en verpleegkundigen zijn geworden, en de helder denkende mens de patiënt. Zelfs een zogenaamd ‘onafhankelijke’ psychiater ziet in ‘complottheoristen’ een overeenkomst met mensen in een psychose. Klaarblijkelijk wordt zijn eigen dwangbuis-psychose goed betaald! 

    Geliked door 2 people

    • bobzelf zegt:

      WHAHHAHAAHA

      (Maar gelukkig worden mijn (langere) teksten bijna niet meer apart geplaatst.

      INDERDAAD . WE ZIJN DAT DRS. BOOMCHIRURGEN GELUL MEER DAN ZAT ..

      ?????????????????????????? EN DAN DEZE ???? WHAHAHAHA 

      Mijn boodschap komt toch wel bij wie dat moet komen.

      HEEFT U DE NAMEN VAN DEZE HERSENDODEN ?? MISSCHIEN

      WAT EEN WARTAAL WEER .. 

      We leven in een open psychiatrische inrichting waar de zwaarste psychiatrische patiënten en criminelen de artsen en verpleegkundigen zijn geworden

      JA EN WANNEER KRIJG JIJ JE NIEUWE DWANGBUIS ??

      MENEER NOOIT AFGESTUDEERDE DRS. NITWIT .. 

      ZEG NOUJ GEWOON EENS IN GOED ALGEMEEN BESCHAAFD ROTTERDAMS 

      WELKE SCHEET ER DWARSZIT .STUK ELLENDE 

      GROETEN BOB DEBEFFER

      BOBOBOBOBOBOBO

      Like

  3. bobzelf zegt:

    NAZI’s IN UKRAINE ?? LUL TOCH NIET ZO STOM 

    IS 100 % ZEKER NIET WAAR  HE DOLF ???

    JA VOLGENS ONZE HUIS SS ER DOLF LULT MIJN OOM UIT ZIJN NEK 

    WHAHAHAHA WHAHAHAHA

    BOBOBOBOBOBOBO

    Geliked door 2 people

  4. J.v.d.Heijden zegt:

    Hier zijn de nieuwe klimaat-oma’s…. (uit 2019,klimaatnoodtoestand

    is kindergejank)

    https://nos.nl/artikel/2293124-utrecht-roept-klimaat-noodtoestand-uit

    Beste Ben,

    Zou je deze weer willen activeren? (BE CAREFUL… wordt steeds actueler)

    http://www.ejbron.wordpress.com/wp-content/uploads/2013/06/screenshot_484.png

    Dank alvast!

    Like

  5. J.v.d.Heijden zegt:

    Like

  6. loekie zegt:

    markus kreier ziet de oorzaak niet goed: het is zoals overal de OVERHEID die zo vernietigend optreed

    als het volk de overheid niet vernietigd, vernietigd de overheid het volk

    Geliked door 1 persoon

  7. Peter. zegt:

    Als je de derde wereldlanden massaal hierheen haalt ,wordt je zelf ook een derdewereldland ,zo gek is dat niet,niet schrijven ,niet lezen ,niet werken ,maar hand ophouden gaat prima .

    Geliked door 1 persoon

  8. Ravian zegt:

    Het simpele verhaal is dat de Russen ons gewoon, onder de motto’s “Europeanen onder elkaar” en “Als het jullie goed gaat dan gaat het ons ook goed”, met spotgoedkoop gas stevig gematst hadden, waardoor de industrieën in de EU landen wereldwijd zeer goed konden concurreren.

    En waar we dus dankzij dat goedkope gas ook zeer goed mee konden concurreren dat was de VS.

    De geheel niet door de VS uitgelokte aanvalsoorlog van Rusland (LOL) heeft nu, dankzij de (illegale) EU sancties tegen Rusland, en het (door de VS) opblazen van Nord-Stream, tot gevolg gehad dat we het goedkope Russische gas voor het dure (x3) gas uit, jawel, de VS ingeruild hebben, waardoor die zich nu scheel verdienen aan dat gas EN van die vervelende concurrentie uit de EU af zijn.

    Maar maakt u zich geen zorgen, “Putin did it” (LOL).

    Hoe dom bent u eigenlijk?

    Like

Plaats een reactie