Chinese ambassade in de VS: Washington mag zich niet inmengen in Pekings handel met Moskou

(Vertaling: E.J. Bron)

Nadat de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen Chinese firma´s onlangs vanwege hun samenwerking met Russische wapenbedrijven met consequenties heeft gedreigd, neemt de Chinese ambassade in de VS haar landgenoten in bescherming. Peking wijst elke verwikkeling in de Oekraïne-oorlog af.

Terwijl hoge vertegenwoordigers van de Amerikaanse regering beweren dat China er in de context van de Oekraïne-oorlog Rusland erbij zou helpen zijn defensievermogen uit te breiden, wijst de ambassade van de Aziatische reus in de VS iedere partijdigheid in het gewapende conflict beslist af. In zijn commentaar op een vraag van het persbureau TASS riep de woordvoerder van de diplomatieke vertegenwoordiging, Liu Pengyu, de regering in Washington op zich niet in te mengen in de relatie tussen Peking en Moskou. De normale handel tussen China en Rusland zou geen inmenging en geen beperkingen mogen ondergaan.

Wij appelleren aan de Amerikaanse zijde dat ze afziet van de veroordeling van de normale betrekkingen tussen China en Rusland evenals op de pogingen om te zoeken naar een zondebok.”

Verder benadrukte de diplomaat dat China geen conflictpartij in de Oekraïne-oorlog zou zijn en geen wapens aan Rusland of de Oekraïne zou leveren. Tegelijkertijd benadrukte Liu de bemiddelaarsrol van zijn land:

Wij spelen een constructieve rol om aan een politieke oplossing bij te dragen.”

Daarvoor had het persbureau Reuters onder verwijzing naar hoge Amerikaanse functionarissen bericht dat Peking Moskou in de Oekraïne-oorlog zou ondersteunen. Zo zou China het buurland helpen zijn defensievermogen uit te breiden. Bovendien zou het Rusland technologieën voor de productie van drones en raketten, machines en satellietbeelden ter beschikking stellen.

Vorige week dreigde de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen tijdens haar bezoek aan het Rijk van het Midden Chinese ondernemingen met sancties wanneer zij Rusland in zijn “illegale oorlog tegen de Oekraïne” zouden helpen. Er zou geen sprake mogen zijn van materiële ondersteuning voor de oorlog en voor de Russische wapenindustrie. Anders zouden er merkbare consequenties komen, zei Yellen.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Chinese ambassade in de VS: Washington mag zich niet inmengen in Pekings handel met Moskou

  1. Ravian zegt:

    De arrogantie klotst in Washington gewoon (weer eens) over de plinten heen.

    Ze denken daar andere landen te kunnen bevelen hoe die met de Russische Federatie om moeten gaan.

    Wie denken die assholes eigenlijk wel niet dat ze zijn?

    Geliked door 4 people

    • 007lucia zegt:

      Algemene ontwikkeling van 0.0 maar arrogance van 100%,
      ziedaar de huidige gemiddelde Amerikaan.
      Het was vroeger anders ..maar alles is in devolutie mode
      not by accident but by design

      Like

Plaats een reactie