Eén hagelbui volstaat – en de energie uit de zon valt uit. Een gebeurtenis in Texas laat zien hoe fragiel de alternatieven voor traditionele stroombronnen zijn. Bovendien dreigt er milieuschade

(Vertaling: E.J. Bron)

In het zuidoosten van de Amerikaanse staat Texas heeft een hagelbui grote delen van een reusachtig zonnepark verwoest. De installatie draait volgens de verantwoordelijken op dit moment met “gereduceerde capaciteit”.

Bij de storm werden honderden zonnepanelen beschadigd. De omvang van de ontstane uitval is nog niet berekend, schrijft Fox News.

Het gebied geldt over het algemeen als kwetsbaar voor hagel en tornado´s. Lokale politici benadrukten dat de gebeurtenis het belang van een op de totaliteit gericht energieconcept. Een volledige overschakeling op hernieuwbare energiebronnen zou grote gevaren met zich meebrengen.

Het hoofd van de Amerikaanse toezichtgroep voor energie verklaarde dat de gevolgen van de hagelbui “een voorproefje zouden kunnen zijn van toekomstige bedreigingen voor het stroomnet” wanneer de afhankelijkheid van zonne-energie zou toenemen. Haar tekortkoming en kwetsbaarheid zou door de regering versluierd worden.

Het zonnepark in Texas strekt zich uit over meer dan 3000 hectare. Zijn gedeeltelijke verwoesting komt op een ongunstig moment. In de VS vinden inspanningen plaats om fossiele brandstoffen omvangrijk door milieuvriendelijker alternatieven te vervangen.

Bron:
weltwoche.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Eén hagelbui volstaat – en de energie uit de zon valt uit. Een gebeurtenis in Texas laat zien hoe fragiel de alternatieven voor traditionele stroombronnen zijn. Bovendien dreigt er milieuschade

  1. mooinique zegt:

    Men heeft het er maar niet over hoe de grond ook verwoest is met al die glassplinters of hoe je het noemt. Sukkels!

    Geliked door 3 people

  2. Henk der Niederländer zegt:

    Vraag Ik me af hoe ernstig de bodemvervuiling daar nou is, want die zonnepanelen zitten vol met giftige stoffen.

    Geliked door 4 people

  3. Julia zegt:

    Een staaltje mislukte klimaathysterie dat is nu al zichtbaar laat staan over een paar jaar. Waar gaan ze met al dat gifafval naar toe. Regeren heet vooruit zien nooit van gehoord de groene droom zal heel veel desastreuze consequenties met zich mee brengen er hadden allang kerncentrales moeten worden gebouwd. Dan hadden we die smerige horizonvervuilers niet in ons landschap nodig gehad en vooral niet al die ontzierende glazen platen op de daken die bij brand nog een lig in de weg zijn net als de elektrische rijdende batterij niet te blussen is leve de uitstoot. Die idioot Jetten heeft al vast 25 miljard gereserveerd voor zijn ondoordachte klimaatwaanzin. Maar met het wegsmijten van miljarden heeft Nederland geen moeite zoals ook al het weg smijten van miljarden in een oorlog de Oekraïne die nu al verloren is en waar wij nimmer een cent van terug zien.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie