Oekraïense gender-adviseuse verlangt dienstplicht voor vrouwen. Om vrouwen van de mobilisatie uit te sluiten, zou een “ouderwets uitgangspunt” zijn

(Vertaling: E.J. Bron)

Oksana Grigorjewa, de gender-adviseuse van de commandant van de Oekraïense grondtroepen, verlangt een modernisering van de mobilisatiestrategieën om vrouwen sterker in het leger te betrekken.

In een interview met “The Times” bekritiseerde ze de actuele praktijk om vrouwen van de mobilisatie uit te sluiten als “ouderwets uitgangspunt”. Volgens haar is het “absoluut fair” dat ook vrouwen hun grondwettige plicht nakomen en het land verdedigen. Grigorjewa verwees naar Israël als voorbeeld. Daar leveren vrouwen gelijkberechtigd hun dienstplicht.

Volgens “The Times” (betaalmuur) dienen er op dit moment 65.000 vrouwen in de Oekraïense strijdkrachten, een stijging van 40% sinds 2021. Het Oekraïense parlement discussieert op dit moment over een aanscherping van de wet op de mobilisatie om het personeelstekort in de strijdkrachten tegen te gaan.

Bron:
weltwoche.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Oekraïense gender-adviseuse verlangt dienstplicht voor vrouwen. Om vrouwen van de mobilisatie uit te sluiten, zou een “ouderwets uitgangspunt” zijn

  1. Marijke zegt:

    Het is ook vreemd natuurlijk! Volgens een gemeentemedewerkster van onze woonplaats komen er alleen vrouwen en kinderen uit Oost Oekraïne naar Nederland. Mannen mogen dus wel een raket op de kop krijgen. Overigens klopt dit niet, want ik heb haar erop gewezen dat hier ook Oekraiense mannen rondlopen. Dit ontkende ze in eerste instantie, maar ze moest het later toch toegeven. Het aantal opvanglocaties groeit gestaag en enkele ondernemers (waaronder een gemeenteraadslid en de zoon van een gemeenteraadslid) varen hier wel bij!

    Geliked door 2 people

    • Ravian zegt:

      Oekraïense mannen mogen al sinds het begin van de SMO het land niet meer uit, en worden bij pogingen de grens te overschrijden gearesteerd.

      De Oekraïense mannen die hier zijn die hebben OF de benen genomen voordat deze regel in werking trad OF die hebben de juiste ambtenaren omgekocht.

      Like

    • olieklippie zegt:

      yep, die varen er wel bij, tenkosten van ONS, de bastaarden.

      Like

  2. skippy zegt:

    Het eerste wat ik zie is een verstopte loop monding….dat beloofd iets…

    waarom vrouwen niet kunnen vechten weet ik niet, volgens mij kunnen ze dat prima maar voor velen zijn de fysieke “eisen” te zwaar, welke ook weer vaak absurd zijn. Een lichaam kapot maken door met een rugzak van 28 kilo of meer te lopen is achterlijk, de mens/ soldaat als verbruiks artikel. Ik was ooit zo achterlijk…Spieren kunnen nog zo groot en sterk zijn, kraakbeen is wat het is….

    Ik denk dat in ene land als Oekraine de vrouwen aan het front ook gelijk worden gebruikt voor sex: weigeren is niet kameraadschappelijk…..toch?

    Terwijl er overal van alles word geschreven in het nieuws, Oekraïne word opgehemeld en er nu weer miljarden worden overgemaakt mist er steeds ene stuk waarom Zelensky in Europa meerdere villa’s van miljoenen heeft, recent nog het buitenverblijf van koning Charles voor 20 miljoen gekocht….plus lopende kosten. Waarom zo selectief de ene moordenaar miloenen geven en een andere, bijvoorbeeld Taghi, opsluiten in een cel zonder bubbelbad, pizza koerier service en breedbeeld tv?

    Uiteindelijk heeft die een beter organisatie talent dan Zelensky, en meer toekomst persepectief. Die man word ooit premier hier…Taghi dus, Zelensky zal denk ik door eigen mensen worden gehemeld….paar weken nog denk ik…

    Geliked door 1 persoon

  3. J.v.d.Heijden zegt:

    Neem van mij aan: als ze beginnen over een prikplicht

    voor kinderen zal dat op den duur ook een prikplicht

    voor volwassenen worden.

    Denk hierbij aan de plannen van de WHO.

    https://www.ninefornews.nl/gideon-van-meijeren-er-is-een-nieuwe-fase-aangebroken-waarin-de-maskers-afvallen/

    Geliked door 1 persoon

  4. J.v.d.Heijden zegt:

    https://www.nrc.nl/nieuws/2024/04/13/gazablog-13-april-a4195952

    Ik hoop dat al die allahschreeuwende jurkendragers

    flink op hun lazer krijgen.

    Like

  5. Tukker24 zegt:

    Een nieuwe smoes voor nog meer mensen door de gehaktmolen te draaien.

    Geliked door 1 persoon

  6. Ton Ruygrok zegt:

    Niks mis mee toch , velden vol met Rose kruizen , geeft iig Fleur en Kleur aan “” onze “” oorlog…
    Ton.

    Geliked door 1 persoon

  7. Ravian zegt:

    “Volgens haar is het “absoluut fair” dat ook vrouwen hun grondwettige plicht nakomen en het land verdedigen.”

    Alleen jammer dat hier niet het land maar een onwettig middels een gewelddadige staatsgreep in het zadel gehesen (nazi) regime verdedigt wordt…

    Het door dit onrechtmatige nazi regime gecontroleerde Oekraïense leger heeft vervolgens geen legitimiteit, en de rekrutering van soldaten voor dat leger is dus ongrondwettig.

    Dat Oekraïense mannen (en straks vrouwen) zich op allerhande manieren aan de illegale rekrutering voor een niet legitiem leger onttrekken is vervolgens minimaal hun goed recht.

    Laten we dus eens ophouden met deze mannen als ‘deserteurs’ te beschimpen, want dat zijn het gewoon niet.

    Het zijn gewoon mannen die zich niet willen laten misbruiken door een illegaal nazi regime, en daar is niets ‘fout’ aan.

    Like

Plaats een reactie