“Nieuw leiderschap”. . .

(Door: “Angélica”)

De bondgenoten van Macron reageerden op diens uitspraak om NAVO-troepen naar Oekraïne te sturen: “Dat was nu niet aan de orde.” Duitsland, Tsjechië en ook Nederland trapten niet in de val. Nu resteert de vraag: “Waarom wil Macron dat zo graag…?”

De kans op escalatie van de strijd in Oekraïne is natuurlijk levensgroot en de kans dat Rusland die NAVO-troepen ‘een lesje zal willen leren’ eveneens. Die NAVO-troepen zouden alleen kunnen overleven als ze zwaar bewapend in stelling worden gebracht. Momenteel wordt eraan getwijfeld of de NAVO wel over genoeg middelen beschikt om dat te kunnen. De negatieve reacties op Macrons voorstel zeggen genoeg.

Maar Frankrijk en Macron hebben duidelijk andere belangen. Het land profiteert al 25 jaar van de Euro, maar de economie blijft kwakkelen: de staatsschuld bedraagt € 3000 miljard en dat komt overeen met 112% van het bruto nationaal product (bnp).

De Franse ‘grandeur’ is verdwenen toen de koloniën verloren gingen en daarvoor in de plaats kwamen criminaliteit, verloedering en banlieues. Politiek rechts dreigt in juni overal de grootste te worden in Europa, dus ook in Brussel vrezen ze de uitslag van de komen verkiezingen.

Om het tij te kunnen keren, is spektakel nodig, dus wil Macron nu geen bezuinigingen en hervormingen doorvoeren! Om het tij te kunnen keren, is leiderschap nodig, en Macron wil zó graag Napoleon opvolgen…! Om het tij te kunnen keren, zo denkt hij, is een oorlogseconomie nodig!

Wat zou dat betekenen voor Frankrijk? Een oorlogseconomie is een economie die zich diep in de schulden steekt om wapens en munitie te kunnen produceren. Alleen een land dat in de top staat van de lijst met wapenleveranciers, profiteert daarvan…

Nederland bestelde onlangs Franse onderzeeboten, omdat die goedkoper waren dan als ze in Nederland zelf geproduceerd werden. Natuurlijk zal daarbij Ruttes vinger in de pap ook hebben meegespeeld: de lachende leugenaar heeft de Fransen hard nodig om zijn NAVO-baantje veilig te kunnen stellen, maar daarnaast is het belangrijk om te weten dat Frankrijk zijn wapenfabrieken met staatssteun helpt, waardoor ze voordeliger kunnen leveren dan Nederlandse concurrenten. Daarom is Frankrijk in Europa ook de grootste producent en exporteur van wapens en wereldwijd neemt Frankrijk de vierde plek in.

Macron wordt vanuit Brussel gesteund door Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad: “Als u vrede wilt, bereid u dan voor op oorlog.” Ook hij pleit voor meer steun aan Oekraïne en ook hij is voorstander van het overgaan op een oorlogseconomie.

Indien de EU daar gehoor aan zou geven, worden alle leden gezamenlijk verantwoordelijk voor de schuldenlast die oorlogsobligaties veroorzaken. Ook Italië, een kampioen in schulden maken, zou er enorm van profiteren: het land is de grootste producent van raketten in Europa.

Indien de EU overgaat tot het invoeren van een oorlogseconomie betalen alle EU-landen mee aan de Franse defensie-industrie. Macron heeft ook voorgesteld om de tientallen miljarden, die opgehaald zijn om de ‘corona-schulden’ mee te betalen en die grotendeels nog ongebruikt zijn, in de Franse defensie-industrie te steken! Met EU-geld en ‘warbonds’ wil hij zijn begrotingsproblemen oplossen, dat is zijn doel. De oorlog in Oekraïne is het middel dat hij optimaal probeert uit te buiten.

Conclusie: Macron is een gevaarlijke man. Hij wil de Franse staatsschuld verdelen onder alle EU-landen en hij is bereid om het conflict in Oekraïne daarvoor te laten escaleren, terwijl Oekraïne niet eens NAVO-lid is.

Rutte is eveneens een gevaarlijke man. Vanwege zijn ambities om secretaris-generaal van de NAVO te worden, spreekt ook hij oorlogszuchtige taal en strooit hij met miljarden Nederlands belastinggeld, ondanks dat hij demissionair is en alleen lopende zaken zou mogen afhandelen, zonder dat die al te grote gevolgen hebben voor de staatsbegroting.

De wapenfabrikanten wrijven zich intussen in hun handjes en de belastingbetalers zijn de dupe: hen wacht armoede, hun kinderen worden opgezadeld met een onbetaalbare schuldenlast en de kans op een derde wereldoorlog neemt met de dag toe.

Is dát wat bedoeld werd met “Nieuw leiderschap?”

Door:
“Angélica”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op “Nieuw leiderschap”. . .

  1. antiislamnu zegt:

    Goed en erg interessant artikel

    Like

  2. mooinique zegt:

    Oekraïne hoort ook niet bij Europa. Europa moet naar de klote. Frankrijk heeft dacht ik al 2 wereldoorlogen onderhand uitgelokt dus een derde is niet zo moeilijk.

    Geliked door 4 people

  3. Niek zegt:

    Nou, Angelica, ik ben het volledig met je eens, wat een puinhoop maken ze er van, een grote communistische teringzooi met staatscontrole op echt alles. Een oorlogseconmie zou volgens de leiders de problemen op korte termijn kunnen oplossen, financieel. Op de lange termijn (5 jaar) werkt dat niet meer en is alles leeggezogen omdat er 30 a 40 % naar de oorlog gaat, alles om de echte problemen te verdoezelen van wat er werkelijk aan de hand is, graaf je zelf in en laat ze het lazarus krijgen!

    Geliked door 1 persoon

  4. Bosaap zegt:

    Holy Moly, Hoe lang mogen die oorlogsmisdadigers en landveraders hun gang nog gaan?? Tijd voor een ouderwetse revolutie: niet alleen in Frankrijk en Nederland maar in de hele wereld. Opruimen dat zooitje profiteurs en leugenaars. Mijn hele leven lang dag en nacht mezelf kapot gewerkt om een rustige oude dag op te bouwen maar alles wordt gestolen en kapot gemaakt door die vieze profiteurs die nooit iets anders gedaan hebben dan liegen, bedriegen en ellende veroorzaken. Aan de galg er mee, liever vandaag dan morgen!!!!!!

    Geliked door 5 people

  5. bobzelf zegt:

    de fransen waren er illigaal snel 

    en nu ZIJN ZE DOOD 

    WANNEER KOMEN DE NIEUWE ?? 

    WHAHAHAHAHAHA 

    BOBOBOBOBOBOBOBOBOBOBOB

    Geliked door 3 people

  6. Ravian zegt:

    Frankrijk heeft altijd een eigen wapenindustrie gehad, en de nationalistische Fransen zijn allergisch voor het aanschaffen van wapens in het buitenland.

    Na de tweede wereldoorlog is het ontwikkelen en bouwen van eigen wapens echter zo duur geworden dat het enkel nog maar rendabel te maken was middels verkoopaantallen die de behoeften van de Franse strijdkrachten zwaar te boven gingen.

    Sindsdien is het werven van buitenlandse klanten voor de Franse wapenindustrie een belangrijke taak voor het Franse ministerie van buitenlandse zaken, en daarbij wordt werkelijk geen middel onbenut gelaten.

    De meeste belangrijke klanten van die Franse wapenindustrie bevinden zich vervolgens in de Arabische wereld, wat de hoofdreden is dat de Franse politiek altijd een destabiliserende rol gespeeld heeft in het Midden-Oosten.

    Het beste voorbeeld daarvan was het Iran van de zwaar pro-Amerikaanse Sjah.

    Iran was destijds een erg rijk land, met een enorm leger, dat uitsluitend zaken deed met de Amerikaanse wapenindustrie.

    Dat was een markt waar de Fransen hun oog op hadden laten vallen, en dus hieven ze het huisarrest van de in Parijs woonachtige Ayatollah Khomeini op, die daarna naar Iran afreisde, en daar een revolutie organiseerde, die tot het afzetten van de Sjah leidde, wat vervolgens voor de Amerikaanse wapenindustrie “exit” betekende, waarna de Iraanse markt toegankelijk werd voor de Franse wapenindustrie.

    En van dat Franse grapje daar plukken we nu nog dagelijks de wrange vruchten van zogezegd.

    Nog zo’n Frans grapje was de Vietnam oorlog.

    Die wordt namelijk wel altijd de Amerikanen in de schoenen geschoven, maar die oorlog is feitelijk veroorzaakt door de Fransen, die na de tweede wereldoorlog op de voor Fransen typisch arrogante wijze met een zekere Ho Chi Minh om meende te kunnen gaan, en daarmee de hele Indochina oorlog veroorzaakt hebben. En toen ze daarna klop kregen mochten de Amerikanen de kastanjes uit het vuur komen halen

    Maar de nefaste invloed van de Franse buitenlandse politiek gaat nog veel verder terug dan dat.

    Zo worden de eerste en de tweede wereldoorlog altijd terecht als het grote drama van de vorige eeuw gezien, en is er in dat drama een unieke schurkenrol weg gelegd voor Duitsland, en een unieke slachtofferrol voor Frankrijk.

    Realiteit is echter dat de eerste en tweede wereldoorlog tevens de tweede en derde Frans-Duitse oorlog waren, en rechtstreeks voortkwamen uit de eerste Frans-Duitse oorlog waarin, surprise surprise, Frankrijk de agressor was.

    En daarvoor was er dan nog zo’n klein manneke dat Napoleon hete…

    Waar het op neer komt is dat de Duitsers na de tweede wereldoorlog de boemannen zwarte piet toegespeeld hebben gekregen, omdat de geschiedenis nu eenmaal geschreven wordt door de winnaars, maar feitelijk zijn de Fransen de afgelopen eeuwen de boemannen van het Europese continent geweest.

    Maart na de tweede wereldoorlog waren ze er in Parijs dus achter dat het met militaire middelen controleren van Europa door Frankrijk niets meer ging worden, waarna ze daar de tegenwoordige EU bedacht hebben.

    De bedenker van dat Franse plan was namelijk een Fransman die Jean Monnet hete, maar ze waren wel zo slim om Parijs niet de hoofdstad van die toekomstige EU te maken, omdat het er dan wel erg dik op gelegen had allemaal.

    Nee, er werden twee EU hoofdsteden gekozen, een Franse stad met een Duitse naam (omdat ze die van de Duitsers gestolen hebben), en het Franstalige Brussel, wat ook wel eens de voorstad van Parijs genoemd wordt.

    En wie is de grootste profiteur van de EU, jawel, Frankrijk, en wie betaald de rekening daarvoor, jawel, Duitsland.

    En zoals we nu weer aan Macron kunnen zien, wat gewoon de vertegenwoordiger is van de oude imperialistische krachten in Frankrijk, is er wat de Franse rol in de Europese politiek betreft de afgelopen eeuwen werkelijk geen spat verandert…

    Geliked door 9 people

  7. Blaffertje zegt:

    Nieuw leiderschap begint pas als dat bovenstaande duo en de rest hebben opgeruimd.

    Geliked door 1 persoon

  8. ronjaspers zegt:

    Die macron is een “marionetpop” van de rotschilds (nepjoden) en die hebben hun roots in de ukraiene.De rotschilds (nepjoden) willen hun geboorteland behouden,daarom mag rusland niet winnen.

    Geliked door 1 persoon

  9. Alice zegt:

    Hear hear: Onze megalomane psychopaat heeft gesproken:

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/1671272352/live-rutte-over-poetin-ik-heb-de-man-veel-gesproken-dat-is-geen-sterke-vent

    Nou lulletje rozenwater, jij kunt nog niet bij hem in de schaduw staan. Is dit soms ‘je gram halen’ omdat Putin je ooit terecht heeft gewezen? Ik zie nog die besmuikte smoel van je. Jaha, daar had je even niet op gerekend hè?! Daar had je niet van terug.

    Like

  10. hubert zegt:

    Macron profiteert van ons Nederlands geld en zijn

    mooie land heeft hij in een grote puinhoop verandert.

    Als je verneemt dat dat de meeste sociale woningen

    door noord Afrikanen bewoont zijn en buurten in

    Parijs in vuilnis belten en daklozen kampen zijn

    verandert en de armoede groot is.

    De criminaliteit is enorm hoog en er komen maar

    asielzoekers naar dit land, niets is goed geregeld.

    En nog heeft die gek een enorme hoogmoed en air

    over zich. Tevens heeft die gek het idee dat hij geweldig

    goed bezig is en hij een geweldige staatsman is.

    Dan heb je toch een enorme balk voor je kop en

    heb je nergens meer een juist beeld van.

    Gevaarlijke gek die man.

    Like

    • karton zegt:

      @ Hubert op 17-4-2024 om 14-06 u.

      Lees “Nederland” in plaats van “Frankrijk”.

      Rutte is, qua IQ, persoonlijkheid enz. niet veel beter als Macron, maar, en das dan wél zo: hij is wel 50 cm. langer, Rutte dus.

      Maar ook Rutte vindt zichzelf een échte Staatsman, zéér geschikt om baasje van de NAVO te worden terwijl hij de door hem zelf veroorzaakte ellende in NL niet kan of wil oplossen. Rutte is een blaaskaak met een uiterst vals karakter, geniepig en achterbaks.

      Like

  11. Ton Ruygrok zegt:

    Ik moest wel even lachen om rutte … hij orakelde voor de radio dat Putin geen sterke man is … had vele malen met Putin gesproken ..
    Nee dan maik da’s wel een clown 1e klas past goed bij kleinduimpje macron

    Geliked door 1 persoon

  12. karton zegt:

    Kereltjes zónder enig zelfvertrouwen, hebben héél vaak een véél oudere vriendin c.q. echtgenote, samen bezitten zij dan ’t IQ van een 10 jarige.

    Zoals blijkt uit de woorden van deze Macronsky !

    Getrouwd met een hoogbejaard vrouwmens (zou z’n grootmoeder kunnen zijn) trekt deze kruimelzuiger doorlopend z’n bek open op momenten dat dat ouwe vel niet in de buurt is en hem dus niet kan weerhouden om stomme teksten uit te kramen.

    Normaliter overleggen die twee, zittend op de rand van hun hemelbedje, over de dingen die zij die dag zullen gaan doen en/of zeggen, op de dag van dat kromme gelul van dat mannetje was zij nét ff bezig om haar “poes uit te laten”.

    Mannetjes als Macronsky, dus zonder enige inhoud, proberen zich doorgaans achter zo’n oud vel te verbergen en hopen op geestelijke bijstand van zo’n ouwe. Bj hem is ’t al véél te laat.

    Geliked door 1 persoon

  13. stradivotsi zegt:

    Hulde aan Angelica voor een scherpe analyse. Die Macron noemde ik altijd al een nep-napoleon. Je ziet het aan zn rotkop “vive la France” chauvenisten. Ik heb die fransen nooit gemogen, heb er niks mee.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie