Tegen het verzet van de EU in: Finland houdt vast aan “pushbacks” van illegalen

(Vertaling: E.J. Bron)

Sinds de Finse regering enkele maanden geleden haar grenzen voor illegalen gesloten heeft en opgepakte illegalen al aan de grens terugstuurt naar Rusland (zogenaamde “pushbacks”) is er onenigheid tussen het nieuwe NAVO-lid en de EU. De midden-rechtse regering in Helsinki stelt zich echter op het standpunt dat de nationale veiligheid onder alle omstandigheden prioriteit heeft – ook tegenover Europees recht. Nu plant ze een wet, die de “pushback” praktijk voor de grenspolitie zelfs moet legaliseren – illegalen moeten niet meer via de invalspoort “asiel” aan een verblijfsreden kunnen komen.

Bij de illegalen gaat het vooral om migranten uit derde landen zoals Jemen, Syrië of Irak.

Echter niet de illegalen, maar de EU en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) blijken de ware tegenstanders van Finland te zijn. Vooral het EHRM is sterk door asiel lobbyisten ondermijnd: een vierde deel van de rechters zijn min of meer invloed agenten van de “Open Society Foundation” van de megaspeculant George Soros en andere NGO´s. Zij willen Finland het afwijzen van migranten aan de grens onder verwijzing naar de “mensenrechten” verbieden.

Ondersteuning voor de Finse praktijk komt vooral uit Oostenrijk. Daar heeft de chef van de FPÖ, Herbert Kickl, het EHRM al een “morele medeschuld” aan delicten geattesteerd, die migranten tegen Europeanen plegen. En de delegatieleider van de FPÖ in het Europees Parlement, Harald Vilimsky, ziet de rechtspraak van het EHRM als een gevolg van links-liberale ondermijning en kaping. Als top kandidaat van de FPÖ wil hij de Finse regering bij de aanstaande Europese verkiezingen aanmoedigen: “het zou het beste zijn om een voorbeeld aan Australië te nemen, dat aankomende ´vluchtelingen´-boten terugstuurt, en een duidelijk signaal af te geven: wanneer jullie bescherming willen, dan in de eentje van de door ons opgerichte beschermingszones, maar zeer zeker niet in Europa”, verklaarde hij deze dagen in een interview.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Tegen het verzet van de EU in: Finland houdt vast aan “pushbacks” van illegalen

  1. Alphons Mantel zegt:

    natuur en milieu zijn erg blij met Finland

    Like

  2. karton zegt:

    Geweldig, Finland is, nét als Polen en Hongarije een aanwinst voor de EUSSR-critici.

    Geliked door 2 people

  3. scherpschutter1943 zegt:

    De kwaadaardigheid van de brusselse elite toont zich nu in ware gedaante. De natiestaten moeten worden gesloopt. Dat kan nog wat worden met EUlanden als Finland en Hongarije. Geweldig zo moeten er meer komen. Weg met de criminele leidng van het EUwangedrocht.

    Geliked door 2 people

  4. 007lucia zegt:

    Tja en hier kan niks en Wilders ligt daar nu om in een spagaat met Omtzigt en BBB, ik zeg niet voor niets dat Nederland beyond repair is

    Geliked door 1 persoon

  5. Tukker24 zegt:

    Dit Finse beleid verdient een pluim!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie