Israël belooft plechtig reactie op Iraanse aanval

Een F-35 gevechtsvliegtuig van de Israëlische luchtmacht.

(Vertaling: E.J. Bron)

Na de massale raket- en drone-aanval van Teheran zaterdag jongstleden heeft Tel Aviv een “duidelijk en vastberaden” optreden besloten. De tegenaanval moet echter door Washington goedgekeurd worden.

Het Israëlische oorlogskabinet in West-Jeruzalem heeft na de massale raket- en drone-aanval van Teheran van afgelopen zaterdag een “duidelijk en vastberaden” optreden besloten. Volgens informatie van Israëlische media zal de reactie echter overeen moeten komen met de wil van de VS.

Als vergelding voor de bomaanslag op het Iraanse consulaat in de Syrische hoofdstad Damascus begin deze maand, waarbij meerdere hoge officieren van de Quds-brigades van de Islamitische Revolutionaire Gardes werden gedood, had Iran een enorme aanval op Israël met kruisraketten, ballistische raketten en drones ondernomen.

Naar eigen zeggen heeft de IDF met hulp van de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Jordanië en ander elanden de meeste projectielen neergeschoten. De chef van de generale staf van de IDF, luitenant-generaal Herzi Halevi, verklaarde daar maandag over: “Het afvuren van zoveel raketten, kruisraketten en drones op het territorium van de staat Israël zal met een tegenreactie beantwoord worden.”

Halevi sprak vanaf de luchtmachtbasis Nevatim in de buurt van Beër Sjeva, een van de plaatsen die het doelwit waren van de aanval. De IDF meldde “geringe schade” aan de basis, maakte echter geen details bekend.

“Iran wilde schade toebrengen aan de strategische capaciteiten van de staat Israël – zoiets is nog nooit voorgekomen”, zei Halevi, en voegde er aan toe dat de IDF de “Operatie Iron Shield” voorbereid zou hebben om de aanval te vergelden.

Israël zou zeer sterk zijn en weten hoe men daar alleen mee zou omgaan, maar bij een bedreiging die zo talrijk en zo ver verwijderd zou zijn, zou men altijd blij zijn de VS aan zijn zijde te hebben, aldus Halevi verder.

Ondertussen is het oorlogskabinet van minister-president Benjamin Netanyahu het erover eens geworden een actie als antwoord aan Teheran te starten, berichtte het bekend Israëlische tijdschrift “Mako” maandagavond. Volgens de publicatie moet de vergeldingsmaatregel voor de VS acceptabel zijn en voldoen aan de door Washington opgestelde regels, maar ook zo berekend zijn dat de situatie in de regio niet in een oorlog uitmondt.

Een andere vraag die werd opgeworpen, is de noodzakelijkheid om de Ad-hoc-coalitie, die werd samengesteld om de Iraanse aanval af te weren en waartoe ook Jordanië en volgens berichten Saoedi-Arabië behoren, niet te beschadigen. Zowel Halevi als minister van Defensie Yoav Galant stonden er op dat het “geen enkele omstandigheid” toegestaan zou zijn de coalitie in gevaar te brengen, aldus “Mako”.

Teheran heeft aangekondigd dat het “binnen enkele seconden” zou reageren als Israël zou besluiten tot een aanval op het land.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Israël belooft plechtig reactie op Iraanse aanval

  1. Elst zegt:

    Hoop dat de VS een verdere escalatie afwijst.

    Like

  2. bobzelf zegt:

    WHO DID IT ???

    ASK MY UNCLE . EN NIET UW ’BEVRIJDERS ’

    IK DENK IK ROEP HET MAAR EVEN HOOR . 

    OOM VLADIMIROVITCH THE EMPEROR

    Geliked door 1 persoon

  3. Ravian zegt:

    “Als vergelding voor de bomaanslag op het Iraanse consulaat in de Syrische hoofdstad Damascus begin deze maand”

    Das een lachertje, omdat het hier enkel in naam een “consulaat” betrof.

    Een consulaat is namelijk een dependance van een ambassade, gelegen op andere locaties in een land dan die ambassade, om de bereikbaarheid te vergemakkelijken.

    Een consulaat bevind zich dus NOOIT naast een ambassade waar het zogenaamd een dependance van is, omdat dit de hele functie van een consulaat onzinnig maakt.

    Dit was dus gewoon een hoofdkwartier van de (terroristische) Iraanse Revolutionaire Garde, vanwaaruit de door Iran via Hamas en Hezbollah gevoerde proxy-oorlog tegen Israël geleid werd, en dus een legitiem militair doelwit.

    Een dergelijk hoofdkwartier, gelegen naast je ambassade nota bene, een consulaat noemen is gewoon crimineel misbruik maken van de internationale regels voor de bescherming van diplomaten, en te vergelijken met praktijken als het installeren van commando centra en wapenopslagplaatsen onder scholen en ziekenhuizen…

    Verder is het te hopen dat Israël van deze gelegenheid gebruik maakt om de Iraanse kernwapen productie faciliteiten te vernietigen, en laten we maar hopen dat het wat dat betreft nog niet te laat is, omdat een Iraanse nucleaire capaciteit een doem-scenario is, en niet enkel voor de Joden.

    Geliked door 3 people

  4. Michael zegt:

    Vooral doen smerige IDF babymoordenaars! Dat betekent het einde van de staat israël ik kan niet wachten.

    Like

    • johannes zegt:

      michael een karhengst als jij kwam ik nog niet eerder tegen

      je bent de grootste lul met de grootste smoel

      Geliked door 4 people

    • karton zegt:

      @ Michael op 17-4-2024 om 16.44 u.

      Ik doe één gokje @Michael : jij hebt een SS-achtergrond

      Geliked door 4 people

      • Blaffertje zegt:

        karton zegt:20 april 2024 om 10:26

        “Pali lover” bedoel ik Palestijnen lover mee Kartonnetje😘

        Geliked door 1 persoon

      • karton zegt:

        @ Blaffertje op 20-4-2024 om 13.32 u.

        Ik wist absoluut NIET wat een “Pali-lover” is.

        Google is óók nog niet zover dat ze ’t weten. M’n weekend kan niet meer stuk, mevr. Woef !!!

        Dank voor je moeite/uitleg !

        Like

      • scherpschutter1943 zegt:

        Michael. Leve Israël en dood aan ALLE palestijnen en hun synphatisanten (hoor jij ook bij). Blijf uit mijn buurt want jij bent mijn vijand. Tussen ons kan alleen maar oorlog bestaan, tot in de eeuwigheid, amen.

        Like

    • ronjaspers zegt:

      Michael.Ga ergens anders jou eeuwige NSB/MSM leugens verkopen.Smerige jodenhatende nazi.

      Geliked door 4 people

    • Ravian zegt:

      De smerige babymoordenaars in dit verhaal zijn de Hamas Palestijnen die Israëlische baby’s in ovens gestopt en levend gebraden hebben debiele oetlul die je bent.

      Geliked door 4 people

      • Harry zegt:

        Laat me raden , Michael , jij stemt D66 of GL ?

        Oh , nou ja , “Denk” zou ook nog kunnen .

        Je bent in ieder geval net zo gek als die k*t moslims !

        Geliked door 4 people

    • Blaffertje zegt:

      @Michael, Pali lover.

      Wat doe jij hier? Jij hoort hier niet thuis met jou opvattingen. Ga een ander blog zoeken waar ze de idiote ideeën van jou wel waarderen.

      Geliked door 4 people

      • karton zegt:

        @ Blaffertje op 19-4-2024 om 11.14 u.

        Zal wel een erg stomme vraag van mij zijn, maar wát is een “Pali lover” ?

        Ik heb me rot gezocht op o.a. Google, ik vind daar alleen maar video’s met een raar mannetje met een motorfiets a.d hand met achterop die motor een mevrouw. Zou die verknipte “@ Michael” daarvan een lover zijn ?

        Ik dacht : “Laat ik ’t Blaffertje maar ff vragen, anders zit ik ’t hele weekend met de vraag, “wat is een Pali-lover” ?

        Neemt u mij vooral niet kwalijk ! 😉🐶🐕‍🦺

        Geliked door 1 persoon

  5. #heelNLisnaardekloten zegt:

    Arabieren bestoken Arabieren. In een Arabisch dorp in Noord-Israël zijn meerdere mensen (zwaar)gewond geraakt door een Hezbollahraket! Ook zijn al honderden huizen van Arabieren door Hezbollah verwoest, beschadigd. Van je familie moet je het hebben. Allah Al Snekbar!

    Geliked door 3 people

Plaats een reactie