Studies: Antarctica is zo koud als sinds lange tijd niet meer!

(Door: Heinz Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Ondanks de waarschuwingen van de klimaat-fanatici is Antarctica er nog ver van verwijderd te ontdooien. Integendeel: blijkbaar wordt het daar niet alleen kouder, ook lijkt er meer ijs te zijn. Dit maken actuele studies aannemelijk. Van smeltende poolkappen zijn we derhalve nog heel ver verwijderd.

Terwijl de klimaat-sekte niet moe wordt om het ontdooien van de poolkappen te voorspellen, lijkt in ieder geval Antarctica zich daar niet aan te willen houden. Integendeel. Het lijkt daar zelfs kouder te worden, zodat ook de ijsbedekking toeneemt. Dit blijkt uit nieuw gepubliceerde onderzoek data, die zeer waarschijnlijk geïgnoreerd zullen worden door de mainstream. Want de wetenschappers rondom professor Zhang stelden in het westen van Antarctica bijvoorbeeld een afkoeling met 1,8 graden Celsius gedurende de periode van 1999 tot 2018 vast. Dat zijn 0,9 graden per decennium, wat zeer significant is.

En dat is nog niet alles. Ook laat een andere nieuwe studie zien dat bijvoorbeeld de Collins-gletsjer ongeveer 5000 jaar geleden ongeveer dezelfde grootte had als nu. Ongeveer 1000 jaar geleden – op het hoogtepunt van het verdwijnen van het ijs – was hij duidelijk kleiner en is sindsdien weer naar de huidige grootte uitgebreid. Dit past bij de globale afkoelingstrend sinds het einde van de middeleeuwse warmteperiode.

Andere data verduidelijken dat ook de de streken bij de kust van het Victorialand in de periode van ongeveer 7100 tot ongeveer 500 jaar geleden duidelijk warmer waren dan nu. Zelfs het Rossmeer was destijds grotendeels ijsvrij, zodat daar grote populaties zeeolifanten konden leven. Tegenwoordig is dit niet meer mogelijk, omdat het zee-ijs te ver uitgebreid is en de dieren daardoor niet genoeg voedsel vinden. Nu leven er duidelijk kleinere populaties zeeolifanten in het zuidelijke Zuid-Amerika, echter niet meer in het (te koude) Antarctica. Daar stierven deze dieren vanwege de afkoeling uit.

Bijzonder interessant is ook de omstandigheid dat de onderzoekers de laatste eeuwen (inclusief het heden) “de koudste, meest ijzige omstandigheden in de postglaciale periode” noemden. Ook zouden daar tijdens de laatste IJstijd (ongeveer 50.000 tot 25.000 jaar geleden) periodes met minder zee-ijs zijn geweest dan nu het geval is, zodat de zeeolifanten zich daar in de eerste plaats überhaupt konden vestigen. Maar zulke inzichten passen niet in het narratief van de klimaat-fanatici, die ons een oververhitte planeet met overstroomde kustgebieden door het smelten van de poolkappen willen verkopen.

Bron:
report24.news
Door: Heinz Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Studies: Antarctica is zo koud als sinds lange tijd niet meer!

  1. bobzelf zegt:

    DUS ??

    ZIT IK VOOR JAN LUL … MET DIE SNORKEL OP HET STRAND 

    SINDS 1995 ????

    DUS GEEN SMELTENDE IJSKAPPEN ..DE TERING LIJERS

    EN DUS OOK GEEN STIJGENDE ZEESPIEGEL ???? 

    NOU STINKEN JULLIE OEVERAL IN . 

    ZELFS STEMMEN OP DE VVD OF D 66 WAS VOOR U EEN GOEIE OPTIE 

    WAT EEN DOM ZOOITJE EIGENLIJK IN DAT NEDERIGSTAN 

    NOU DE MOCROOS. EN DE TURKEN EN DE SURINAMERS !!!!!!!

    ZIJN WEL ECHT HOOR 

    EN DIE NAZI ’S UIT UKRAINE OOK ..

    DUS KOOP IETS . WAT OP EEN PISTOOL LIJKT. 

    IS ZO’N LEKKER GEVOEL ALS ER IEMAND NAAR BINNEN WIL IN UW HUIS 

    OOM FRED PENNER EN . KIT KUDT

    Geliked door 3 people

    • stradivotsi zegt:

      nou, ik heb er een echte, maar dan mot je eerst 2 minuten laden. Hebben ze je al 5 keer omver geschoten……1851 bouwjaar… ja ook kut dan

      Geliked door 1 persoon

    • 007lucia zegt:

      Kom op ouwe tietengluurder, je zit niet op het strand
      als getuige van global warming en/of zeespiegelstijging
      …en als er al wat stijgt, zal het niet de zeespiegel zijn

      Geliked door 3 people

      • bobzelf zegt:

        GOHH LIEF MEISSIE 

        IN 1 X ALLES GOED WHAHAHAHAHA 

        IK BEN INDERDAAD ”BORSTEN FAN ’ 

        IETS MET GEEN MOEDERMELK GOK IK ??

        EN JA ..NIET MEER ZO HOOG ALS VROEGUHHH 

        MAAR HIJ STIJGT NOG STEEDS .. 

        DANK DANK DANK

        EN 

        WELKE ??

         als getuige van global warming en/of zeespiegelstijging

        WELKE ZEESPIEGEL STIJGING EN WAAR 

        WHAHAHAHAHA 

        BOBOBOBOBOBOBOB HUGGIE

        Geliked door 3 people

      • Blaffertje zegt:

        🤣😂🤣👍🏻

        Geliked door 1 persoon

  2. mooinique zegt:

    Dat weten we toch?! De bedoeling g is om u gek te maken en arm. Dan pas heeft u echt door wat slaaf zijn inhoudt.

    Geliked door 2 people

  3. stradivotsi zegt:

    niks om te wandelen of fietsen of anders dagje uit, maar wel de ultime rust in eenzaamheid. Dan liever naar Thailand verhuizen. Als die bolle Frans eraan gaat komen, dan ja zeker kijken dat ik wegkom ergens elders.

    Geliked door 1 persoon

  4. Svalbard zegt:

    Antarctica zal nooit wegsmelten. In de zomer kan de temperatuur soms tot wel 10° boven het vriespunt stijgen, maar dan gaat het om het schiereiland aan de kust, de punt die richting Zuid-Amerika wijst. Maar het kan er ook in de zomer soms nog 5° vriezen. Ik zou daar overigens graag eens willen gaan rondkijken. Lijkt mij het meest spectaculaire gebied op aarde.

    Het Noorden is minder koud omdat de Noordpool in de Arctische Oceaan ligt. Het is voor reizegers dan ook onbereikbaar, evenals de Zuidpool. In februari 2018 hadden mijn vrouw en ik het genoegen om de meest Noordelijke plek op aarde te bezoeken, en dat is het eiland Spitsbergen. Het was er koud, het vroor -18° en het was er heel mooi. Het kan er nog veel kouder worden, soms tot wel -40° maar dat hebben wij niet meegemaakt. Wel was er op een dag een flinke sneeuwstorm, waardoor het eiland volledig van de buitenwereld was afgesloten, omdat er dan geen vliegverkeer mogelijk is. Was best een aparte ervaring, want je hebt het gevoel alsof je in een Noordpoolexpeditie zit. Toch sprak ik met mensen die er wonen, en die vertelden me, dat het klimaat er de laatste tientallen jaren minder koud is geworden. Het klimaat verandert dus echt wel, maar dat is een normaal proces, waar wij als mensen geen invloed op kunnen uitoefenen. Denken we nu echt dat wij het klimaat kunnen regelen? CO² is niet de oorzaak van een veranderend klimaat, maar de zon dus wel. Die is soms meer of minder actief, en dan heb ik het niet over de 11-jarige cyclus, maar over veranderingen die zich over vele tientallen jaren uitstrekken.

    Like

    • bobzelf zegt:

      nou ik geef voor je kleuter opstel een 4 

      punt 1 vanwege de schrifvouten !! 

      en het hele lulverhaal beetje ”kleuterschool 

      DOE JE BEST JEZUS REDT ASSHOLE

      JE BLIJFT ZITTEN ALS JE OP DIT NIVEAU DOORGAAT 

      WHAHAHAHAHAHAH 

      Like

  5. Meine zegt:

    Als de zon een voetbal is, dan is de aarde een zandkorrel…

    Like

  6. boorzalf zegt:

    koud hé, ze meten wat af al die “wetenschappers”en vooral veel gok werk. Zo’n 50.000 jaar geleden waren de voorouders van koning meelworm bloedzuigers.😉

    Like

  7. ronjaspers zegt:

    Die klimaathoax heeft niks met het klimaat te maken,het is afkomstig uit de NWO depopulatie agenda 21 en 2030.De kwaadaardige globalistische elite willen 90% van de wereldbevolking uitmoorden voor de installatie van 1 wereldregering.

    Geliked door 1 persoon

  8. 007lucia zegt:

    Overigens, we zijn hier dankzij gobal dimming ook bezig Antartica aan de rijn te worden, normaal heb ik rond deze tijd al balkon bloemenbakken gevuld en wel staan ..maar die bloemenmeiskes hebben geen bontjassie…

    Geliked door 1 persoon

  9. hubert zegt:

    Net zoals de leugens over arme asielzoekers, de

    oorlog in Oekraïne, asielzoekers zijn nodig wegens

    de vergrijzing, leugens EU enz. zijn vele milieu verhalen

    ook enorm overdreven of gelogen.

    Wij worden belogen en bedrogen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie