62,8%! Steeds meer arbeidsgeschikte ontvangers van burgergeld hebben een migratieachtergrond

(Door: Björn Harms – Vertaling: E.J. Bron)

In Duitsland is het aantal arbeidsgeschikte uitkeringsgerechtigden, die een migratieachtergrond hebben, ook in de laatste berekening van de Bundesagentur für Arbeit verder gestegen. In september 2023 hadden derhalve 62,8% van de arbeidsgeschikte ontvangers van burgergeld een migratieachtergrond.

Als arbeidsgeschikte uitkeringsgerechtigden gelden personen vanaf 15 jaar, die minstens drie uur per dag zouden kunnen werken, niet lijden aan zware ziektes of belemmeringen en burgergeld ontvangen. In totaal waren er in september vorig jaar 3.929.813 arbeidsgeschikte uitkeringsgerechtigden. Bijna 2,5 miljoen van hen hadden volgens de berekening van de Bundesagentur für Arbeit een migratieachtergrond.

De data van juni vorig jaar van de Bundesagentur für Arbeit registreerden een aantal van 62,5%. Zodoende is het aandeel van personen met een migratieachtergrond opnieuw toegenomen – deze keer met 0,3%. Het aantal personen met een migratieachtergrond nam in de afgelopen jaren onder leiding van de minister van Arbeid, Hubertus Heil (SPD, foto), sowieso duidelijk toe. Voor maart 2023 gaf de Bundesagentur 62,1% aan. In december 2022 waren het 61,8%. Als je de jaarcijfers met elkaar vergelijkt, ontstaat er een nog duidelijker beeld.

Arbeidsgeschikte ontvangers van burgergeld met een migratieachtergrond:

September 2020: 55,3%
September 2021: 55,8%
September 2022: 61,3%
September 2023: 62,8%

De deelstaat Hessen staat bovenaan

Terwijl in het westen van Duitsland in september 2023 al 67,5% van de arbeidsgeschikte uitkeringsgerechtigden een migratieachtergrond hadden, waren het in de oostelijke deelstaten 47,6%. Bovenaan staan de deelstaten Hessen (76,2%), Baden-Württemberg (73,8%) en Hamburg (72,5%).

De statistiek, die is gebaseerd op peilingen van de Bundesagentur für Arbeit, gaat terug tot maart 2020. Destijds bedroeg het aantal arbeidsgeschikte uitkeringsgerechtigden met een migratieachtergrond al 55,1%. De berekeningen worden elk kwartaal gepubliceerd. De laatste cijfers uit september 2023 zijn bijvoorbeeld uit februari 2024. De volgende publicatie zal op 15 mei plaatsvinden. Dan gaat het om de cijfers uit december 2023.

Bron:
nius.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op 62,8%! Steeds meer arbeidsgeschikte ontvangers van burgergeld hebben een migratieachtergrond

  1. Olie bol zegt:

    Nederland is het net zo ook velen Hollanders willen niet werken

    Geliked door 1 persoon

  2. Andre zegt:

    September 2023 jaja we leven nu in de wondere virtuele wereld van Herr Scholz eind April 2024. Het gaat fantastisch hahaha

    Like

  3. rhgeggink zegt:

    Waarom denk je dat al door lui hier heen komen, hierom dus..! Niks doen en lekker vangen, is thuis heel anders want dan NUL munten…! 🫣

    Like

  4. karton zegt:

    Ik weet niet hoe hoog het percentage parasieten met een migratieachtergrond in Nederland is, maar ik verwacht niet heel erg grote verschillen met Duitsland.

    Wat ik overigens wél raar vind ± in NL roepen velen vanuit `Den Haag` : “Nederland vergrijst, minder werkenden, dus de migranten zijn een aanvulling daarop !”

    Dit is uiteraard óók weer een leugen, want ook deze z.g. migranten vergrijzen over enkele jaren en méér als 50% wil niet aan ’t arbeidsproces deelnemen, dus blijven hun leven lang “parasiet”, dus …….. wát een gelul vanuit “Den Haag, maar dat weten we al heel lang, vanuit Den Haag horen we alleen onzin en leugens.

    Geliked door 3 people

Plaats een reactie