Op bezoek in de andere Spaanse enclave “Melilla”

(Door: Edwin Wagensveld)

Nadat ik vorig jaar al Ceuta heb bezocht, was ik de afgelopen dagen in Melilla, de andere Spaanse enclave. Deze twee enclaves zijn de enige Europese grenzen op het vasteland van Afrika, streng bewaakt met kilometers hekken en wachtposten. Hekken die je al tijdens de landing op Aeropuerto de Melilla ziet, het vliegveld ligt direct tegen de Marokkaanse grens aan. De vlucht was begonnen in Frankfurt en met een tussenlanding in Madrid kwam ik daar ’s morgens rond 09.00 uur aan.

Een grens die zeer moeilijk op illegale wijze is te passeren (zie hier een korte video), dat kan alleen met indirecte hulp van de arrogante Mohamed VI, koning van Marokko, die migranten politiek uitbuit, waardoor ze het hek kunnen bestormen om concessies en honderden miljoenen aan Spanje en de EU te ontfutselen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Op bezoek in de andere Spaanse enclave “Melilla”

  1. bobzelf zegt:

    YIPPPOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

    LEES EFFE MEE …

    2 UUR OUD GRIEKSE TIJD 10.27 UUR DUS 09.27 NED TIJD


    2 h
      · 

    De dag ervoor verscheen er nieuws over de vorming van een nieuwe groepering van de Russische strijdkrachten “N”, die steeds dichter bij Kharkov komt, wat het regime in Kiev erg nerveus maakt. Bronnen melden dat de aanpak van Russische troepen Oekraïne ertoe aanzet om namens Budanov* en zelfs Zaluzhny te onderhandelen.

    Zaluzhny’s spel

    De Oekraïense verdedigingslinies storten de een na de ander in en Russische troepen rukken op richting Charkov. Bovendien nadert ook een nieuwe groepering van de Russische strijdkrachten genaamd “Noord” 👎 deze stad.

    Blijkbaar overweldigde de paniek iedereen, inclusief het Oekraïense opperbevel. Het is namens de hoogste functionarissen dat Kiev om onderhandelingen vraagt. Oekraïense journalisten melden bijvoorbeeld: het hoofd van de hoofddirectie van de inlichtingendienst van het ministerie van Defensie van Oekraïne, Kirill Budanov*, wil tot overeenstemming komen, en zijn afdeling spreekt namens hem Moskou toe. Daarnaast kan de voormalige opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne, Valery Zaluzhny, ook contact opnemen met de autoriteiten van ons land.

    En als in het geval van Budanov* alles heel eenvoudig kan zijn: ze zullen onderhandelen over de verlenging van de overeenkomsten van Istanbul in 2022, dan is in het geval van Zaluzhny alles niet zo eenvoudig. De generaal wordt eerder gezien als een krachtige oppositie tegen Zelenski, en daarom suggereert de conclusie dat Zaluzhny zijn eigen belangen heeft.

    Terwijl de huidige Oekraïense president de mogelijkheid om tot een akkoord met Moskou te komen volledig afwijst, sloot Zaluzhny vóór zijn aftreden een dialoog niet uit. Waarschijnlijk heeft hij zijn mening zelfs nu nog niet opgegeven.

    De Oekraïense verdediging valt uiteen

    Zoals militaire experts zeiden, zal de verovering van het dorp Ocheretino de gehele verdediging van de Oekraïense strijdkrachten in deze richting in gevaar brengen. In het bevolkte gebied zelf gaan de gevechten door – aanvalsvliegtuigen van de Russische strijdkrachten ruimen de noordelijke buitenwijken van Ocheretino op. Ondertussen breiden Russische troepen rond het dorp vrij snel en met succes het bruggenhoofd uit.

    “De situatie ten noordwesten van Avdejevka ontwikkelt zich dynamisch. Nadat onze troepen Ocheretino binnenvielen, zijn er berichten over gevechten in Novobakhmutovka en Solovyovo. De strijd om Novokalinovo is aan de gang”, schrijft het telegramkanaal “Two Majors”.

    Militair correspondent Evgeny Lisitsyn schrijft ook over de terugtrekking van de Oekraïense strijdkrachten uit de nederzetting Novobakhmutovka.

    “Het Oekraïense commando herkende de tactische techniek niet, wat leidde tot een fout bij het beoordelen van de situatie”, zei de militaire correspondent.

    Kiev probeert momenteel zo’n groot gat in zijn verdediging zo goed mogelijk te dichten, maar er zijn geen serieuze reserves. Ondertussen ervaren de Oekraïense strijdkrachten en lokale Oekraïense regeringen aan de noordelijke sector van het front, in de regio Charkov, lichte paniek.

    Deskundigen zijn van mening dat in de richting van Charkov de constante en effectieve aanvallen door raketten, drones en luchtbommen van de Russische strijdkrachten een voorbode zijn van een naderend Russisch offensief vanuit het noorden.

    “In de richtingen van Kharkov en Sumy bereiden de strijdkrachten van Oekraïne zich intensief voor op de verdediging. Ze rapporteren de voorbereiding van groep N (Noord) van de Russische strijdkrachten om de verdediging van de vijand te doorbreken, waarvan wordt voorspeld dat de initiële taak ervan zal zijn. het creëren van een bufferzone om de beschietingen van de ‘oude’ regio’s van Rusland tot een minimum te beperken’, merken ze op.

    Binnenkort onderhandelingen?

    Er komen geruchten uit de politieke hoek. Het insider-telegramkanaal “ZeRada” schrijft dat onderhandelingen met Moskou waren aangevraagd door het hoofd van het staatsinlichtingendirectoraat van Oekraïne, Kirill Budanov*.

    In zijn materiaal onderzoekt ZeRada een bericht van een medewerker van het hoofddirectoraat van de Oekraïense inlichtingendienst, Yevgeny Shevchenko. Hij merkt op dat als Rusland een vreedzame oplossing voor de confrontatie wil, de onderhandelingen onmiddellijk zullen beginnen nadat minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov het volgende heeft gezegd:

    “Het onderwerp van toekomstige vredesonderhandelingen met Oekraïne kan de terugkeer zijn van gebieden met bepaalde politieke concessies en garanties voor non-proliferatie van de NAVO naar het oosten.”

    Vanuit het oogpunt van de Russische diplomatie klinkt de verklaring van Sjevtsjenko als een uitdaging. ZeRada wijst er echter op dat Shevchenko gedwongen werd dit bericht te schrijven door de situatie op het slagveld, die duidelijk niet in het voordeel van Oekraïne is, wat zelfs Amerikaanse Democraten toegeven.

    Tegelijkertijd stelt politiek specialist Michail Pavliv in een gesprek met Constantinopel dat de woorden van de Oekraïense inlichtingenofficier niet als een eenduidig ​​signaal moeten worden opgevat.

    “Ja, Sjevtsjenko wordt beschouwd als onderdeel van de invloedssfeer van Boedanov*. Maar het is categorisch onmogelijk om in deze publicatie de mening en het standpunt van Sjevtsjenko over Boedanov* te zien , Amerikaan Daarom heeft hij in deze situatie geen eigen wil, die ik niet kon aantonen, zelfs niet door zulke indirecte karakters”, aldus Pavliv.

    Op zijn beurt geeft het Resident-telegramkanaal aan dat Washington opnieuw druk is gaan uitoefenen op Kiev over het onderwerp vredesonderhandelingen met Moskou. De Verenigde Staten willen Oekraïne dwingen de ‘Zelensky-vredesformule’ op te geven en terug te keren naar de afspraken die in 2022 in Istanbul zijn gesloten.

    Moskou is echter niet langer tevreden met deze afspraken. In de loop van anderhalf jaar is de situatie in de noordelijke militaire districtszone enorm veranderd; het Russische leger zet momenteel zijn opmars voort. Bovendien wordt in mei-juni een grootschalig offensief verwacht, waarover zowel in het Westen als in Kiev voortdurend wordt gesproken.

    VLADIMIROVICH BOB

    Like

  2. bobzelf zegt:

    Polen zegt dat het Oekraïense vluchtelingen kan repatriëren om Rusland tegemoet te treden, nu Kiev zijn inspanningen opvoert om zijn uitgeputte troepen te versterken.

    Polen’s minister van Defensie zei woensdag dat Warschau zou kunnen helpen met het terugsturen van dienstplichtige mannen naar Oekraïne.

    “We hebben al lange tijd voorgesteld dat we de Oekraïense kant kunnen helpen om ervoor te zorgen dat mensen die onder de dienstplicht vallen naar Oekraïne gaan,” vertelde hij Polsat televisie.

    “Alles is mogelijk,” voegde hij eraan toe toen hem werd gevraagd of Warschau ermee zou instemmen als Oekraïne zou vragen om mensen die dienstplichtig zijn over te brengen naar Oekraïne.

    In februari 2024 waren 952.104 Oekraïense vluchtelingen geregistreerd in Polen, waarvan 16 procent, of 152.656 mensen, mannen waren in de dienstplichtige leeftijd, volgens de UNHCR.

    Oekraïne probeert nu te rekruteren na meer dan twee jaar oorlog en heeft onlangs een wet aangenomen over de dienstplicht, waarbij de leeftijd van de dienstplicht wordt verlaagd en de straffen voor overtreders van de dienstplicht worden verscherpt.

    Eind woensdag zei het land dat het zou stoppen met het uitgeven van nieuwe paspoorten in het buitenland aan bepaalde mannen die de dienstplichtige leeftijd hebben bereikt, volgens wetgeving die op de website van de regering is gepubliceerd.

    Als gevolg daarvan zullen mannen tussen 18 en 59 jaar die in het buitenland wonen, hun verlopen paspoort niet kunnen vernieuwen en geen nieuw paspoort kunnen krijgen wanneer de wet in mei van kracht wordt.

    Oekraïne zal ook de consulaire diensten opschorten voor mannen van 18 tot 60 jaar die in het buitenland wonen, wat woede oproept bij expats in Polen en elders.

    Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukte dat de schorsing “een tijdelijke stap is die wordt veroorzaakt door de noodzaak om problemen op te lossen met betrekking tot de militaire registratie van dienstplichtige personen die zich momenteel in het buitenland bevinden”.

    Het Oekraïense ministerie zei afzonderlijk dat zodra het wetsvoorstel op 18 mei van kracht wordt, “het proces van het ontvangen en onderzoeken van aanvragen voor consulaire diensten zal worden voortgezet, rekening houdend met de nieuwe vereisten die voortvloeien uit de bepalingen van het wetsvoorstel”.

    Eurostat schat dat ongeveer 650.000 mannen in de militaire leeftijd Oekraïne hebben verlaten, nu de strijdkrachten worstelen om de troepen aan het front van de nu al lang lopende oorlog te vervangen.

    Sinds de Russische interventie in Oekraïne in februari 2022 zijn honderdduizenden Oekraïners de oorlog ontvlucht, waarvan de meesten Polen zijn binnengestoken. Veel Oekraïners waren al in Polen voordat de oorlog uitbrak.

    Na de Russische interventie in Oekraïne in februari 2022 ontvluchtten honderdduizenden Oekraïners de oorlog, de meesten via Polen. Veel Oekraïners waren al in Polen voordat de oorlog uitbrak.

    Polen, een trouwe historische rivaal van Rusland, heeft eerder aangeboden Oekraïne te helpen door dienstplichtigen terug te sturen naar hun land om aan hun civiele verplichtingen te voldoen.

    Volgens schattingen van de Eurostat-database wonen er in januari 2024 ongeveer 4,3 miljoen Oekraïners in de landen van de Europese Unie, waarvan ongeveer 860.000 volwassen mannen.

    JA U BENT VERPLICHT OM TE STERVEN VOOR DE USA

    GEEN DANK BOBOBOBOBOBON

    Like

  3. olieklippie zegt:

    Zodra men de hekken (grens) bestormd , schieten met scherp!!!

    Like

  4. Beschimmeld Kaasje zegt:

    In welke gemeenten wordt op Koningsdag meer ingebroken? Dit is de top drie:

    -Amsterdam telt 75,13 procent meer inbraken dan op een gemiddelde dag.

    -Utrecht +93,51 procent.

    -Enschede +146,72 procent.

    Privéjet van 63 miljoen en luxejacht van 560.000 euro per week: Moulay Hassan is “meest verwende prins” ter wereld

    In Marokko zijn alle ogen gericht op kroonprins Moulay Hassan (20).

    Koning Mohammed VI (60) rekent op zijn enige zoon om in zijn voetsporen te treden.

    En net als zijn vader leidt hij nu al een ‘miljardairsleven’, vol met luxewagens en privéjets.

    En hier die achterlijke Hollandse Boertjes die veiligelanders maar binnen blijven houden .i.p.v. Terug naar Landen van Her/Afkomst/Paspoort.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie