Getuigenis van Oekraïense oorlogsmisdaden: Massagraven van burgers in Awdejewka ontdekt

(Vertaling: E.J. Bron)

Russische onderzoekers hebben in de op 17 februari bevrijde stad Awdejewka in de Donbass massagraven ontdekt, waar vermoedelijk door Oekraïense troepen gefolterde en vermoorde burgers in werden gegooid.

Medewerkers van de onderzoekscommissie van de Russische Federatie hebben graven van burgers in de stad Awdejewka ontdekt. Zoals de persdienst van de autoriteit tegenover journalisten bericht, zouden op de stoffelijke resten van de slachtoffers van vermeende Oekraïense oorlogsmisdaden sporen van voorafgaande foltering zijn vastgesteld.

De onderzoekers beginnen met het onderzoek “meer misdaden van de gewapende formaties van de Oekraïne tegenover burgers van de gebieden Cherson en Zaporozja evenals de Volksrepubliek Donetsk”, werd door de commissie meegedeeld. Alle omstandigheden van het voorval en alle met de misdaden verbonden personen dienen daarbij vastgesteld te worden, staat er in de vandaag gepubliceerde persmededeling.

Awdejewka is een noordelijke voorstad van Donetsk, die de Oekraïense strijdkrachten sinds 2014 in een sterke vesting hadden veranderd. Russische troepen hebben de stad op 17 februari 2024 bevrijd.

Kort daarna verklaarde Rodion Mirojnik als de voor de misdaden van het regime in Kiev verantwoordelijke speciale ambassadeur van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken tegenover het persbureau RIA Novosti dat men informatie zou hebben ingewonnen over geheime begrafenis- en foltercentra van het regime van Kiev in Awdejewka. De Oekraïense geheime dienst SBU en groeperingen van Oekraïense nationalisten zouden daar burgers om politieke reden gevangen hebben gehouden.

Het hoofd van de Volksrepubliek Donetsk, Denis Poesjilin, stelde zijnerzijds vast dat het Oekraïense leger in Awdejewka talrijke oorlogsmisdaden tegen de bevolking zou hebben gepleegd.

Gelijksoortige speciale gevangenissen en foltercentra waren eerder al in Marioepol ontdekt. Er zijn duizenden getuigenissen van betrokkenen en van familieleden van tot op de dag van vandaag verdwenen burgers, die er op duiden dat het regime van Kiev in de afgelopen jaren duizenden “pro-Russische” bewoners heeft weggesleept, gefolterd en vermoord. Er zijn ook video´s bekend geworden van verschillende plaatsen van door de Oekraïne gecontroleerde gebieden, waarop naar men zegt de executie van burgers werd vastgelegd.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Getuigenis van Oekraïense oorlogsmisdaden: Massagraven van burgers in Awdejewka ontdekt

  1. nemo zegt:

    Dit deel van de wereld heeft tot op de dag van vandaag veel geweld en misdaad gekend. Hier is een fragment uit de film “Generation War” uit 2013, die veel zegt over Oekrainers, Duitsers en Russen. Sommigen, niet allen.
    https://m.youtube.com/watch?v=pkTGb6Jiimo

    Geliked door 2 people

  2. Ravian zegt:

    Het zijn gewoon vuile nazi’s, voor wie etnische Russen “Untermenschen” zijn, ze hebben er enkel een andere naam voor bedacht, namelijk “Orken”.

    En een flink deel van Nederland sympathiseert met die oorlogsmisdadigers, en straks hebben ze het allemaal weer niet geweten, terwijl de bewijzen als tien jaar op straat liggen.

    Walgelijk volk…

    Geliked door 6 people

    • Groene Leeuw zegt:

      Een deel? Op de PVV en de FvD na symphatiseren alle politieke partijen hier met de nazi’s…….

      Geliked door 4 people

      • Ravian zegt:

        99% is ook een deel…

        Het was sowieso “een flink deel”…

        En “de politieke partijen” zijn maar een heel klein deel…

        Like

    • Julia zegt:

      Wat verwacht u nu van een hoofdzakelijk links geïndoctrineerd dom volk. Ze symphatiseren met alles waarvoor de kudde voor staat en hobbelen er hersenloos achteraan. Het zijn kuddedieren zonder enige intelligentie die zich heel makkelijk laten hersenspoelen en vooral alles geloven wat de staatspropagandazenders aan leugens verkondigt evenals de msm. Kijk alleen al waar ze feest voor vieren en met vlaggetjes voor staan te wapperen voor een koning uit een familie met een zeer zwart verleden met een burgergriet aan zijn zijde uit Argentinië niet van al te beste komaf waarvoor de Nederlandse identiteit niet bestaat en ook nog eens graag bezoekjes brengt aan het WEF om het social credit system door onze strot te duwen. Het is werkelijk te triest voor woorden je schaamt je nog om je een Nederlander te noemen. Een volk dat mede zijn eigen land naar de verdommenis helpt door onderdanigheid en lafheid.

      Geliked door 1 persoon

  3. boorzalf zegt:

    Al sinds 2014 zijn er opnames gemaakt van de oorlogs misdaden van het regime in kiev. En die zijn verspreid via het internet. Maar werden stelselmatig verwijderd en zijn niet meer te vinden. Onder andere Google, westerse overheden maken zich schuldig aan het verdwijnen van bewijsmateriaal van de oorlogsmisdaden van het regime in Kiev.

    Geliked door 3 people

  4. Willem zegt:

    stond niets van in de Nederlandse pers ook niet in het journaal. Staan die onder censuur???

    Like

  5. leeuw7 zegt:

    Ook de meerderheid van de nieuwgekozen – en voormalige onbekwame Nederlandse WEF-BILDERBERGER COVID-19 pharma` maffia vaccinazi-tweede kamerleden zijn als dit daadwerkelijk gebeurd is, medeplichtig aan ernstige oorlogsmisdaden !!

    Of zeggen deze respectloze tweede kamer minkukels na hun berechting:“wir haben es nicht gewusst “!!

    Like

  6. Svalbard zegt:

    Onder dit bericht zie ik dat bekende groene vierkantje staan met de letters RT. Russia Today. Deze tv zender was tot kort na de aanval op Oekraïne via de satelliet te ontvangen. Daarnaast had je nog een apart documentairekanaal. Beide zenders waren in het Engels. Ik heb deze kanalen vroeger best wel regelmatig bekeken, maar ik bemerkte wel, dat het propagandakanalen waren. Dat gold ook Press TV uit Iran, allemaal propaganda. Nieuws uit deze kanalen is niet betrouwbaar

    Ook Oekraïne niet. Ik kan mij herinmeren dat de Azov brigade zich aan afschuwelijke oorlogsmisdaden schuldig maakte. Op YouTube was er een video te zien, hoe terroristen ( want dat zijn het) van de Azovbrigade een pro-Russische gevangene vastspijkerden aan een kruis, en daarna onder zijn voeten een vuur ontstaken. Die man werd dus levend verbrand. Maar kort na het neerhalen van vlucht MH17 was er ook een video te zien van een vliegtuig dat doorvloog met een brandende rechter motor. Daarna werd de plek getoond waar het toestel was neergestort. Deze video is nergens meer te vinden, is dus verwijderd. Het vliegtuig is door straaljagers beschoten, want als het door een raket zou zijn getroffen, dan was het in de lucht uit elkaar gespat.

    In een oorlog is de waarheid het eerste slachtoffer. Beide partijen doen aan propaganda. Ook Rusland heeft mensen gemarteld en vermoord in Oekraïne. Tijdens een rondreis door de Baltische Staten heb ik in Vilnius de hoofdstad van Litouwen, het voormalige KGB hoofdkwartier bezocht. Ook daar zijn de meest verschrikkelijke dingen gebeurd..

    Ik ben niet speciaal pro Oekraïne, maar ik zie hier vooral Rusland als het grotere kwaad. Je leert iemand kennen aan de hand van zijn vriendschappen wordt er wel eens gezegd. En Putin is zeer goed bevriend met Noord-Korea, China en Iran. Dat zegt dus veel over de huidige situatie, niet alleen in Oekraïne, maar vooral in het Midden-Oosten. Sinds de massamoord van 7 oktober 2023, heeft Putin al twee keer delegaties van Hamas uitgenodigd voor besprekingen. Tijdend die gesprekken ging het echt niet over het weer of de voetbaluitslagen. Rusland ondersteunt terreur, het werkt nauw samen met terreurstaten en terreurorganisaties.

    Dit maakt Rusland dan ook tot een vijand van Israël! Wij zien dat ook in de Bijbel, waarin God zijn profeet Ezéchiël openbaarde wat er zal gaan gebeuren in de toekomst. Deze profetie staat opgeschreven in het Oude Testament in Ezéchiël 38 en 39. Er zal een coalitie ontstaan die Israël vanuit het Noorden gaat aanvallen. De landen die o.a. genoemd worden zijn Rusland, Iran en Turkije. Het leger van Israël zal deze enorme overmacht niet kunnen tegenhouden maar God zal rechtstreeks ingrijpen op bovennatuurlijke wijze. De vijanden zullen op de bergen van Israël ten onder gaan!

    Like

    • boorzalf zegt:

      Het echte kwaad zijn de yanks, overal ter wereld maken ze er een bende van. Want wie zijn er begonnen in Oekraïne? Nee, niet de Russen. Juist ja, de yanks. En sinds wanneer wordt Rusland genoemd in de bijbel, zou het niet de Turken (islam) zijn misschien? Weet je nog Trump was ook bevriend met noord Korea.

      .

      Like

  7. Marijke zegt:

    De link kan niet op Facebook geplaatst worden, omdat het Russisch gecontroleerde media is volgens FB.

    Vroeger kon je aan de hand van twee kanten van een verhaal bepalen wat de waarheid kan zijn en wat niet. Tegenwoordig moeten we 1 kant van het verhaal als zoete koek slikken.

    Like

  8. ronjaspers zegt:

    Die (ukraiense) nazi,s,zijn socialisten dus extreem links,doen waar ze goed in zijn.Onschuldige burgers martelen en vermoorden.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie