Bosma houdt 4 mei-toespraak: “Wees dankbaar dat je in vrijheid mag leven”

(Door: “NieuwRechts”)

In een 4 mei-toespraak herdenkt Kamervoorzitter Martin Bosma de verzetshelden van de Tweede Wereldoorlog. Hij benadrukt de moed en opoffering van de Nederlandse bevolking in de donkerste dagen van de oorlog. Ook doet hij een oproep om aan een toekomst te bouwen waarin Nederland mooi blijft, ook voor de komende generaties.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Bosma houdt 4 mei-toespraak: “Wees dankbaar dat je in vrijheid mag leven”

  1. karton zegt:

    Wel een loflijk streven van dhr. Bosma, maar zijn idealen zijn slechts te verwezenlijken met de hulp van héél veel échte Nederlanders.

    Geliked door 2 people

    • aris1951 zegt:

      Heel veel echte nederlanders goed zoeken dan we worden overspoeld door mossels en gespuis uit afrika nog effe en de laatste nederlander kan het licht uit doen.

      Geliked door 1 persoon

  2. Republikein zegt:

    Nederland een mooi land?

    Verkloot door debielen en reptielen!

    Like

  3. Elst zegt:

    Ook weer zo’ n man die het over de helden- soldaten en verzetslieden- heeft. Oh wat hebben wij toch veel aan deze mensen te danken. Ja, inderdaad heeeeeeeel veel. Alleen hij vergeet gemakshalve maar te zeggen dat de politici zoveel mogelijk heulden met de Nazi’s zogenaamd om het volk te behoeden voor vreselijker dingen. Je moet maar durven om na 79 jaar “bevrijding” terwijl de democratie en vrijheid inmiddels verkwanseld is te parten over vrijheid terwijl de herdenking gepaard moet gaan met fouilleren. Wat vrijheid betreft is er helemaal niets veranderd. Het is alleen wat leuker verpakt mede namens de media in zijn algemeenheid. Maar ook Bosma gaat de werkelijke problemen dus weer niet benoemen. We zitten hier met mensen die hier helemaal niet thuis horen. Die een totaal andere zienswijze hebben dan wij. Die zich niet aan willen passen aan onze democratie (wat er nog van over is) en hun eigen samenleving voort willen zetten. Alleen als Bosma de werkelijke problemen durft te benoemen kan ik waardering voor hem hebben nu is hij voor mij niets anders dan een lakei van het WEF die de omvolking omarmt. Hij herdenkt dus helaas de doden die voor niets gesneuveld of vermoord zijn. Ook deze man heeft niets geleerd van de geschiedenis.

    Geliked door 2 people

    • BosscheBol zegt:

      Bosma deed precies mee met het “stemmige” gemiep van de regentenkliek. De regenten creeeren volkshelden omdat die het volk tot voorbeeld dienen: zich heldhaftig kapot laten schieten voor de belangen van de regenten en de opperregent.

      Tijdens de oorlog waren er een paar honderd mensen echt in het verzet. De regenten waren spoorslags vertrokken bij het uitbreken van die oorlog. Ik denk niet eens dat ze blij waren met dat verzet: slecht voor de zaken. Toen de Amerikanen in 1944 de grens van zuid Nederland naderden en de bevrijding dus aanstaande zou zijn, meldden duizenden zich aan bij het verzet. Het was nu toch haast afgelopen en het risico was klein.

      Helaas hadden de Duitsers zich ingegraven in Zeeland om de haven van Antwerpen onbereikbaar te maken voor aanvoer vanuit Engeland. Dus bleven de geallieerden de lange winter in België. In Nederland brak de hongerwinter uit. In het voorjaar van 1945 werd Nederland bevrijd en meldden zich tienduizende aan bij het verzet. Na de oorlog had haast iedereen in het verzet gezeten.

      Je stipt het al aan: het zijn vreemde constructies, opgezet door de machthebbers. Al beschreven door mensen als Lou de Jong. Bosma heeft er zijn mond over gehouden en een klassieke machtspreek afgestoken.

      Geliked door 2 people

  4. Julia zegt:

    Mooi gesproken Bosma maar zolang Nederland vergiftigd blijft worden door links gif zal er niet lang meer van vrijheid sprake zijn. Vooral Rutte en Ollengren die zorgen er wel voor dat onze vrijheid van zeer korte duur zal zijn en dan nog te bedenken wat de de WEF/Bilderberg globalisten in petto hebben dan hoeven we niet meer te spreken over vrijheid. https://www.ninefornews.nl/pbl-ontwikkelt-scenario-waarin-mensen-in-2045-geen-vlees-meer-eten-en-minder-keuzevrijheid-hebben/ Daarbij hebben wij al meegemaakt waartoe de globalistische bende in staat is namelijk al tijdens de coronaperiode dat eigen burgers uit het maatschappelijk werden verstoten als zij niet waren gevaccineerd en dat ouderen moesten sterven in eenzaamheid. Tja vrijheid is een zeer kostbaar goed maar helaas wordt deze meer en meer teniet gedaan en hebben wij allen niets van de geschiedenis geleerd die zich nu herhaalt.

    Geliked door 2 people

  5. Jules Vismale zegt:

    Ik vrees echter dat Martin Bosma een paar historische fouten heeft gemaakt als het ging over de Nederlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog! Hij heeft blijkbaar veel bewondering voor de Nederlandse bevolking om hun moed en opoffering (!?) in dat tijdperk maar daar blijken heel wat addertjes onder het gras te zitten!

    Zo heeft een groot deel an de Nederlanders zelfs niet eens in het verzet gezeten en vele tienduizenden Nederlandse politieagenten, ambtenaren, bestuurders, soldaten en spoorwegpersoneel hebben namelijk fanatiek met de nazi’s samengewerkt waaronder in de NSB en de Waffen-SS!

    Zeker 25.000 Nederlanders hebben in de Waffen-SS gediend en zonder de collaboratie van de politieagenten, ambtenaren en spoorwegpersoneel hier hadden de Duitsers nooit 107.000 joden en nog vele duizenden zigeuners, Jehova’s, homoseksuelen, gehandicapten, verzetstrijders e.a. kunnen oppakken om hen naar de vernietigingskampen toe te sturen of hen voor het vuurpeloton te zetten!

    in Kamp Vught werden zelfs in 1944 ongeveer 329 Nederlandse verzetsstrijders op de fusilladeplaats geëxecuteerd door Nederlandse (!) SS’ers en had Nederland, na Luxemburg, de vreselijke reputatie verkregen dat zowel hier als in Luxemburg meer dan 75% van de joden werden vermoord!

    Bosma zou er dus beter aan doen om de geschiedenis hierover veel beter te gaan elzen en mijn opa en oudoom, allebei afkomstig uit Suriname, waren dan wel geen verzetsstrijders maar zij probeerden wel een geallieerde piloot uit handen van de Duitsers te houden. Ironisch genoeg werd die man na de oorlog ook gefusilleerd maar dan wel door de geallieerden omdat hij zou zijn gedeserteerd!

    Geliked door 2 people

  6. BigLJohn zegt:

    Bosma, smerige PVV’er. Stuk tuig van de richel. Hij komt uit de gelederen van Wilders, dus die moet geen haar beter zijn. Bosma praat altijd met twee monden. Nu weer dat we blij moet zijn met onze vrijheid…..Welke vrijheid ? Die van de 2030 ideologen die langzaam onze nek dichtknijpen ? En als voorzitter van de tweede kamer snoert hij zelfs de mond van FVD sprekers. Een voortzetting van het beleid van de vorige kamervoorzitster, Vera Bergkamp.

    Like

Plaats een reactie