Mediabericht: Paus komt naar de Oekraïne-conferentie – Als Rusland uitgenodigd wordt

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een mediabericht zou het hoofd van de katholieke kerk, paus Franciscus, bereid zijn om aan de vredesconferentie over de Oekraïne in Zwitserland deel te nemen. Op voorwaarde dat ook Rusland een uitnodiging voor de bijeenkomst krijgt.

Midden juni vindt in Zwitserland de eerste conferentie over vrede in de Oekraïne plaats, waaraan meer dan 160 delegatie aan de hele wereld zouden deelnemen. Nu zou paus Franciscus bereid zijn om naar de grote bijeenkomst te komen wanneer ook Rusland uitgenodigd wordt. Dit meldt het persbureau RIA Novosti vandaag onder verwijzing naar de voorzitter van de Internationale unie van orthodoxen, Leonid Sevastjanov. Naar men zegt, onderhoudt deze contact met het hoofd van de katholieke kerk. Hierbij wordt Sevastjanov geciteerd met de woorden:

De paus zei dat hij alleen naar de conferentie zou gaan wanneer Rusland ook uitgenodigd zou worden.”

Sevastjanov zou zich hebben beroepen op een persoonlijk gesprek met de paus, bericht RIA Novosti. Daarvoor zou hij in een gesprek met het persbureau hebben aangegeven dat de paus de wapenleveringen aan de Oekraïne zou veroordelen.

De Zwitserse presidente Viola Amherd maakte na een bezoek aan het Vaticaan zaterdag bekend de toezegging te hebben gekregen dat er een vertegenwoordiger van de paus naar de vredesconferentie zou komen. Het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken deelde onlangs mee dat Rusland “op het huidige tijdstip” niet voor de bijeenkomst werd uitgenodigd. Tegelijk benadrukte het ministerie dat “een vredesproces zonder Rusland ondenkbaar is”.

Daarvoor verklaarde de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, tegenover journalisten dat bij welke onderhandelingen dan ook rekening gehouden zou moeten worden met nieuw, al gevestigde realiteiten. Hij benadrukte ook dat gesprekken zonder Rusland zinloos zouden zijn.

Vladimir Chochlov, de woordvoerder van de Russische ambassade in Bern, gaf zijnerzijds in een interview met RIA Novosti aan dat het idee van een vredesconferentie, die door de organisatoren krachtig zou worden bevorderd, voor Rusland onacceptabel zou zijn. Daarbij zou het gaan om nog een optie om een niet levensvatbare vredesformule van president Volodymyr Zelensky door te drukken, die geen rekening zou houden met de Russische belangen, zette hij uiteen.

Zelensky had zijn “vredesformule” in de herfst van 2022 op de G20-top gepresenteerd. Ze bestaat uit tien punten en bevat de eis naar de aftocht van de Russische troepen naar de grenzen van 1991. Moskou sluit onderhandelingen op deze basis uit en roept Kiev op rekening te houden met de “realiteiten ter plaatse”.

De Russische minister van Buitenlands e Zaken, Sergej Lavrov, verkondigde onlangs in een interview met de Bosnisch-Servische tv-zender ATV dat enkele landen die aan de Oekraïne-bijeenkomst in Zwitserland willen deelnemen dit alleen zouden plannen om daar te verklaren hoe zinloos het zou zijn om zo´n bijeenkomst zonder de deelname van Rusland en op basis van ultimatums te houden. Bij de briefing midden april gaf Lavrov aan dat de organisatoren van de conferentie openlijk verklaard zouden hebben dat men eerst “een collectief ultimatum” aan Rusland zou moeten stellen. Daarmee zouden de vooruitzichten op succes van deze “Zwitserse onderneming” echter gewoon tenietgedaan worden, stelde de topdiplomaat toen vast.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Mediabericht: Paus komt naar de Oekraïne-conferentie – Als Rusland uitgenodigd wordt

  1. Elst zegt:

    De paus moet zich verre van de politiek houden. Is beter voor de uitkomst. De katholieken collaboreren toch met de Nazi’s en de moslims. Rusland heeft wel wat beters te doen dan confereren met de vijanden. Oekraine zuiveren van de aanhangers van de confererende landen.

    Geliked door 2 people

  2. Alphons Mantel zegt:

    die idiote Russofobie van de EU is nergens op gebaseerd; Nederland betaalt de hoogste gasprijs van Europa door de zinloze sancties jegens Rusland .

    Geliked door 3 people

  3. nemo zegt:

    Het Vaticaan heeft altijd goede informatie gehad. Oekraïne heeft dus verloren en de paus heeft goed gegokt. Hij is een machtspoliticus, wat anders? Je moet hem nageven dat hij zijn Argentijnse scepsis tegenover de Gringos heeft behouden. Dit geldt niet voor alle voormalige Argentijnen.

    Geliked door 3 people

    • delamontagne zegt:

      Prachtig gezegd =
      “………zijn Argentijnse scepsis tegenover de Gringos heeft behouden………….”
      [ je kunt Argentijnse ook vervangen door Zuid_Amerikaanse, zo heel erg geliefd zijn ze daar niet over de Gringos ]

      Like

  4. BosscheBol zegt:

    Een vredesconferentie? Iedereen mag komen behalve één van de partijen die bij die oorlog betrokken is? Dat is dus echt geen vredesconferentie, dat is propaganda. Ik kan me de uitkomst wel zo ongeveer voorstellen. Rusland is de agressor want

    1) Rusland is Oekraïne binnengevallen.

    2) Rusland moet zich helenmaal uit Oekraïne terugtrekken en o ja, ook uit de Krim.

    3) Oekraïne wordt lid van de NAVO en de EU. De EU betaalt de wederopbouw van Oekraïne.

    4) In Oekraïne worden Amerikaanse atoomraketten neergezet ter bescherming tegen Russische agressie. Ahum.

    5) Rusland moet herstelbetalingen doen in de vorm van gas, olie, uranium, titanium en lithium.

    6) Putin moet aftreden en Jeltsin mag weer de baas worden. Hij krijgt twee flessen wodka per dag.

    7) De Russische federatie wordt opgedeeld in 12 stukken.

    De paus zal er zijn zegen over geven. Amerika, de EU en Oekraïne zijn blij met dit stuk dat na lang en hard onderhandelen (met wie?) is bereikt.

    MAMA! Zijn ze dan nu echt alllemaal debiel geworden? In de tussentijd doet Poetin een paar proefjes met atoombommen. Ik kan het hem niet kwalijk nemen. Misschien schrikken de grootste gekken dan wel wakker? Ik betwijfel het. Er valt geld te verdienen.

    Geliked door 4 people

  5. JUlia zegt:

    Het is uiteraard te krankzinnig voor woorden om Rusland niet uit te nodigen tijdens deze conferentie. Of is het fake om nog meer miljarden toezeggingen te doen aan de oorlogsmisdadiger Zelensky? Zo een conferentie slaat helemaal nergens op. Ik vergelijk het maar met bekvechten tussen Jan en Piet maar we nodigen alleen Piet uit om te onderhandelen. In wat voor een krankzinnige wereld leven we eigenlijk. Beter is dat Poetin maar zegt jullie doen maar maar binnenkort zullen zullen een bittere pil moeten gaan slikken als wij jullie failliet Europa kennis laten maken met de wapens die wij in huis hebben en genoeg op voorraad hebben.

    VREDESONDEHADELINGEN dus eenzijdig wat een troosteloze bende.

    Geliked door 1 persoon

  6. Ravian zegt:

    “Bij de briefing midden april gaf Lavrov aan dat de organisatoren van de conferentie openlijk verklaard zouden hebben dat men eerst “een collectief ultimatum” aan Rusland zou moeten stellen.”

    Dat is dus de hele intentie van deze ‘conferentie’.

    Washington stelt een ‘collectief ultimatum’ op, waarbij de Russen dan geheid terug moeten naar de (nep) grenzen van 1991, en Rusland de Oekie nazi’s duizend miljard dollar ‘schadevergoeding’ moet betalen.

    En vervolgens moet de hele wereld dan voor die Westerse kar gespannen worden, om middels politieke druk te bereiken wat de NAVO met militaire middelen niet heeft kunnen realiseren.

    Ten eerste gaat de rest van de wereld daar niet in trappen.

    En ten tweede gaan de Russen geen bakzeil halen, omdat bakzeil halen op termijn het einde van Rusland betekend.

    Degenen die daadwerkelijk aan de touwtjes trekken zijn dus OF volslagen debiel OF ze proberen hier iets heel anders te organiseren.

    Wat dan meest waarschijnlijk een staakt het vuren is; tijd winnen om nieuwe wapens naar Oekiestan te kunnen sturen, en de Oekie’s in staat te stellen zich te hernemen.

    Ook daar gaan de Russen niet intrappen natuurlijk…

    Geliked door 5 people

    • bobzelf zegt:

      OOM VLADIMIR HOBBELT RUSTIG DOOR 

      DE DONBAS IS NU OEKRY FREE

      EN KAN NU KILOMETERS MAKEN . 

      GOED PLAN VLADY . SLAVA VLADIMIR 

      THE EMPEROR OF THE WORLD 

      EN DUS LIG IK AL HIKKEND IN MIJN STRANDSTOEL 

      MET DE VRAAG . IN MIJN GEDACHTEN

      WANNEER GAAT RUTTE. PUTIN BESTRAFFEND TOESPREKEN 

      WHAHAHAHAHAHA WHAHAHAHAHAH  WHAHAHAHAHAHA

      DE VORIGE KEER WAS OOK ZO’N GEWELDIG SUCCES WHAHAHA

      EN ZIE ”DIE ZENUWTREKKENDE ENGNEK HOMOFIEL EN PEDOFIEL STAAN

      HOE BEDOELT U ?? AFGEZEKEN IN RUSLAND // WHAHAHAHA

      KIJK EFFE MEE. .. 

      Geliked door 3 people

  7. dutchess43 zegt:

    De paus moet zich niet met politiek bemoeien! Niemand heeft om zijn mening gevraagd toch? Laat die half demente ouwe knar met zijn rode Armani schoentjes nou gewoon op zijn “door geloofsgenoten afgetroggelde centjes betaalde troon” zitten met duct tape over zijn mond gepakt.

    Like

  8. ronjaspers zegt:

    Die smerige satanist die zichzelf paus durft te noemen. En zijn satanisch bolwerk het vaticaan,horen in de hel thuis.

    Like

Plaats een reactie