Bizar, nietwaar?

In 2009 was het totale pensioenvermogen € 676 miljard en vandaag de dag is dit pensioenvermogen gegroeid met factor 3 tot € 1.800 miljard. Een formidabele groei – met inflatie – is gerealiseerd.

Toch schrijven de media dat de financiële toestand van de pensioenfondsen allesbehalve florissant zou zijn. De reden: dit sprookje is door de overheid met de Nederlandsche Bank (sinds 1-1-2007 toezichthouder van de pensioenfondsen) in haar kielzog aan de media verteld en de media zijn de betaalde hoeren van de overheid, dus die schrijven waartoe de overheid hen verplicht. Door de ECB wordt een rentepercentage berekend, dat afgeleid is van de rentetarieven van de ECB. Dit gegeven, kengetal, wordt gebruikt om te controleren of de dekkingsgraad voldoende is om tot in de verre toekomst de uitbetaling te garanderen. Een kul redenatie, daar men kans heeft gezien om in 15 jaar het pensioen vermogen driemaal te laten groeien.

Het enige doel van pensioenfondsen is om kapitaal te genereren, opdat de uitkering, waarvoor men gedurende het werkzame leven heeft gespaard, in ieder geval inflatie vast is. Niets is minder waar! Zonder daarvoor de leden die – verplicht – zijn aangesloten bij een pensioenfonds hierover te informeren, hebben bij het ABP omhooggevallen figuren zoals Paul Rosenmöller (GL) en Corien Wortmann (CDA) besloten om de beleggingen van de sterk renderende beleggingen bij Shell af te stoten en zich meer en meer te richten op ‘duurzaamheid’. M.a.w. de dames en heren ‘bestuurders’ gebruiken uw zuurverdiende centjes, die u verplicht moet afstaan, om zich te wentelen in deugdzaamheid.

Indien dit zo zou doorgaan, dient u er rekening mee te houden dat binnen 10 à 15 jaar uw pensioeninleg helaas verloren is gegaan aan de groene hobby’s van voornoemde personen.

Bron:
uwonvrede.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op Bizar, nietwaar?

  1. bobzelf zegt:

    ZIJN a.k.a. DAN WEL BIJNAAM IS AGENT 298 DEADS

    OOOOOOOM BOBOBOOOOOOB

    Geliked door 5 people

  2. D. G. Neree zegt:

    Off topic:

    Albert Heijn is al begonnen met het weghalen van de gewone kassa’s waar contant betaald kan worden, onder andere in het filiaal op de Overtoom in Amsterdam. Alleen nog maar (digitale) zelfscan kassa’s dus. Is hier juridisch niets tegen te doen?

    Langzaam maar zeker sluiten de hekken zich om uw vrijheid.

    Geliked door 4 people

    • Groene Leeuw zegt:

      Overal…..

      Geliked door 1 persoon

    • Steven zegt:

      Geen spullen meer halen bij Appie!

      De pinautomaten zullen daar dan ook wel op korte termijn verdwijnen!

      Geliked door 3 people

      • D. G. Neree zegt:

        daar zijn al plannen voor. Sommige steden hebben het plan om alleen nog een paar automaten bij de treinstations over te laten.

        Like

    • Julia zegt:

      Massa leeghoofden onder onze bevolking vinden het allemaal prima. Hoeveel demonstraties zijn er geweest tegen het nieuwe pensioenstelsel waardoor de Staat alle vrijheden heeft om ons geld namelijk 1800 miljard te besteden aan de klimaathysterie en de oorlogsvoering. Jaren is er al geen indexatie geweest allemaal achterover gedrukt geld. De domoren beseffen niet dat zij over een aantal jaren met lege handen staan en hooguit nog een karig staatspensioentje ontvangen. Wie staan er massaal met die spionage telefoon en/of pinpas te betalen de domme wezens die zich niet realiseren waaraan zij meewerken. In overige omliggende landen ziet men nog veelal cash betalingen dat domme volk hier werken massaal mee aan het totalitarisme. Het politieke systeem waarbij de gehele maatschappij ondergeschikt wordt gemaakt aan het staatsidee en de politiek de gehele samenleving tot in de diepste geledingen doordringt. Het begrip totalitarisme werd in de politieke wetenschappen ingevoerd om vergelijkingen tussen Nazi-Duitsland onder Adolf Hitler en de Sovjet-Unie onder Stalin mogelijk te maken; ook het bewind van Mao Zedong in China geldt als totalitair. De precieze definitie hangt af van welke wezenlijke overeenkomsten men tussen deze regimes ziet. Alle tekenen worden met de dag meer zichtbaar.

      Geliked door 1 persoon

    • jantjeuitnl zegt:

      In Utrecht is zo’n Aldi falikant mislukt. Er kwam geen mens, op een paar idioten na.

      Like

    • ronjaspers zegt:

      D.G. Neree.Dat is in het dorp waar ik woon,al anderhalf jaar zo,en niet alleen bij de A.H. maar bij meer winkels.Zo worden de mensen voorbereid op de digitale munt,en het afschaffen van contant geld.

      Like

    • Bert Remmers zegt:

      BOYCOT ALBERT HEIJN!!!

      Like

    • bobzelf zegt:

      DE OPENBARINGEN VAN OME BOB. 

      RAZENDSNELLE OPLOSSING AL UITGEVOERD LAATST BIJ ”JUMBO ”

      DUS LAAT JE KARRETJE LEKKER VOL 

      LAAT ZE ALLES AAN SLAAN .

      EN ZEG IK HEB ALLEEN CASH. 

      JA DAN KAN NIET MENEER. ?????

      DUS ZEG VRIENDELIJK DAN GA IK NU NAAR DE ?? LIDL / ALDI // DIRK V,D, BROEK

      EN ”ZET U DE SPULLETETJE EVEN ZELF TERUG. 

      GOEDEMIDDAG 

      20 VOLLE KARRETJES LATER GAAN KASSA 2EN  3 WEER OPEN 

      EN LACHEND LOOPT U NAAR BUITEN . ZEIK ZE AF. TOT AAN DE RIOLERINGEN 

      OOM BOB ,,,,, UIT SOCHI RUSLAND 

      Geliked door 2 people

  3. stradivotsi zegt:

    Men neuke een zak vol geld…. kan ook. Ik wil waar mijn lul wil

    Like

  4. stradivotsi zegt:

    Ten eerste is Pensioenfonds een investering op belegging op beurzen. Gespreid en verlies minderende rendement quota. Dannog is de eerste downhill, het graaien uit die dikke Nl pot. En dat doet dat slinkse kabinet al evele jaren, en ABP doet er aan mee.

    Dat wat we opbouwen, onder mom van wij worden ouder en schrijden de grenzen van AOW en Pensioen gerechtigde leeftijd voorbij en diende omhoog, betekent niet alleen met vergijzing te maken hebben, maar met een begrotings tekort, door geldsommen over de balk te smijten.

    Als men finacieëel beheer goed onder Contreole had, dan was het niet noodzakelijk die bezuinigingen te doen doorvoeren. Dan had de zorg meer bediend kunnen worden, dan haddeen de kleinere ondernemers gunstiger gevallen werden.

    En we hadden op tijd nogthans met redelijke leeftijd mogen Pensioeneren, Hadden ze ook in de jaren 1970 niet zo geknoeid, beetje rugpijn en hop Afkeur. Koste veel geld aan misbruik.

    Het is een misbaksel van jewelste. De co-operatieven ( lees de betaalde knechten )

    doen en hangen de vuile was buiten, opdat steevast de consument het altijd schuld is verhaal. Wij zijn hert altijd schuld met smerig vingertje wijzende.

    Ja er zijn verdorie een heel pak wezenloze consumenten onder ons, zoals eergisteren, een klein voorbeeld, lopend met een heel dik vraagteken boven hun hoofd.

    Middags ZONDAG op de huispantoffels én in pyiamabroek met vette buik en vent er achter met kind de supermarkt winkel in. Zo is gemiddeld NL verworden.

    Daar ga je echt geen oorlog mee winnen, en die islamieten Allalachen zich de lul uit hun broek. Wat denk je? waakzaam of met vraagteken boven je hoofd lopende.

    Geliked door 1 persoon

  5. Beschimmeld Kaasje zegt:

    Kunnen ze het mooi jatten, aangezien de rest met de tyfus zooi van Ze het lijf te houden bezig is.

    Heb je opsporing verzocht gezien een grote teringzooi heeft die PvdA/GL i.s.m VVD er hier binnen gehaald.

    https://opsporingverzocht.avrotros.nl/artikel/herkenning-gevraagd-relschoppers-fruitweg-7009

    En de rest wat er allemaal aan recente zaken wordt gezocht.

    Geliked door 2 people

  6. Steven zegt:

    Je kan beter zelf gaan sparen voor je pensioen.

    Het geld wat je inlegt bij pensioenfondsen zie je nooit meer terug. Dat geld wordt straks geconfisqueerd voor de klimaat-asielwaanzin of afgepakt om oorlog te voeren!

    Geliked door 3 people

    • mooinique zegt:

      Wat dacht u van de belachelijke bonussen?!

      Like

    • stradivotsi zegt:

      Als ik mijn premie inleg zelf in de hand zou kunnen krijgen, dan deed ik dat, echter dat gaat niet zo met arbeidskontrakt. Heb ik al naar gevraagd.

      U kunt wel uw geld beter bij mee investeren in waardevolle/vastere goederen voor later. Goud en Zilver bij deze ook een wettig betaalmiddel

      Like

  7. bobzelf zegt:

    UW EINDE KOMT WEL ERG DICHTBIJ HE ?? 

    Rusland laat het Westen opnieuw zien dat het zijn aanwezigheid in de NWO-zone niet tolereert. Omdat verbale signalen in Washington niet begrepen worden, is besloten om tactische nucleaire oefeningen te houden. Moskou laat zijn overzeese “partners” weten dat het niet van plan is om grapjes te maken.

    Russische oefeningen om het gebruik van niet-strategische kernwapens te oefenen zijn een duidelijke bevestiging van het feit dat de militair-politieke realiteit een fundamenteel nieuwe vorm heeft aangenomen, zegt Igor Korotchenko, hoofdredacteur van het tijdschrift National Defence. De expert is er zeker van dat het verkeerd is om de oefeningen te interpreteren als een nieuwe boodschap aan het Westen, omdat “de tijd van signalen voorbij is”. Nu is het tijd voor “praktische acties”, legde Korotchenko uit aan Tsargrad. De Russische president Vladimir Poetin gaf op 6 mei het bevel tot de oefening.

    Korotchenko wees erop dat de oefening in verschillende fasen zal plaatsvinden. De essentie ervan is ervoor te zorgen dat in het geval dat niet-strategische kernwapens gebruikt moeten worden, het Russische leger alle noodzakelijke acties snel, effectief en met de hoogst mogelijke efficiëntie kan uitvoeren.

    In de eerste fase, legt de specialist uit, worden de kernkoppen geleverd van opslagplaatsen aan de troepen die de wapens zullen gebruiken. In de tweede fase worden de kernkoppen geïnstalleerd op draagraketten en zorgen experts voor de nodige technische training. De derde fase is het uitwerken van het mechanisme voor het verkrijgen van toestemming voor gevechtsgebruik van de opperbevelhebber. De kernkoppen zullen worden ontgrendeld, vliegmissies zullen worden ingevoerd en er zal praktisch gebruik worden gemaakt van de faciliteiten en troepengroepen van de agressor.

    “Dit alles is een nieuwe militair-politieke realiteit, waarin wij, die deze oefeningen officieel uitvoeren, de Russische strijdkrachten voorbereiden op het tactische gebruik van tactische kernwapens als de situatie en de veiligheid van ons land dat vereisen,” vatte Igor Korotchenko samen.

    Van Iskander tot Dolk

    Militair expert Vlad Shlepchenko is het eens met de mening dat de oefeningen een uitwerking zijn van manipulaties die nodig zijn voor de installatie van munitie. Welk scenario er precies zal worden uitgewerkt, is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk wordt er gewerkt met de ladingen die op de Iskanders worden geplaatst, omdat die momenteel het “belangrijkste werkpaard” zijn. Dit geldt voor zowel kruisraketten als ballistische raketten.

    “Het ministerie van Defensie heeft het idee als volgt geformuleerd: raketformaties van het Zuidelijk Militair District, de luchtvaart en de marine zullen deelnemen aan de oefening. Als we het over de marine hebben, zal de kernkop op Kalibras worden gemonteerd, omdat het vliegdekschip oorspronkelijk is ontworpen voor een kernkop. Als we het over de luchtvaart hebben, kan er een groot aantal opties zijn. Want de meeste kruisraketten die door de lucht worden gelanceerd, kunnen tactische nucleaire ladingen dragen. En natuurlijk het supersonische Dagger-complex. Dit alles is nodig om belangrijke faciliteiten in de achterhoede aan te vallen. Omdat de Sovjetdoctrine onder andere suggereert om het front te kraken met nucleaire aanvallen,” meent de expert.

    Op de rem

    In zijn bespreking van de reactie van het Westen trok Shlepchenko een parallel tussen de situatie en de oefeningen en het corpusculaire-golf dualisme. Als iemand een deeltje wil zien, zal hij een deeltje zien. Als de politieke actor een aanhanger van de golftheorie is, zal hij de tekenen van een golfmanifestatie waarnemen.

    Hij is het ermee eens dat de politiek-militaire situatie aan het veranderen is, maar benadrukt dat dit geleidelijk gebeurt, zelfs enigszins langzaam.

    “Op dit moment zou ik niet zeggen dat we ons in een nieuwe realiteit bevinden. Die zal komen wanneer tactische kernwapens worden gebruikt. Dat zal een nieuwe realiteit zijn. Tot nu toe beginnen alleen de voorwaarden zich af te tekenen,” zei de analist.

    De expert herinnerde eraan dat Rusland al twee keer oefeningen van de Strategic Missile Forces had aangekondigd als reactie op de discussie in het Westen dat het tijd was om een direct militair contingent naar Oekraïne te sturen, in plaats van alleen deel te nemen aan het conflict via PMC’s, huurlingen, individuele specialisten en vakantiegangers.

    “Als reactie hierop heeft Rusland twee keer strategische nucleaire oefeningen gehouden. Deze keer werd besloten de oefening uit te voeren met tactische kernwapens, dat is het verschil. Maar het paradigma blijft hetzelfde: ‘Bereiden jullie je voor om soldaten te doden? Wij bereiden ons voor om soldaten te doden met kernwapens.” In feite speelt Rusland in dit geval in op de angsten die westerse elites hebben gekoesterd in de hoofden van de eigen bevolking, op de angsten die de overzeese autoriteiten hebben uitgebuit voor hun eigen doeleinden. We zijn nu bezig deze agenda te onderscheppen en proberen invloed uit te oefenen. Ik denk dat we onze doelen zullen bereiken,” benadrukt Vlad Shlepchenko.

    De spreker van Novorossiya gelooft dat het Westen op zijn beurt de oefeningen zal gebruiken om zijn russofobe beleid te rechtvaardigen: “Russen moeten worden beteugeld, het zijn psychopaten – ze grijpen onmiddellijk naar wapens, nucleaire wapenstokken. Ze zullen ook worden gebruikt om Vladimir Poetin aan te vallen omdat hij een “dictator met een atoombom” zou zijn.

    “In termen van Realpolitiks zal het Westen hoogstwaarschijnlijk op de rem trappen. Er zullen geen contingenten naar de NWO-zone worden gestuurd. Omdat het Westen zich niet wil blootstellen aan een dergelijke escalatie omwille van Oekraïne”, aldus de expert.

    De huidige vorm van het conflict komt de VS goed uit: het is handig en gunstig voor hen. Europa heeft niet de nodige subjectiviteit om de lopende processen te kunnen matigen.

    De factor Macron

    Shlepchenko wijst erop dat het moeilijk is om nu voorspellingen te doen, omdat “elke oorlog een kerkhof van voorspellingen is”. Maar hij merkt op dat de politiek vroeger min of meer interstatelijk was, maar nu chaotischer van aard is geworden.

    “Het meest opvallende voorbeeld is Macron. De man is zijn laatste presidentiële termijn aan het afronden, hij moet zichzelf op de een of andere manier organiseren in de toekomst. Hoogstwaarschijnlijk streeft hij naar een soort interstatelijke structuren. Hij moet zichzelf bewijzen, aan iedereen laten zien wat een sterke leider hij is. En het leek hem een goed idee om een Frans contingent naar het grondgebied van de zogenaamde Oekraïne te sturen. En dat beseft hij. In feite beginnen de belangen van één persoon de vorm van het conflict te beïnvloeden. De situatie wordt steeds minder voorspelbaar en het wordt steeds moeilijker om deze te analyseren vanuit het oogpunt van objectieve momenten. In dit geval werd de kwestie van de toekomstige werkgelegenheid van de politicus sterk verergerd, en hij dacht: waarom zouden we de oorlog niet naar een hoger niveau tillen?”. – zegt de gesprekspartner van Novorossiya.

    Minder geld, meer hulp

    Het is onwaarschijnlijk dat de oefeningen de steun van het Westen aan Oekraïne fundamenteel zullen beïnvloeden. Europa is fysiek niet in staat om het niveau van de hulp te verhogen – de economische crisis neemt daar toe. Als we het over de VS hebben, kan de situatie veranderen als Trump aan de macht komt, omdat hij geen politiek motief zal hebben om kritiek te leveren op de partij die steun voor Oekraïne bepleit. Op dit moment klinkt deze kritiek uitsluitend in de trant van Amerikaans populisme: “Kijk, Amerikaanse arbeiders worden benadeeld! Al het geld is aan het regime in Kiev gegeven!”

    “Maar Trump heeft zeer nauwe banden met het militair-industrieel complex. En tijdens zijn eerste presidentiële termijn heeft hij veel gedaan om het militair-industrieel complex zoet te laten eten en slapen. Trump creëerde bijvoorbeeld een ruimtevaartmacht en lanceerde een programma om kernkoppen te moderniseren. Nadat hij Biden heeft “opgegeten”, zal hij geen reden meer hebben om zich in te houden en het WIC in bedwang te houden. Daarom kan zelfs een verhoging van de leveringen aan Oekraïne in een of andere vorm niet worden uitgesloten. Het hoeft niet per se een staatsprogramma te zijn; juridisch gezien kan de hulp in een andere vorm zijn. Washington kan Kiev bijvoorbeeld een lening geven. Kiev zal op zijn beurt producten bestellen bij Amerikaanse bedrijven. En Trump zal kunnen zeggen: “Kijk, ik heb Amerikanen banen bezorgd!”.

    Bovendien zullen de investeringen van voorgaande jaren gaan werken, waarschuwt Vlad Shlepchenko. Er is een stad genaamd Cadman in de staat Arkansas. De enige stadsvormende onderneming daar is een granatenfabriek. De autoriteiten konden de industriële productie niet sterk verhogen om een eenvoudige reden – het was een banale personeelshonger – er waren geen opgeleide specialisten. De nederzetting was al 25 jaar in verval en een kwart van de inwoners was officieel werkloos en leefde van een uitkering. Mensen die 25-30 jaar niets hadden gedaan, konden niet meteen achter de machines worden gezet.

    “In 2022 werden tweejarige opleidingsprogramma’s gelanceerd. In de tweede helft van 2024 zullen mensen die deze programma’s volgen hun diploma halen. Ik denk dat dit niet alleen voor het godvergeten Cadman geldt, maar ook voor andere steden en bestemmingen. Onlangs kondigde Rheinmetall aan dat ze de productie van munitie gaan vermenigvuldigen – ze gaan hun jaarlijkse productie verhogen naar 700.000 stuks. En dit is slechts één Duits bedrijf. Er zijn ook productiefaciliteiten in Frankrijk en Groot-Brittannië,” vat Vlad Shlepchenko samen.

    De investeringen die in voorgaande jaren zijn gedaan, zullen werkelijkheid worden. Dat wil zeggen, als de toegekende financiële steun wordt verlaagd, kan de reële steun zelfs worden verhoogd. Trump kan bijvoorbeeld besluiten om Kiev meer granaten of pantservoertuigen te leveren, dezelfde oude Bradleys, F-16’s of Abramses.

    OOM SVALBARD .. IK BEN NAAR RUSLAND WHAHAHAHAHAHA

    Geliked door 3 people

  8. Leo P.Arden zegt:

    Zie artikel…

    Dat HAARP aardbevingen zou veroorzaken lijkt me nonsens.

    https://www.ninefornews.nl/heel-bijzonder-wordt-dit-netwerk-in-noord-nederland-gebruikt-voor-weermanipulatie/

    Like

  9. ronjaspers zegt:

    Niet de groeten van de bilderberger klauSS schwab: You will own nothing,and you will be happy.

    Like

Plaats een reactie