Grote oorlog of groot machtsverlies

Vladimir Poetin en David Cameron.

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Toekomstige historici zullen er ijverig mee bezig zijn om te analyseren hoe en waarom de machten van het zogenaamde Westen zichzelf in het Oekraïne-conflict in een vanuit hedendaags oogpunt bijna uitzichtloos lijkende situatie manoeuvreerden. Want als je de stellingnames van Washington, Londen en Parijs serieus neemt, bestaan er nog maar twee mogelijkheden: of de escalatie van de Oekraïne-oorlog naar een grote Europese oorlog met het potentieel van een wereldoorlog of een groot gezichts- en machtsverlies van het Westen, in het bijzonder van de op de dollardominantie gebaseerde supermacht VS.

Dit angstaanjagende alternatief is daarom zo levensgevaarlijk, omdat Rusland er in de afgelopen dagen geen twijfel meer over heeft laten bestaan dat elke Oekraïense aanval met Amerikaanse of Britse langeafstandsraketten op Russische territorium met tegenaanvallen op Amerikaanse of Britse instellingen binnen en buiten de Oekraïne beantwoord wordt. Moskou wil met deze zeer serieus te nemen dreiging plannen van de Westerse machten verijdelen om met hulp van het regime in Kiev aanvallen op Russische steden te ondernemen om de leiding in Moskou tegenover de eigen bevolking te blameren en Rusland alsnog te overwinnen.

Aanleiding daartoe was vooral de uitlating van de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron, die zei dat de Oekraïne het recht zou hebben om de geleverde Britse wapens tegen doelen op Russisch gebied in te zetten. Daarom werd gisteren de Britse ambassadeur in het Kremlin ontboden om hem de mogelijke gevolgen duidelijk te maken. Dat is een zwaarwegende escalatie in het conflict, die door de Duitse media op absoluut onverantwoordelijke wijze slechts oppervlakkig of helemaal niet behandeld wordt. Na de weigering van bondskanselier Scholz om Taurus-kruisraketten aan Kiev te leveren, willen blijkbaar nu de Britten en de Amerikanen dit enorm grote risico aangaan.

Wat dat voor Duitsland kan betekenen, zou duidelijk moeten zijn: Russische vergeldingsaanvallen op de talrijke Britse en Amerikaanse steunpunten op Duits grondgebied. Eens temeer zou in zo´n geval ook op catastrofale wijze duidelijk worden dat Duitsland in feite nog steeds een bezet land is. In geval van oorlog, waar de ontwikkeling steeds dichterbij komt, zal Duitsland onvermijdelijk het slagveld worden waarvoor het al in de Koude Oorlog voorzien was. Dat het grootste deel van de Duitse bevolking zich niet van dit gevaar bewust is, kan al zeer snel op dramatische wijze veranderen. Maar dan zal het te laat zijn.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Grote oorlog of groot machtsverlies

  1. koddebeier zegt:

    Een A bom op de betreffende hoofdsteden zal zeker ook helpen !

    Geliked door 1 persoon

    • stradivotsi zegt:

      H-bomb Waterstof bom nóg gevaarlijker als de A-bom. Hebben de grotere naties allemaal. Ook Landen als Israel en India, Korea. Vele duizenden van die bommen wereldwijd, vanuit koude oorlog tijden staan te verstoffen, maar werken nog steeds. Echter ik zeg men behoede zich voor zulks scenario, want het resultaat gaat verder reiken dan de beoogde aanvals doelen.

      Ook in NL liggen de kernkoppen van de Amerikanen.

      T’is geen Hiroshima Nagasaki meer, nu wel 10x zo sterk.

      Geliked door 1 persoon

  2. Ravian zegt:

    Ze blijven maar stoken in wat in principe een door het Westen gecreëerd INTERN Russisch conflict is, terwijl Rusland de sterkste kernmacht op aarde is, en een Russische nederlaag dus gewoon het einde van de wereld inhoud.

    Het Westen wordt dus geregeerd door blinde en dove IMBECIELEN, die met ook maar het geringste beetje ‘pech’ de hele wereld gaan vernietigen.

    En dat wordt gefaciliteerd door een al even debiele Westerse kudde, die voor de hierboven vermelde imbecielen als klapvee fungeren.

    Er zijn maar twee zaken die het voortbestaan van de mensheid bedreigen, en dat zijn niet “Klimaat” en “Pandemie”, dat zijn “Stupiditeit” en “Incompetentie”.

    Geliked door 3 people

    • stradivotsi zegt:

      Het lont aan kruidvat zit er al, nu de aansteker nog….

      Geliked door 1 persoon

    • stradivotsi zegt:

      Ravian, geen van allen. Wat heerst is geen stupiditeit in de overkoepelende zin van alles. Het is gewoon een bewust plan het evolutionaire bestaan en mensheid die we al zolang die bestaat heerst. Evolutie dus.. Datgene wat ons bestaan maakte en doet, is een onderwerping van het geheel….. De een noemt het naar een God, de ander uit wetenschapelijk beeld ook niet wetende een entiteit.

      Ik zeg het is je eigen bewust zijn van alles. wat is bewust-zijn?

      bent U bang voor de dood? Ik niet. Kom je zogenaamd in hemel of hel, ik geloof er niet in. Als eind komt dan komt het, en men ontkome er niet aan.

      Like

      • 007lucia zegt:

        De wet van behoud van energie, laat mij toch wel denken

        op een bestaan er na… met veel meer afslagen

        dan de gekunstelde hemel en hel

        Geliked door 1 persoon

  3. Edmond zegt:

    Toekomstige Historici?? Die zijn er dan niet meer.

    Geliked door 2 people

  4. Svalbard zegt:

    De huidige periode in de wereldgeschiedenis is de gevaarlijkste. We zitten te kijken naar een “Cubacrisis” in slow motion. Rusland onder leiding va Putin, is bezig met het vormen van de nieuwe as van het kwaad. Putin is op dit moment prima maatjes met Noord-Korea, China, Iran,Hamas en Hezbollah. Rusland wil zelfs Pantsir luchtafweer aan de Hezbollah gaan leveren. Hiermee is het een vijand van Israël geworden! Rusland doet goede zaken met Iran. Het koopt kamikazedrones van Iran, en het bouwt met hulp van Iran en fabriek in Rusland, om deze drones zelf te gaan fabriceren. Ook gaat Rusland moderne straaljagers aan Iran leveren

    En zoals bekend is, Iran schreeuwt het van de daken, dat het Israël van de aardbodem wil wegvagen! De oorlog in Gaza duurt inmiddels al 215 dagen. Israël heeft een groot deel van Gaza verwoest, en dat komt, omdat ontzettend veel huizen en gebouwen werden gebruikt om Israël met raketten te beschieten. Elk huis of gebouw, vanwaaruit raketten werden afgevuurt, is daarom gebombardeerd. Op 7 oktober was de maat vol! Israël zal geen aanwezigheid van Hamas meer dulden, en een aparte Palestijnse staat zal voor Israël volstrekt onacceptabel zijn.

    In Ezéchiël 38 en 39 staat de grote aanvalsoorlog beschreven, die in de zeer nabije toekomst zal plaatsvinden. Een coalitie van vijanden van Israël zal het land vanuit het Noorden aanvallen. In deze Bijbelhoofdstukken worden Rusland, Iran en Turkije genoemd, maar er zullen nog meer strijdmachten aan deze oorlog deelnemen. Israël kan deze enorme overmacht niet tegenhouden, maar God zal op bovennatuurlijke wijze ingrijpen, en het gevolg is de ondergang van deze vijanden op de bergen van Israël. Het ziet er slecht uit voor al deze vijanden van Israël, dus ook voor Rusland!

    Like

Plaats een reactie